Západ se připravil na válku s Ruskem?

L'Expression:


Otevřené střetnutí mezi Západem a Ruskem provokují USA a NATO, píše francouzské vydání L'Expression. Svědčí o tom diplomatické útoky USA a NATO na Moskvu a také stahování západních vojsk blíže k ruským hranicím. Jaké cíle se ale skrývají za útočnými výroky Západu, který v poslední době téměř otevřeně demonstruje svou připravenost ke konfliktu s Kremlem? Jaké důsledky to bude mít? Tyto otázky si zadal tento časopis.


Autor článku Karim Mohsen tvrdí, že Západ přenáší na Rusko vlastní hříchy, mezi nimiž je hlavním ukrajinská krize. Podle Západu nese Rusko vinu na podněcování konfliktu a úmyslných provokacích. Ale ve skutečnosti, říká Mohsen, všechna tato obvinění na adresu Moskvy v souvislosti s její agresí na Ukrajině "připravují názor světové veřejnosti na nejhorší." A nejhorší - to není nic jiného než válka mezi oběma jadernými mocnostmi s důsledky pro bezpečnost celého světa, poznamenává L'Expression.


V diplomatických kruzích USA aktivně vytvářejí z Ruska "obraz nepřítele" a požadují, aby se jim věřilo každé slovo. A zdá se, že vše bylo plánováno dopředu včetně slavnostní návštěvy Majdanu - "domoviny prozápadních protestů" - nejvyššími hodnostáři Západu, například Joe Bidenem.


Právě ve světle ukrajinských událostí přijal kongres "Protokol o zamezení ruské agresi", který poskytuje Americe možnost otevřeného konfliktu s Ruskem. Nedávno vyjádřil velitel sil NATO generál Philip Breedlove znepokojení v souvislosti s militarizací Krymu, když řekl, že to "bude mít vliv na celou oblast Černého moře," připomíná autor.


Ale když rozprostřete mapu, uvidíte, že je skoro tisíc ne ruských, ale amerických vojenských základen roztroušených po celém světě, zatímco Rusko nemá ani jednu mimo své území, zdůrazňuje vydání. Dokonce i v bývalých sovětských republikách - i v Evropě i v Asii - jsou nyní umístěni právě američtí vojáci. To znamená, že Západ obviňuje Rusko z hromadění vojáků na hranicích a zároveň ho obkličuje svými vojsky.


Mohsen poznamenává, že "USA a NATO shromáždily všechny složky pro mezinárodní konflikt, ale veškerou vinu svalují na třetí stranu - tentokrát na Rusko".


"Lživá propaganda, sofizmata - všechno se hodí, aby byli všichni přesvědčeni o ruské agresi proti mírovým zemím", když celá západní armáda stanula na ruském prahu. Bylo by zajímavé, jak by reagoval Washington, kdyby se někdo pevně usadil u amerických hranic? Ale ještě zajímavější je, proč Západ obkličuje Rusko, uzavírají noviny.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz