Zrada se Topolánkovi vyplatila. Vyplatí se i P. Nečasovi?

Ivana Haslingerová


Panu Topolánkovi se podepsání Lisabonské smlouvy a rozložení ODS vyplatilo. Posílil dozorčí radu německé hnědouhelné a elektrárenské společnosti Mitteldeutsche Braunkohlengesellschaft (Mibrag), která je součástí Energetického a průmyslového holdingu. V jeho struktuře má šestapadesátiletý expolitik a jednatel VAE Controls Prievidza i jiné posty. Od podzimu 2011 je například předsedou dozorčí rady Elektráren Opatovice, dále je předsedou výkonné rady Teplárenského sdružení ČR.


Kam ještě ho za rozložení ODS a zaprodání naší země podepsáním Lisabonské smlouvy, i přes zákaz Kongresu ODS, naši politici nenávidějící trh, kapitalismus a především jeho strůjce u nás, prezidenta Václava Klause, posadí? Díky Topolánkovi zanikla u nás pravicová politika a byla nahrazena klientelismem. ODS rozložil on, nejde všechno svádět na pana Nečase, který již nedokázal tuto spoušť zastavit. Příklad chování Topolánka je natolik inspirující, že mu prostě mnozí nedokáží odolat. www.fragmenty.cz, převzato z Euportal, 6.3.2013


Český premiér splnil řadu cílů, které dlouhodobě landsmanšaft sledoval


Český premiér splnil řadu cílů, které dlouhodobě landsmanšaft sledoval (např. přimět Vládu ČR, aby se smířila se začleněním jeho představitelů do oficiálních jednání, aby přijala „rovnoprávnou“ vinu bez ohledu na skutečné příčiny dějinného konfliktu apod.). To se podařilo v době, kdy sudetoněmecké hnutí ztrácelo vliv a začínalo odumírat. Napomohl tím i osobní kariéře sudetoněmeckých předáků. Byla prolomena řada bloků chránících českou státnost, suverenitu a integritu a otevřena cesta k dalšímu náporu na základ právního systému ČR, který tvoří Benešovy dekrety a rozhodnutí postupimské konference o odsunu Němců. Nečas potvrdil, že Zemanova kritika Schwarzenberga byla zcela oprávněná a že vládní zahraniční politika jde směrem, který je v rozporu s českými národními zájmy. Nečas se ani nesnažil za své sporné výroky získat politickou protihodnotu, jakou by bylo např. uznání viny sudetských Němců za rozbití ČR, nacistické zločiny proti českému a slovenskému národu, Židům apod. To už není jen politická neschopnost, ale zrada národních zájmů. KSČM dlouhodobě před touto politikou

ministerstva zahraničí a vlády varuje. Dané jednání ukázalo, že každý další den vládnutí Nečasovy vlády přináší nová nebezpečí pro české občany i stát.“

Přišlo e-mailem, připravil Ing. Pavel Rejf, CSc.


Vyplatí se zrada i Petru Nečasovi?


Víme, že opustil svoji rodinu, manželku i děti, víme, že zrazuje ODS, která byla původně vlasteneckou stranou. A po jeho projevu před bavorským zemským sněmem jsme přesvědčeni, že zrazuje i republiku. Jde topolánkovskou cestou.


Pokud ODS byla stranou, která hájila české zájmy, nebylo možné v ČR provést změny, které již celá desetiletí prosazuje sudetoněmecký landsmanšaft, podporovaný částí německých, zvláště bavorských, mocensko politických elit, česky psanými médií v německých rukou a českými kolaboranty. To zřejmě byl důvod, proč i v době P. Nečase musí dále pokračovat vnitřní rozklad ODS, který zbaví tuto stranu dominantní úlohy na pravici našeho politického spektra. Její místo zřejmě zaujme TOP09, která je, jak se již obecně soudí, nejvíce proněmecká. Její předseda se dokonce považuje za Böhma, nikoliv Čecha, a Sudetendeutsche Zeitung ve chvíli pravdy o něm mluvily jako o sudetském Němci. Názory, které K. Schwarzenberg nedávno jasně vyjádřil, neplatnost Benešových dekretů, vyhnání Němců na základě principu kolektivní viny aj., jako by z tzv. sudetoněmeckého oka vypadly. Vidění české historie TOP09 je velmi blízké pojetí P. Nečase, jak jej vykreslil v Bavořích, ne-li přímo totožné. Vše vypadá, jako kdyby P. Nečas a K. Schwarzenberg byli pokrevní bratři, sledující stejné cíle. S návratem do minulosti je spojuje i privilegované postavení katolické církve. Křesťanství má být tedy znovu využito jako rouška novodobého tažení Drang nach Osten a obnovení privilegovaného postavení Němců v republice?


Demonstrace síly tzv. proevpropských a proněmeckých sil havlistů ukázkově v těchto dnech vedená proti prezidentu republiky V. Klausovi, má zastrašit další možné jejich oponenty a ukázat to, co se stane a ještě může stát „kontroverzním“ politikům, kteří by snad ještě uvažovali, že by mohli dělat nějakou pročeskou národní a sociální politiku a nikoliv „proevpropsky německou“.

Na druhou stranu však nehavlističtí politici mají vidět, jak se impérium dokáže odvděčit těm, kteří dovedou dobře zpívat podle jejich not. Prostě mělo by být zřejmé, jak zrada se vyplácí a jak neposlušnost se trestá. Jaká tedy bude budoucnost P. Nečase a ODS? Nepatří před soud za zradu zcela jiní politici než V. Klaus? Snad jen slabá rozlišovací schopnost části senátu, nebo jeho přímo politická slepota, zabránily, aby Karel Schwarzenberg a Petr Nečas se stali obžalovanými. Cožpak pan J. Dienstbier a jemu podobní nevidí, kdo skutečně zrazuje republiku? Nebo nechtějí vědět? Pokud tomu tak je, pak my zase nemůžeme mít důvěry v tyto pány, kterým havlismus je zřejmě bližší než český sociáldemokratismus.

Připravil dr. O. Tuleškov



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz