Zbrojíme, zbrojíte, zbrojí


Aby státy zvýšily své výdaje na zbrojení, musel se "najít" vhodný nepřítel. A tak Amerika, která v tomto směru má největší zkušenosti, vzala tento problém, samozřejmě v zájmu celého "civilizovaného" světa, na sebe.


Začalo globální hledání, ač nepřítele už dříve USA dávno stanovily. Samozřejmě nikdo jiný než Rusko to nemohl být. V Sýrii se postavilo proti "nejvlastnějším národním zájmům" Ameriky a znemožnilo její další spasitelské dílo. Udělat ze Sýrie, tak jak se jim to již povedlo v Iráku, Afghánistánu, Libyi, zemi demokracie a svobody.


Ale abychom se dostali na jinou úroveň. Tu globální. Amerika jako největší a nejmocnější velmoc se přece nebude dělit o svou moc s nějakým Ruskem, které strká své ruce stále více tam, kam nemá. Ale i Čína musí být upozaděna. Proč však o takových geopolitických hrátkách něco říkat "spojencům"? Stejně by to nepochopili a nadto, kolik z nich je vlastně na amerických výplatních páskách? Dostávají dobře zaplaceno, tak musí odvést i potřebnou práci! A tisk či ostatní média? O tom se zmiňoval nedávno jeden německý novinář, jenž s platem od Američanů, od nějakých služeb, na tom přece nezáleží jakých, psal, co bylo třeba. Někdy dokonce dostával texty již hotové a na něm bylo jen je poslat tam, či onde. A tak to funguje jak v politice, tak i v médiích. V mírných amerických protektorátech v západní, střední a nyní i východní Evropy, o nichž psal Z. Brzezinski již koncem 20. století, to snad ani nemůže být jinak. Paní protektoři se již vžili do své úlohy a domorodci se podle nich řídí.


A tak během nepříliš dlouhé doby se Rusko stalo nepřítelem. Všechny lži, podrazy, embarga i skryté násilné akce, pokud slouží svému cílu, jsou doporučovány, ba podporovány. A to by bylo, kdybychom Rusko nesrazili na kolena. Připravujeme plán Barbarossa II. Světu se zarazí dech, až začneme.


První etapa , jak se zdá, byla úspěšně ukončena, Evropa zbrojí, zvláště ta východní. Připravuje i vojsko. A tak bude zbrojit dál.


Co na tom, že v těchto zemích jsou miliony nezaměstnaných, bezdomovců, žebráků, kteří ani nežijí, ale živoří den ze dne.Co na tom, že bezdomovectví a bída se týká stále více i dětí? Školství, zdravotní a sociální péče upadají. To nic! Vítězná válka vše spraví.


Každý americký spojenec něco z Ruska může přece i dostat. Vždyť Rusko přece je státem zbytečně velkým. Tož, rozdělíme ho na tři nebo více států, které mezi sebou budou žít v nevraživosti, o to se postaráme, a tak noví loupeživí rytíři budou mít ve zbytcích Ruska volnou ruku. A to bude kořisti!


Ale co když to dopadne jinak, než jak míní naši spojenci z USA a někteří představitelé naší suverenity? Co když Rusko, bude-li zahnáno do kouta, použije i jaderné zbraně?

Co když tak očekávaná válka začne jaderným úderem na Rusko?


Obě tyto eventuality hrozí celému lidstvu, že by takovou válku nemuselo přežít. Pokud však jeho části ano, nebude i ona v podmínkách jaderné zimy živořit a umírat? Ano, je to pravděpodobné! Proto každý rozumný člověk musí všechny válečné snahy odmítnout. Především je nutné se oprostit od vzorce přítel, nepřítel. Jednáním odstranit všechny rozpory. A zachovat nám budoucnost, v níž alternativou válce bude mír a rozvoj.


Žádné další peníze na zbrojení! Dejme je lidem, aby mohli žít důstojným životem. Cílem všeho snažení musí být člověk, nikoliv zisk, a zvláště ne zisk ze zbrojení a válek. To jsou krvavé peníze!

J. Kovář

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz