Zvůlí ke katastrofám

Eur Ing Dr Bohumil Kobliha


Mluvím především o zvůlích politických, uvozených idejí „…über alles…“.

Začátek moderních politických katastrof je vždy podložen nezdravou či rovnou zhoubnou ideologií, která se vyvyšuje a osobuje si právo nad druhými, ať jednotlivci tak etniky, národy a státy, ne-li nad světem. Nejmarkantnější pro nás v Evropě byla zvůle nacistická a nedávno komunistická.

Jedněch jsme se zbavili druhé nastupují. Dnes nebezpečně vystupuje Wolfowitzova doktrína pro nové americké století, aktivizována administrativou prezidenta George W. Bushe. Doktrína – jak jsme už několikrát diskutovali – si uděluje a přisvojuje právo (či dokonce povinnost!) zasáhnout všude a kdekoliv na světě, kde se vládní činitelé USA usnesou a se jim uzdá, či mají třeba jen „podezření“(!), že tam či onde interesy USA mohou být ohroženy.


Kdo vlastně je ten Paul Wolfowitz, který se v novém tisíciletí objevil dokonce jako zástupce US ministra obrany a je vedle jiného považován za novo-konzervativního („neocon“) architekta války proti Iráku (viz „Comments“ světového The Sunday Times (dále jen S.T.) z 20. března 2005 strana 19.) Podle Comments jeho „girlfriend“, arabská feministka, ho označila jako (cituji): „vůdčí osobnost (lídra!) sionistické konspirace a židovského neocona“.


V roce 2008 se Wolfowitzovo jméno objevuje jako účastníka na prezenční listině schůze Bilderbergů v Chantilly Virginia, USA, konané dne 5-8 června 2008. Je na tom cosi špatného? Vždyť na prezenční listině se objevuje i jméno minstra zahraničí České republiky Karla Schwarzenberga (ta čest, i když nebyl ČR pověřen). Suďme… Schůze se v USA konala přesto, že svojí podstatou je v kolizi s americkým zákonem („Logan Act“), který zakazuje, aby se na území USA konala setkání, která by mohla ohrožovat americké zahraniční zájmy. Wolfowitzovo jméno figuruje na seznamu prominentních osob zvaných na schůze Bilderbergů, a on ve funkci zástupce ministra obrany pro způsob řízení (Policy). Stálo ho pozvání nakonec jeho státní funkci?


Měli bychom se možná zabývat záměry a cíli působení Bilderbergů, aby vysvitly jejich intence. Řekněme prozatím alespoň, že se snaží mimo jiného přes své „páky a převody“, aby svět byl průběžně vyváděn z rovnováhy, především umělým vystavováním občanů nezákonným nátlakům, což má vést či citýrovat občany přes fyzický, mentální a emocionální nátlak ke stavu permanentního vyšinutí a k desorientaci. To má vyústit nakonec v apatii občanů a vzdání se vůli/tahům „vládců vesmíru“ – Bilderbergům, či bankéřům světa. Abychom vzpomněli alespoň jednu z pák (převodů) jmenujme – často v různých akcích citovaný – hlavní nevládní hybatel, totiž The Council on Foreign Relations (CFR). Tato „Rada“ je prakticky za všemi psycho-politickými operacemi.


Použití přímých vojenských zásahů a akcí, jako je stále vyšší užívání US drónů (teroristických útoků letadly bez pilota) a leteckými útoky na cizí území naznačuje, že nejsme daleko od velmi bolestivého světového vyhrocení. Nálet na továrny u súdánského Chartúmu (Khartoum), které prý vyrábí rakety Iránem konstruované a údajně určené pro palestinskou Hamas, je varováním! Izrael tyto cíle letecky bombardoval v posledních dnech října osmi F-151. Útok (dle S.T. z 28.10.2012) je prý generálkou na přepad Iránu. To už není jen hra s ohněm. Londýn, 30.10. 2012.


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz