Washington připravuje jaderný útok

na Rusko a Čínu

Paul Craig Roberts

Washington si myslí, že v jaderné válce může zvítězit, a proto plánuje zasadit první jaderný úder Rusku, a možná i Číně, aby vyloučil jakoukoliv překážku pro svou světovou hegemonii.


Plán je již dlouho rozpracovávaný a nyní je na řadě jeho naplnění. Jak jsem již dříve sdělil, strategická doktrína USA se změnila. Jaderné rakety, kterým se dříve přisuzovala role odvety, nyní jsou určeny k prvnímu útočnému úderu. Základny antibalistických raket USA byly rozmístěny v Polsku, na hranici s Ruskem. Plán  výstavby nových základen pokračuje. Až dojde k jeho dokončení, bude Rusko jimi obklíčeno.

Antibalistické rakety, známé jako „hvězdné války“ – jsou zbraně určené k zachycení a zničení mezikontinetálních balistických raket. V souladu s vojenskou doktrínou Washingtonu, USA jako první zasadí úder Rusku. Prostředky odvetného úderu, které Rusku zbudou, nebudou moci dosáhnout USA díky štítu z antibalistických raket.


Jako příčinu, jíž Washington osvětluje změnu své vojenské doktríny, označuje možnosti teroristů získat jaderné zbraně, jimiž mohou zničit americká města. Toto vysvětlení je nesmyslné. Teroristé – jsou jednotlivci nebo skupina lidí, nikoliv země s ozbrojenými silami, která představuje hrozbu. Použití jaderné zbraně proti teroristům povede nejen k jejich zničení, ale i ke škodám mnohem většího rozsahu. A proto je samo o sobě nesmyslné. S  úkolem zničit teroristu nebo jejich skupinu se dobře vypořádá i bezpilotník s raketou.


Důvodem, jímž Washington objasnil vytvoření základny anitibalistických raket v Polsku, je obrana Evropy před iránskými balistickými raketami. Washington i jakákoliv evropská vláda dobře ví, že Irán nemá mezikontinetální balistické rakety a ani nijak nenaznačil, že je připraven zaútočit na Evropu. Jakákoliv vláda chápe, že uvedené důvody Washingtonu jsou jen slabé pokusy o zakrytí jeho možností zvítězit v jaderné válce.


Ruská vláda chápe, že změny ve vojenské doktríně USA a základny anitibalistických raket na hranicích jsou namířeny proti Rusku a jsou příznakem toho, že Washington plánuje jako první zasadit jaderný útok Rusku.


Čína také pochopila, že Washington má podobné úmysly i ve vztahu k ní. Jak jsem psal již několik měsíců předtím, jako odpověď na hrozbu Washingtonu Čína uvedla, že má možnost zničit Washington, jestliže bude iniciovat takovýto konflikt.


Přesto Washington věří, že může zvítězit v jaderné válce a vyjít z ní jen s malou škodou nebo dokonce bez jakékoliv újmy. A právě taková víra dělá jadernou válku možnou. Tato představa je však založená na neznalosti. Jaderná válka nebude mít vítězů. Jestliže města USA se skutečně mohou vyhnout odvetným úderům díky balistickým raketám, pak radiace a jaderná zima, vzniklá použitím zbraní proti Rusku a Číně, zničí také i Spojené státy.


Vlády vazalských zemí Washingtonu v západní a východní Evropě, Kanadě, Austrálii a Japonsku - jsou také spolupachateli nakolik přijímají plán Washingtonu a povolují budovat základny a uvádět je do provozu. Polská vláda, která ztratila rozum, podepsala, možná, pro lidstvo smrtelný rozsudek. Kongres USA – je také spolupachatel, pokud v něm neprobíhají žádná slyšení, týkající se plánů výkonné moci na rozpoutání jaderné války,


Washington vytvořil nebezpečnou situaci. Rusko a Čína, jakmile pro ně bude zcela zřejmé, že jim hrozí první úder, mohou se rozhodnout udeřit jako první. Proč by Rusko a Čína měly sedět a čekat na nevyhnutelné, dokud jejich protivník si nezajistí ochranu pomocí štítu z antibalistických raket? Až Washington dokončí výstavbu štítu, Rusko a Čína budou patrně napadeny, pokud se okamžitě nevzdají.


Z deseti minutové přednášky televizního kanálu „Russia Today“ vyplývá, že tajný plán Washingtonu zasadit Rusku první úder – není tajemstvím. Z přednášky vyplývá, že Washington je též připraven odstranit jakékoliv evropské vůdce, kteří s ním nesouhlasí.


Čtenáři se mě táží: „A co můžeme dělat?“ A udělat můžete mnohé. Můžete zavřít pusu ministerstvu propagandy, vypnout televizní kanály „Fox News“, „CNN“, „BBC“ „ABC“, „NBC“, „CBS“, „New York Times“, „Los Angeles Times“. Nevěřte ani jednomu slovu vlády. Ne volte. Uvědomte si, že zlo je soustředěno ve Washingtonu


V XXI. století Washington plně nebo částečně zničil několik zemí. Miliony lidí byly zabity, vyhnány ze svých sídel, ale Washington se ani jednou nekál. Nekáli se ani další „křesťanské“ země. Zpustošení, která způsobil Washington, se vydávají za ohromný úspěch. Washington oslavuje. Ale zlo, které tento představuje, vede svět k záhubě.

Volný a krácený překlad dr. O. Tuleškov


Источник: «NewsBalt»

http://m.kp.ru/daily/26323.7/3203626/


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz