Zvůle a pokrytectví

Eur Ing Dr. Bohumil Kobliha


Devoluce Velké Britanie (UK) nastoupila obvyklou cestu ostrovních reforem. Je zdlouhavá a spíše v rytmu aby se vlci nažrali a kozy zůstaly celé. Proto Skotové v minulém roce otevřeli vážně debatu o odtržení od Britanie. V lednu 2012 skotský první ministr Alec Salmond přinesl návrh na referendum k osamostatnění Skotska od Koruny. Parlament UK a zejména premiér David Cameron vznesly přehršle námitek, ale Salmond prohlásil, že nebude dále posílat Skoty aby umírali v nespravedlivých válkách (unjust wars) a že referendům plánuje na rok 2014. Diskuse zatím utichla, poněvadž na tapetě jsou další světem hýbající nespravedlivé války, uměle vyvolaná vzbouření a revoluce a jejich urgentní podpora Západem, přičemž Anglie, či dosud UK, a USA hrají vůdčí a rozhodující roli.


Celý civilizovaný svět se hrozí obludných dějů, ale proti podrazům globálního kalibru ve prospěch zbrojního průmyslu a bankéřů světa je bezmocný. Jeden dobrý Čech se mne jako "světoběžníka" ptal, co o tom všem soudím, a zejména o utrpení lidí v Africe. Má odpověď byla jednoznačná a tak jak jsem poznal Afriku: Dokažme zastavit do Afriky dovoz veškeré munice pro vojenské zbraně a do čtvrt roku je tam po nesmyslných válkách a násilí. Jenomže víme, že vývoz revolucí a válek je spojen s prodejem/dodávkami zbraní, munice a bojové techniky všeho druhu. Navíc západní ideolog vznese námitku, že podobný postup jako zákaz obchodu municí a zbraněmi by byl rasistický a že Afričani a všichni na světe mají právo rozhodovat o tom, co chtějí. Typická ukázka pokrytectví. Vazalští vládci dělají to, co jim – ti, co je prostrkali k vládě - nakukají. Každé rošťárně, podvodu a zvůli lze dát vznešený háv a název. Počínaje roznášením kultury a pořádku nacistickým stylem až po dnešní lidská práva, hesla demokracie, svobody (vč.privatizace) vhodné pro a k vykrádání a rozkrádání celých národů.


S celoživotní znalostí inženýra z terénu a se znalostí poměrů ve Třetím světě jsem nabyl přesvědčení, že chtějí-Ii se lidé mlátit, ať tak činí zbraněmi, které jsou schopni sami pro sebe vyrobit. Předejde se tím také zadlužení.

Poznali jsme dostatečně, že všechny útočné války jsou krádeží. Jedině vlastní obrana při napadení je nutná, spravedlivá a správná.

Dnes vidíme a denně si potvrzujeme, jak Američané, opatřeni BushWolfowitzovou doktrínou pro tzv. "Americké století", se ustavili policisty světa. Jako ochránci spravedlivosti, nositelé demokracie a svobody si vzali dle hořejší Doktríny právo dělat pro "dobro" lidu světa, co se jim uzdá. Musíme přijmout, že svoboda a demokracie je možná jedině tam kde dlí US Army, kde jsou letecké základny US Air Force, či kde kotví flotily US Navy. Kdo s tím nesouhlasí či je dokonce proti je označen za teroristu. Ejhle, postulát akce ,,9/11". Pro člověka s hlavou v oblacích, s nohama na Marsu a který se nechce starat o nic než o sebe, to vypadá vznešeně a bohulibě. Viz poúnorové (r.1948) průpovídky jako: "Na podzim nám bude hej, to už tu budou chlapci z Jůesej," atp. Ejhle výkřik mozků důvěřivých a andělsky naivních.


Leč k realitě doby nejnovější - Arabských jar/sametů - a jejich iniciování prostřednictvím západem dovezených mobilů (provozovaných západními družicemi), kulometných dvoj či čtyřčat na 4x4 (kdo a kde je namontoval?). Vše řízeno odborníky na revoluce. Evropa si pamatuje na devatenácté století, kdy revolucionáři (vč. agentů provokatérů) rozváželi své produkty počínaje italskými karbonáři. I u nás v Čechách jsme si to ochutnali včetně důsledků Svatodušních bouří v r.1848. Český politik, místostarosta města Brna, a v druhém exilu redaktor BBC, A. Mokrý se ptával:"Kdo národním gardám (v r.1848) doporučil, aby se na náboženskou slavnost ozbrojil šavlemi a puškami?"

Ideje a techniky trénovaných revolucionářů pak přežily do začátku století dvacátého a jejich dílko vykvetlo Velkou říjnovou revolucí. Kdo by nevěděl!?! Ovšem to byly začátky.

Dnes zahraniční politika anglo-amerických vlád následuje dávné válečné techniky římských imperátorů "rozděl a opanuj"j s doprovodnými jevy zvůle a pokrytectví, jak všichni sledujeme. Dělají si co chtějí.


Kde je strategická pozice, kde jsou zdroje důležitých surovin Oako lithium v Afganistanu) a všude kde jde o těžbu nafty, tam musí být vybojovávána svoboda a demokracie. Proto aby tam západní majitelé peněz mohli "zakoupit"/zmocnit se toho, co chtějí, ustavit správu země ve svůj prospěch, a privatizovat naftová pole atp.

Aby profesionální spolupracovníci ze zločineckých mafií a kleptokrati si přišli také na své, dovolí se jim aby si nakradli historické poklady jako se dělo v Iráku a nedávno v UbyL Tam zmizely z muzeí drahocenné sbírky, na příklad 7 700 kusů starobylých unikátních mincí všech věků z tak zvaného Pokladu Benghazi (Treasures of Benghazi), dle článků The Sunday Times z 30.10.2011. Ti co kradli byli odborníci. Tak dokazuje skutečnost, že méně cenné objekty zůstaly nedotčeny. Kdopak ty experty/historiky asi dodal, když Benghazi bylo od počátku v rukou vzbouřenců a dlela tam komanda Britů? "Proklatec" Gadaffi neměl zájem obsazovat, bourat a okrádat město, které moderně vybudoval jako výkladní síň svého režimu!


Organizovaný zločin pronikl do bankovnictví a přímo do vlád západních států a parlamentů (viz B.K. esej "Organizované super zločiny" z 15.března 2009).

Zločinní lordi i ministři UK si prostě přikrádají jak každou chvíli čteme, ale to jsou jen menší ryby. Ti velcí žraloci si sedí ve skvostných sídlech po světě a v "dobytých" a "osvobozených" částech kouzelných míst, jako nejmoderněji v Boce Kotorské (viz Nat Rothschild), kde se už dnes baví a kochá svojí dokonalostí výkvět bankéřů a vládců/miliardářů světa.

V příštích letech se budeme divit nad úžasným bohatstvím pokladů prodávaných najednou v aukčních síních světových obchodních a bankovních center anonymními majiteli. To přežijeme-Ii velkokrádeže válkami chystané na další státy.

A propos, slyšeli jste podrobnosti a výsledky letošního lednového setkání výběru podnikatelů a bankéřů v Davosu? Já jsem bohužel zaznamenal jen¨moudrost pana Bil/a Gatese, že kapitalismus je nejdokonalejší možný řád způsob naší existence.

lnu každý miliardář dle své planety hádá.

Jak se asi dívali na svoji epochu ti, co žili v době kamenné či bronzové? Také si asi nedovedli představit, že bude možné, aby něco lepšího přišlo po nich. Lnu, byli to většinou primitivové.

Společenské předivo se rozpadá a všechno dobré co budovala století se vytrácí. Pomatenci tisknou peníze (GS dává v únoru 2012 do oběhu dalších 50 miliard liber) - neznají ani pohádku "Sůl nad zlato"...

Londýn, 12.2.2012.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz