Zeman na pražském Hradě se nelíbí sudetským Němcům ani jejich českým poskokům


Několik ohlasů se Sudetenpost, tiskového orgánu rakouského landsmanšaftu, na zvolení M. Zemana prezidentem republiky:


Zeman vjel na sudetoněmecké nepřátelské vlně na pražský Hrad

Vítězství českého expremiéra Miloše Zemana v prvních přímých prezidentských volbách má zajisté více otců, také toho Edvarda Beneše. Osobnost poválečného prezidenta a jeho poválečné zločiny měly důležitou úlohu. Schwarzenberg řekl, že za vyhnání by dnes se dostal před tribunál do Haagu. Na to reagoval Zeman, že Schwarzenberg mluví jako sudeťák. Schwarzenberg získal převahu v Praze, zatímco venkov hlasoval pro Zemana. Z minulosti M. Zeman je sudetským Němcům dobře znám. V r. 2002 je označil za „pátou kolonu Adolfa Hitlera“, která vyhnáním z toho všeho ještě dobře vyšla.

V prezidentských volbách podle B. Posselta získal K. Schwarzenberg „morální vítězství“. Podle Zemana je Posselt nepevný politik, který své názory velmi často měnívá. Landsmanšaft v Rakousku poděkoval Schwarzenbergovi za jeho odvahu, že dějinnou pravdu uvedl ve volebním boji. Opravdový Evropan podlehl bezpráví.

Sudetenpost,,14.2.2013, str. 1


Nevhodné pro usmíření

Václav Havel by jistě svého spolupracovníka Schwarzenberga rád viděl prezidentem. Ovšem Schwarzenberg řekl, že Beneš by patřil do Haagu. Tím otevřel Pandořinu schránku, To si Češi zapamatovali, zrovna jako Němci výrok Miloše Zemana, že sudetští Němci místo trestu smrti získali milost odsunu. Myšlenkám usmíření mezi Němci a Čechy průběh a výsledek prezidentské volby neprospěl.

Prof. Rudolf Jansche, Wilhelmsfeld, Sudetenpost, 14.3.2013, str. 20


Volba prezidenta ČR

Zeman i Klas nenávidí Němce, Bude dotrvat nejméně tři generace, než dojde k německo-českému přátelství, které by bylo srovnatelné s německo-francouzským přátelstvím a usmířením. V zahraničním tisku jsme se dočetli, že nyní na pražském Hradě sídlí alkoholik.

Richard Richter, Pernartitz na Šumavě, Sudetenpost, 14.3.2013, str. 20

***


Podle komentátora MF, česky psaného německého deníku, by bylo patrně evropské, kdyby se na Hradě usídlil sudetský Němec, splnilo by se tak promarněné bojové úsilí Henleinových chráněnců. A když se to nepodařilo v roce 1938, nadešla právě ona vysněná doba nyní, při prezidentských volbách. Nejsem vůbec dalek pravdy, připomenu-li, že na sudeťáckou strunu zahrál při svých volebních přednáškách v ČR i Karl von Habsburg, který si k tomu, již tehdy, vybral »nejvhodnějšího« kandidáta stejné barvy krve. Vždyť peněz na to bylo dost, nejen zahraničních, ale i vlastních. Neváhám zmínit, že se čerpalo i z hmotných a duchovních hodnot českých vyhnanců, jakož i vyhnané pobělohorské české šlechty, kteří museli svoji zemi opustit bez majetku.


Článkem pisatel velmi příhodně odvedl vděk svému, Čechům na sto honů vzdálenému nečeskému zaměstnavateli. Jak obludné od pisatele - obvinil české veřejné mínění z touhy po revanši, že revanšisty jsou čeští občané, nikoliv osnovatelé protektorátního běsnění, kterému jednou provždy měly Benešovy dekrety zákonnou cestou učinit přítrž. Sudeťácký pláč, že Beneš nebyl povolán jako »zločinec« k Haagskému soudu, považuje pisatel u protikandidáta pouze za netaktické. Pisatel, při vší úctě k mistrovství jeho slova, nepochopil, že českého člověka nemůže zmást oživlá pátá kolona. Hrad se nedá ovládat lámanou češtinou, té jsme již odvykli na přelomu devatenáctého a dvacátého století, kdyby se toho dožili Henlein i Frank, určitě by tuto zkušenost potvrdili.


S velkou dávkou nenávisti je protknuto pisatelovo obvinění, že Miloš Zeman dělá naši zemi mezinárodní ostudu. Voliči, stejně jako většina občanů evropských států, to vidí jinak, že jsme se naopak ve volbách ubránili novému Mnichovu. A že těm, kteří na nás každoročně pokřikují ze svých srazů, příležitost k revanši nedáme.


Pokud pisatel obviňuje Miloše Zemana, že neuklidňuje, ale rozsévá strach, doporučuji zeptat se voličů. Voliči a také Vlastenecké fórum na podporu Miloše Zemana při volbách určitě nehlasovali ze strachu. Prostý, vlastenecky smýšlející občan měl jediný strach, aby se volbou nevrátilo to, co způsobilo v minulosti jeho utrpení. A to se podařilo. Čeněk M. Kadlec, výňatek z textu


Podporujme Miloše Zemana, našeho prezidenta!

Připravil dr. O. Tuleškov



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz