Zeman prý není jejich prezident. Náš zase není ministr Schwarzenberg

PhDr. Jiří Jaroš Nickelli


Osobnosti vzkazují novému českému prezidentu, váženému panu Ing. Zemanovi, že prý "není jejich prezidentem".

Dobrá - mají svaté právo vyjádřit svůj názor a manifestovat tak hořkou, doslova stalingradskou porážku svého kandidáta, muže středověku pana Schwarzenberga.


My odbojáři zase neuznáváme - a to již drahnou dobu - morálně pana Schwarzenberga na postu ministra zahraničí. neuznávali jsme ho již dávno, když byl kancléřem exprezidenta Havla. Nevím, zdali právě on byl otcem skandální Havlovy "omluvy tzv.sudetským Němcům" - zvláště, je-li známo, že pan Havel sám tento názor veřejně hlásal - a ještě to skandálně pokládal za "statečnost"! Ale máme za to, že když se jich mnohokrát veřejně zastal a v televizní diskuzi dokonce "poslal dr.Beneše i s vládou obrazně do Haagu", je to skandál. A když našim předkům stále vyčítá jakési "křivdy a uplatňování kolektivní viny na českých Němcích"- to je též skandál. Však také tento Schwarzenbergův skandál vyzvedl ze židle i pana prezidenta Klause, který mu to nikdy nezapomene, jak sám prohlásil.


Avšak zpět k panu Schwarzenbergovi. Ministr zahraničí, který veřejně odsuzuje dekrety jako bezpráví, křivdu a já nevím co ještě, nemůže vyjadřovat zájmy státu, jehož je ministrem. Opak je pravdou. Ministr, který nepřípustně zjednodušuje historii a obrazně posílá jednoho z obránců ČSR, státníka světového významu dr. Beneše na soud válečných zločinců podle dnešních měřítek, neexistujících v oné době, podle nás jde proti zemi, již zastupuje, a proti jejím dějinám.Ministr zahraničí slovanského antifašistického státu, jenž býval spojencem slovanské Jugoslávie, který uzná odtrženecký pastát Kosovo, rovněž dle nás jde proti zájmům země, kterou zastupuje. Proč nepíši - proti vlastní zemi ? Domnívám se, že tato země není panu Schwarzenbergovi vlastní,i když on tvrdí opak.

Ministr, který vyznává politiku jakési "radarové obrany proti nepříteli" - a my dobře víme, proti jakému nepříteli je radar ve skutečnosti zamýšlen !! - podle nás nepatří na náš post ministra zahraničí.


Zkrátka, ze všech i z mnoha dalších důvodu - počínaje jeho rodinným zázemím a konče historickou úlohou jeho rodu v naší zemi jakožto staletého služebníka nám cizích a nepřátelských Habsburků - nemůžeme nikdy souhlasit s jeho vysokou funkcí ministra zahraničí naší republiky.


Pro nás odbojáře, a myslím na všechny, kdož bojovali za republiku ve dvou světových válkách, v domácím odboji anebo byli oběťmi habsburské nebo nacistické zvůle, a dále pro nás všechny pozůstalé po bojovnících a obětech těchto válek - z morálního hlediska "seine Durchlaucht Fürst Schwarzenberg" ( on je podle vlastního vyjádření "Böhme") anobrž "Jeho Jasnost kníže" (což platí v zahraničí - u nás občan Schwarzenberg) je jako ministr nepřijatelný, bude nepřijatelný i jako premiér, pokud jej instalují, a byl by zcela nepřijatelný jako hlava státu.


Proto děkujeme Hospodinu na Výsostech, že hlavou státu se stal pan prezident Zeman, a nikoli muž středověku, pravý to muž dávné minulosti vytažené z muzea dějin jeho společníky. Muž koncepcí daleko zaostalejších, než je nejkonzervativnější ctihodný britský směr, muž politiky karbonského pralesa habsburské monarchie, muž, který se stal praprarybou "Latimérii podivnou české moderní politiky", vylovenou z pravěkých vod panem exprezidentem Havlem a jeho souputníky. Jistý německý i rakouský tisk mu klidně může dělat středověké orace - na nás to neplatí. Ostatně za nás všechny to pravil nejlépe náš vážený bratr generál Beer, hrdina bitev II.světové války, v jasném vojenském vyjádření o panu Schwarzenbergovi, když ho vyzval, aby odstoupil jako kandidát na prezidenta!


Pro to i my hlásáme své stanovisko - pro nás pan Schwarzenberg nikdy nebyl a není vhodný ministr zahraničí, pro nás by jako prezident byl katastrofou, a případně se stane katastrofou i jako premiér.

Pokud bude opět pan Schwarzenberg cpán do nových vysokých funkcí jako špunt do láhve bez ohledu na národ, nikdy ho za svého nepřijmeme.

Pan Schwarzenber nebyl náš kandidát na prezidenta, není náš ministr zahraničí, nebude náš případný premiér jinak, než jen formálně.

Za odbojáře Boskovicka a Blanenska, autor je předseda OV ČSBS Boskovice




Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz