Vraždění po německu

II. a

Jiří Vacek, Jiří Krutina


POSTUPNÁ PLÁNOVITÁ GENOCIDA ČESKÉHO NÁRODA


Rozhodující pohled na Němce

Pokud chceme pochopit, co se v Protektorátu, jak za 2. světové války Čechy a Moravu Němci nazývali, dělo, musíme vycházet z úředního plánu Velkoněmecké Říše. Jeho cílem bylo jednou pro vždy vyřešit "problém českomoravského prostoru" vyvražděním českého národa a jeho osídlením Němci.

Mimochodem: název „protektorát" znamená "ochranu, chráněná země." Je bezmezným cynismem Němců a výsměchem všem slušným lidem nazvat stát, který chtějí vyvraždit, "Chráněnou zemí, Protektorátem."

Tento cíl, vyvraždění celého českého národa, za svůj přijal celý německý, nacistický stát, celý německý národ a všichni Němci se na něm takřka bez výjimek podíleli. Když ne jinak, alespoň slepou poslušností Hitlerovi.

Pokud tento pohled plánované genocidy Čechů opustíme, rázem se dostáváme na území proněmecké až nacistické propagandy o nevinných Němcích. Něco takového jako nevinní Němci neexistovalo. Existovali pouze více či méně horliví vykonavatelé genocidy Čechů.


Tuto genocidu začali Němci uskutečňovat hned prvý den okupace zejména těmito způsoby.

1. Německo jako stát i německý národ jako celek se dopustily nevyprovokované agrese proti Československé republice, když nejprve obsadily české pohraničí a později od 15. března 1939 okupovaly celou Československou republiku s cílem vyvraždit její obyvatele a zmocnit se jednou pro vždy celého území Čech a Moravy. Za tím účelem nezavedly vojenskou okupační správu, ale přímo policejní režim. Pro obhajobu tohoto režimu prohlásily Čechy proti jejich vůli a v rozporu s mezinárodním právem za občany Velkoněmecké Říše, aby je mohli z tohoto důvodu pronásledovat, věznit a vraždit, pokud se Němcům postavili na odpor.

Z hlediska tohoto práva byli občané Československa, kteří bojovali za osvobození své republiky, považováni Němci za velezrádce. To o Němcích a jejich pojetí práva vypovídá jasně: napadnou a obsadí cizí zem a občany, kteří se jim postaví na odpor, mučí a vraždí jako vlastizrádce Německa.

Takto byli hned po zajetí vražděni českoslovenští vojáci v řadách spojenců i hrdinové Slovenského a Pražského povstání i domácí odbojáři. Takto chtěli Němci vraždit a patrně i ze začátku vraždili sestřelené československé letce, dokud je nezarazil W. Churchill hrozbou, že bude obdobně střílet letce německé. I tak byli zajatí českoslovenští vojáci předáváni gestapu a mučeni, v naprostém rozporu s mezinárodním právem.

Toto chování Němců k Čechům bylo směsicí krutého feudálního až otrokářského práva. Češi byli Němci v Protektorátu považováni za nevolníky až otroky a také tak s námi zacházeli.

Tímto způsobem - plně nastoleným terorem uskutečňovali svou teorii, že oni jsou nadřazenou rasou a mají plné právo vládnout po svém méněcenným Čechům.

Tento svůj postoj uskutečňovali i v zacházení s dalšími národy: Židy, Romy, Poláky, Rusy i některými dalšími.


2. S cílem konečné likvidace českého a posléze i slovenského národa, bylo často až po dlouhém mučení Němci zavražděno více než 360 tisíc Čechů. Pro tento účel sloužily zejména skutečné továrny na smrt, koncentrační tábory. Do těch se posílalo rovnou i bez jakéhokoliv předstírání soudního procesu.

Jediná poznámka v příkazu k deportaci do koncentráku "návrat nežádoucí," stačila k tomu, aby byl vězeň záhy zavražděn. Někdy byl zastřelen, jindy poslán do plynu, jindy prostě umlácen. Mnozí zemřeli pro vyčerpání nelidskou prací a hladem.


3. Zákazem výuky dějin českého národa, který měl Čechy připravit o národní paměť a sebevědomí.


4. Poněmčováním Protektorátu: zavedením němčiny jako úředního jazyka i pro Čechy a její upřednostnění před češtinou, německo-české nápisy, titulky ve filmech, nucená výuka němčiny atd.


5. Útokem na inteligenci národa: zrušení vysokého školství, drastickou redukci počtu středoškoláků.

6. Plánovaným vražděním české inteligence podle předem připravených seznamů: popravy vysokoškoláků, předních umělců, důstojníků, legionářů, politiků a dalších.


7. Systematické a dlouhodobé oslabování národa podvýživou pomocí přídělového systému na potraviny.


8. Záměrným ničením hospodářství Protektorátu naprostým podřízením německé ekonomice s cílem ekonomicky zničit české hospodářství - nevýhodný směnný kurz koruny za marky, diktované nevýhodné dodávky českých podniků pro Němce. Uloupení zlatého pokladu republiky a stamilionových devizových rezerv uložených u zahraničních bank, zejména v Anglii.


9. Plánované vyvražďování obyvatel celých vesnic a jejich následné vypálení a zničení, jako byly Lidice, Ležáky, Český Malín, Javoříčko a mnohé další.


10. Zábory celých velkých částí Čech a Moravy o rozloze mnoha čtverečních kilometrů, jejich vyjmutí z české správy a jejich podřízení přímo organizaci SS a následným vystěhováním českých obyvatel.


Němci se dopustili i mnoha dalších zločinů a poškození našeho státu. Například v důsledku Němci vedené války, byl území republiky bombardováno i postup fronty přes naše území způsobil velké škody i ztráty na životech, poškozené vesnice, města, domy, rozbořené továrny atd.

Toto nebyly jednotlivé zločiny, nějaké výstřelky jednotlivců, ale promyšlený, předem naplánovaný zločin genocidy, na jehož uskutečňování se podílel celý německý stát i národ.

Němcům se genocida Čechů plně nezdařila, což není samozřejmě jejich zásluha. I to, co se jim podařilo, způsobilo národu obrovské škody lidské i ekonomické, jejichž odstraňování trvalo léta. Některé odstranit nešly vůbec: mír mrtvým životy nevrátí ani válkou a vězněním podlomené zdraví. I sirotci zůstávají sirotky, rozbořené domy a továrny se jen obtížně obnovují.

To jasně dokazuje lživost obrany Němců podle hesla "bylo to již po válce." Nebylo. Válka ve svých důsledcích trvala dál řadu let.

Vytvářet představu, že po příměří zavládl všude rázem běžný mírový život, že bylo všeho dostatek a podobně, jsou jen drzé demagogické lži a nic jiného.

Jen válkou způsobený nedostatek potravin přetrvával. Trvalo roky než mohl být zrušen přídělový systém na potraviny. Válka skončila, utrpení Němci způsobené trvalo dál. Nelze zapomenout, že ke škodám na životech a majetku patří i škody nemateriální.

Šest let nevyšel ze zavřených českých vysokých škol jediný vysokoškolák -lékař, inženýr, doktor práv či filosofie.

Na střední školy, zejména na gymnasia, se dostal jen násilím snížený co nejmenší počet studujících. To byla vážná rána životaschopnosti a samostatnosti národa, opět předem vypočtená a naplánovaná.

Manifestace studentů v roce 1939 byla pro Němce jen vítanou záminkou pro zavření českých vysokých škol a to navždy a nic víc. To, že nebyly otevřeny po třech letech, jak Němci slibovali, jen tuto pravdu potvrzuje.

I tento stav bylo nutné po skončení války napravit. I tady v této oblasti trvala válka a její následky dál ve snaze dohnat Němci vynucené omezení úrovně vzdělání národa. Ani zde a v mnoha dalších odvětvích válka neskončila zdaleka 8.5. 1945, jak se nám snaží nepřátelé národa namluvit.

Bylo i jiné pokračování války: Po celou okupaci se nesměly stavět obytné domy, domky, vily. Navíc mnohé byly zničeny válkou. Výsledkem byla velká nouze o byty po válce, která dopadala zejména na novomanžele a ve svém důsledku omezovala i porodnost celého národa.

Proti těmto zločinům nejen obyčejní Němci neprotestovali, ale ochotně využívali výhody, které jim výsadní postavení nadlidí, vládnoucích Čechům, poskytovalo.

Především to byly hodnotné příděly potravin na úkor českého obyvatelstva. Rádi obsazovali byty Němci zatčených Čechů, rádi si přivlastňovali i majetek popravených.

Mnozí z těchto "obyčejných Němců" lynčovali zastřelené spojenecké letce, ochotně chytali uprchlíky z pochodů smrti a vraceli je esesákům k zabití. Někdy je dokonce ubíjeli sami. Nikdy se nestalo, aby těmto lidem pomohli. I oni si přáli Hitlerovo vítězství a poslouchali jej až do konce.

Taková je pravda. Nevinní, trpící Němci pod Čechy je nacistická lež, ve které skrytí propagátoři Hitlerových názorů pokračují i dnes a i oni jako on šíří lži o trpících Němcích pod zlými Čechy.


Kniha „Vraždění po německu“ vyšla v nedávných dnech. Je vázaná, má 392 stránek, stojí 320 Kč.

Knihu můžete objednat na adrese: Jiří Krutina, Píškova 1955/30, 155 00 Praha 5 – Lužiny. Telelefon/záznamník 235 512 505, nebo www.jirivacek.cz


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz