Zahraniční politika prezidenta Zemana je jeho silná stránka, ne slabina


Tak se nám opět vyjádřil místopředseda TOP O9 pan Kalousek k politice našeho pana prezidenta Zemana. A jako obvykle jeho vyjádření bylo snůškou frází a dogmat. V rádiu Impuls v Kauze dne tvrdil, že prezident Zeman "změnil kontinuitu zahraniční politiky republiky". My odbojáři a legionáři k tomu dodáváme - jestliže se tak stalo, pak zaplať Hospodin!


Jakou že to pan Kalousek měl na mysli zahraniční politiku? On sám to vyjevil takto: "Česká politika měla víc než dvacet let naprosto konzistentní priority zahraniční politiky, jejíž základy položili Václav Havel a Jiří Dienstbier starší a svým způsobem tu kontinuitu potom držely všechny pravicové i levicové vlády". Svatá Prostoto, pan Kalousek nemohl vyjádřit trvalou katastrofu české zahraniční politiky před prezidentem Zemanem lépe. Pan Kalousek ovšem cudně zamlčel iniciativy pana exprezidenta Klause,který se výrazně odchýlil od rektoalpinistického kurzu k NATO-EU vytýčeného pány Havlem a společníky. Pan Kalousek jako skvělý demagog představil veřejnosti černé jako bílé a naopak.


Ta část veřejnosti,která volila prezidenta Zemana, samozřejmě ve většině souhlasí i s jeho zahraniční politikou. S politikou, která ukončila bezbřehé lokajství k NATO a EU, a zejména k zámořskému hegemonu a pokouší se nastolit zahraniční politiku na racionálních, nikoli pustě ideologických základech. Podle nás zahraniční politika pana prezidenta Zemana sleduje především české národní zájmy v souladu jak s Evropou, tak s východními velmocemi. Podle nás není politika pana prezidenta Zemana politikou konfrontační, nýbrž politikou kooperativní. A toto nesmírně vadí a překáží expanzivní, doslova velkoimperialistické politice válečných štváčů, kterou u nás hlásají strany jako je například TOP 09, která by nejraději hned dnes vyhlásila křižácký marš proti nenáviděným Moskalům. Není divu - určitá vrstva lokajů NATO a EU se cítí vystrašena naprosto konzistentním postojem Ruské federace k útokům na její hranice a sféry vlivu.


V tomto světě totiž neexistují žádné fukuyamovské "konce dějin", jak o tom plácají různé kavárny salonních intelektuálů. V tomto světě funguje geopolitika neustále, i přes nejrůznější sametové, oranžové a jiné převraty, organizované cizí mocí a za cizí peníze.


A jakou že to politiku představovala kontinuita posledního dvacetiletí České republiky?? Politiku zahájenou vstřícností odsunutým Němcům. Politiku rozvazující všechny svazky se slovanskými státy. Politiku řiťolezectví do NATO a EU, které se postupně stávají hrobaři demokracie ve světovém měřítku. Politiku ničící sociální stát. Politiku umožňující zločinný útok na slovanskou zemi Jugoslávii, kterou NATO, EU a Washington počalo krmit bombami místo léků. Na zemi, která nikomu nevzala ani centimetr cizího území. A tuto válečně zločinnou asociální politiku dovršil náš "exministr zamini" Schwarzenberg, epigon pana Havla a jeho kancléř, schválením protektorátu NATO zvaného stát Kosovo.


Panu občanu knížeti patří Chamberlainův deštník ještě před panem Zaorálkem.


Kontinuita dvacetileté politiky Česka podle pana Kalouska je vpravdě kontiniuta politiky rozbití společného státu, poddanství, poroby, zrady a feudalismu, jaký vyhovuje restituční šlechtě, privatizátorům, sudetům, a Vatikánu, nikoli českému lidu. Takovou politiku snad jednou český národ a český lid defenestruje na smetiště dějin - a doufejme i s jejími zbylými nositeli. Jestliže prezident Zeman se pokouší provádět politiku samostatnější, politiku racionálnější, politiku nezaměřenou na ideologické a vojenské válečnictví, nýbrž politiku spolupráce se všemi zainteresovanými stranami, pak je to politika pro Česko a její lid konstruktivní - a nikoli destruktivní,jak by si přál pan Kalousek a jeho federáti.


Je známo, kdo a jak tu inscenuje různé zvací dopisy NATO - možná, že jednou se ukáží noví Bilakové Nro.II, jak to již dnes vykřikují veřejně jisté "celebrity".


Máme se dožít opakování roku 68, kdy sem přijedou drtit dlažbu nové tanky, tentokrát s kříži místo hvězd??


Myslím, že až na houf zrádců, to většina českého národa nechce. I když - jak že to pravil pan občan kníže ? "Vždycky se najdou nadšení kolaboranti". I teď se našli - kolaboranti NATO a vojenských hegemonů. Možná z nich má pan Kalousek, pan Štětina a jiní pánové,radost. My je považujeme za lokaje - "Lakaitely", jak se říkalo za III. říše podle maršála Keitela, Hitlerova rektoalpinisty. Skončil v Norimberku...Je to výstraha?

Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz