Zastřelí se poslanec za ODS?

Aneb Nestřílejte se, pane poslanče, jděte studovat dějiny protektorátu


Zrcadlo z 8. července 2014 otisklo vtipné postřehy ze současné sněmovny pana poslance za ČSSD Lubomíra Toufara. Pan poslanec nám osvětlil reakci poslance ODS pana exministra Blažka na vystoupení poslance ČSSD pana Jakubčíka. Pan exministr Blažek navrhl panu poslanci Jakubčíkovi dvojí volbu po jeho výrocích na adresu katolické církve - buďto se zastřelit, anebo vyslovit nedůvěru vládě s katolíkem, panem sociálním demokratem Sobotkou v čele.


Na margo výlevu pana exministra, a nedůstojných kočičin poslanců za KDU-ČSL ve sněmovně, lze říci toto - pan poslanec Jakubčík pouze statečně a přesně označil historická fakta o chování velké většiny katolické církve za II. světové války k nacistům. Pan exministr projevil ostudnou neznalost základních historických fakt z dějin II. světové války. Pan exministr nezná historická fakta o chování velké většiny příslušníku katolické církve ve fašistickém Chorvatsku i v ve Slovenském štátě, vzniklém ilegální fašistickou iredentou z rozbité I.ČSR.


Zatímco mizivá čestná menšina katolických kněží, zejména v Polsku a někteří kněží u nás, včetně mučedníků církve kardinála Kašpara, lidického faráře Štemberky, kroměřížských kanovníků nebo členů hostýnského Tovaryšstva Ježíšova, se stali oběťmi ďáblových nacistů, tak naprostá většina chorvatských kněží, mnichů a duchovních se přihlásila k rasovému režimu netvora poglavnika Paveliče. Františkánští kněží Majstorovič a jiní de dokonce stali přímými vrahy srbských dětí a Srbů, neboť františkán Majstorovič osobně podřezával a stal se velitelem hrůzného koncentráku Jasenovac. Jest přečísti knihu prof. Dolečka Necenzurované obrazy,která přináší přesné doklady. Kardinál Alojzije Stepinac toto vše schvaloval a byl odsouzen válečným soudem Jugoslavie jako válečný zločinec.


Totéž se dělo na Slovensku,kde se kněz prezident Tiso a předtím i sám Hlinka podíleli na kontaktech s nacisty a Tiso sám na přípravě holocaustu slovenských transportů židovských spoluobčanů do Osvětimi a jinam. Jest si přečíst žalobu v knize Proces s dr.J.Tisom, Tatrapress 1990. Ani Tisův obhájce nevyvinil dr.Tisa z těchto zločinu přes veškerou snahu. Fotografie hajlujících chorvatských a jiných katolických kněží dnes běhají po internetu z různých pramenů jako běžná dokumentační součást historie II.světové války... Úloha katolické církve v ochraně nacistů neskočila ani po roce 1945, kdy například rakouský biskup Alois Hudal jako významný člen vatikánské kamarilly se osobně podílel na pašování tisíců esesáků z Rakouska přes Vatikán a kláštery do Janova a odtud do Argentiny, kde je přijímal Perónův režim. Jest si přečísti knihu dr.Antona Szanyi Úloha katolické církve v epoše fašismu, vyšlé r.1988 u nás. Rovněž sám Simon Wiesenthal blahé paměti nikdy Hudalovi neodpustil jeho záchranu tisíců esesáků před spravedlností poválečných soudů. Publikoval to i ve své knize Spravedlnost, nikoli pomstu. Zkrátka a dobře, pánové kraválisté v parlamentu proti poslanci panu Jakubčíkovi by si měli posypat hlavy popelem, roztrhnout žiněná roucha a jít studovat dokumentaci II. světové války v seriózních dílech badatelů - a nenechat se mást politruckými výmysly dnešních obhájců nacistů a kolaborantů v katolické církvi. Lze konstatovat - katolická církev za II.války měla statečnou malou menšinu osvícenců a dokonce i hrdinů, s jeho Svatostí Janem Pavlem II. v čele - a bohužel většinu kolaborantů a hajlujících souběžců hitlerismu. Tyto skvrny na štítu katolické církve v historii II. války jsou nesmazatelné, a pouze přiznání a jisté morální pokání zde může zlepšit reputaci církve obecné neboli katolické neboli papeži římskému podřízené. Historická fakta totiž nelze zakrývat řevem a tlučením ve sněmovně a nabídkami střelby.

Pan exmininistr se tedy zastřelit nemusí - stačilo by, kdyby mužně přiznal - nevěděl jsem, neznal jsem, zhloupl jsem. A mohl by říci - "ano, pane poslanče Jakubčíku, Vy jste měl pravdu, a já se ostudně mýlil". ODS mu za to jistě hlavu neutrhne.


Dr. Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice


P.S. Jen pro forma upozorňuji na dvě foto - Návštěvy Franka u Hlinky s fašistou Karmasinem a Tisa vítajícího nacisty v Bratislavě. Jsou z knihy novináře P.Finka Hnědá bestie,Brno 1945.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz