Volební nepokoje v Rusku. Ale kdo je iniciuje?

Vladimír Stwora


Tak se v novinách českých a světových zase hemží články o volebních nepokojích v Rusku, o stovkách zatčených, o policejní zvůli při zatýkání odpůrců Putina, o manipulaci s volebními hlasy, o autobusech vozící voliče z okrsku do okrsku, o náramném vzteku Putina a jeho věrných, když jeho strana Jednotné Rusko získala „jen“ necelých 53 %, přičemž před čtyřmi roky to bylo ještě 64 %. Škodolibost a zloba (zloba proto, že i těch 53 % pořád dává Putinovi silný mandát) z těch článků kape.


Možná mají Rusové opravdu Putina dost. Nevím, nedokážu to odsud z Kanady vidět jasně. Ale jedno vím jistě. Nepokoje, které v Rusku v souvislosti s volbami probíhají, mají všechny atributy umělých, tzv. barevných revolucí, jak jsme je za poslední roky zaznamenali ve všech zemích světa, kde z nějakého důvodu hrozilo, že by si lidi zvolili své vůdce a nikoliv ty dosazené z Washingtonu.


Článek BOMBSHELL: US Caught Meddling in Russian Elections! od Tony Cartalucci ostatně můj pocit potvrzuje. Článek hovoří o sítí nevládních organizací, tzv. NGO, které jsou úzce propojeny s republikánskou a demokratickou stranou, byly vytvořeny kongresem a jsou financovány National Endowment for Democracy, organizací vytvořenou v roce 1983 za účelem transferu peněz různým hnutím na podporu demokracie v rozvojových zemích. NED získává ročně z kongresu zhruba 100 milionů dolarů a další peníze přicházejí z jiných ministerstev, hlavně z ministerstva zahraničních věcí.


Tyto nevládní organizace zasahují v celém světě, v současnosti například v Thajsku, kde se snaží rozložit 800 let existující nezávislý politický systém, který velmi irituje západní země, v Malajsku, kde usiluje o návrat zprofanovaného tunelaře Anwara Ibrahima (v roce 2000 odsouzen na šest let za korupci) zpátky k moci, protože jako ministr financí v roce 1997 prosazoval pomoc MMF, v Bělorusku, kde NGO organizovaly demonstrace a nepokoje s cílem odstranit Lukašenka, na Ukrajině, v Srbsku, v centrální Americe, v Číně, v Íránu, Venezuele a konečně poslední rok v arabských zemích Středního východu a v Libyi.


Není to poprvé, kdy se Rusko stalo centrem vlídné pozornosti těchto skupin. Po pádu Sovětského svazu jistý Michal Chodorovský založil organizaci Open Russian Foundation, v jejichž řídící radě zasedli nikdo menší než Henry Kissinger a Jacob Rothschild. Cílem organizace bylo vytvořit z chaosu a bezvládí, které v Rusku po pádu režimu zavládlo, nový řád, který by umožnil přesunout nerostné zdroje a bohatství Ruska do rukou zahraničních korporací. Naštěstí se Putinovi podařilo zvrátit tento proces. Chodorovský bručí v sibiřském vězení a Rothschildovci v Londýně a v USA skřípají zuby. Samozřejmě tohle Putinovi odpustit nemohou.


V současnosti v Rusku působí desítky NGO otevřeně financovaných a podporovaných NEDem. Zde je jejich seznam spolu s finanční pomocí stažený přímo ze stránek NEDu:

All-Russian Public Organization for the Victims of Terrorism Voice of Beslan$20,000
Center for Social and Labor Rights$60,000
Memorial Center for the History of Political Repression Perm-36$50,000
Yuri Levada Analytical Center$61,460
Institute of Globalization and Social Movements$22,125
Agency for Social Information (ASI)$65,000
Mashr$55,000
Centre de la Protection Internationale$50,000
Ural Human Rights Group$57,000
Civil Rights Defenders$115,000
Dagestan Regional Social Organization “Informational – Analytical Center‘Rakurs’”$54,998
Etudes Sans Frontières$15,832
Foundation“Independent Press Center”$60,000
Foundation for the Support of Information Freedom Initiatives$80,000
Human Rights Resource Center (HHRC)$39,000
The Andrei Sakharov Foundation$75,000
Interregional Association of Human Rights Organizations “AGORA”$100,000
Center for Information and Protection of Human Rights$40,000
Center for the Development of Social Partnership$50,000
Committee Against Torture (CAT)$79,540
Council of Non-Governmental Organizations$45,000
Center of Social and Educational Initiatives (CSEI)$28,600
Kabardino-Balkar Republic Public Human Rights Center$50,000
National Democratic Institute for International Affairs$134,200
Non-Profit Partnership “Lawyers for a Civil Society”$50,000
Media Lawyers Collegium$27,008
Nonviolence International$50,000
Ozersk City Socio-Ecological Public Organization “Planet of Hopes”$45,852
Perm City Public Organization “Center for Civic Education and Human Rights”$55,000
Pskov Regional Public Organization “Council of Soldiers’ Mothers”$21,692
Regional Civic Institute Research and Information Center Memorial$55,000
Regional Civic Organization in Defense of Democratic Rights and Liberties GOLOS”$65,000
Regional Human Rights Public Organization “Niiso”$23,623
International Protection Center$50,000
Chechen Committee for National Salvation$75,000
Independent Council of Legal Expertise$50,000
Information Research Center ‘PANORAMA$65,000
Moscow Group of Assistance in the Implementation of the Helsinki Accords$50,000
Regional Civic Initiative – The Right to Life and Human Dignity$47,000
Regional Public Organization for Assistance in Observance of Human Rights “Hot Line”$65,810
Center for Public Information (CPI)$60,000
Information and Analysis Center ‘SOVA’$70,000
Rostov City Nonprofit Organization “Eko-logika”$25,000
Rostov Regional Public Organization League for Civil Rights Protection”$40,000
Russian-Chechen Friendship Society$49,980
St.Petersburg Human Rights Public Organization League of Women Voters”$45,000
St.Petersburg Public Organization Environmental Human Rights Center ‘Bellona’”$49,720
Soldiers’ Mothers of St. Petersburg$85,000
Sverdlovsk Oblast Public Organization “Parity”$30,984
Vladimir Oblast Intellectual Public Movement “Lebed”$45,570
Yaroslavl Regional Public Organization in support of Civic Initiatives “Dialog”?


BL uveřejnily odkazy na tři záběry na youtube.com, které mají prokázat falšování voleb v Rusku. Ty záběry vypadají autentické.


Na jednom z nich prý platí tisíc rublů za hlas. No dobrá. V ČR při posledních volbách někdo platil cikánům 300 korun za hlas. Svědci existují. Došlo u nás kvůli tomu k zneplatnění a opakování voleb, jak to v případě Ruska požaduje Západ?


K podvodům s hlasy v Rusku dochází, to je zřejmé. Kdo je páchá? Pokud Putinova strana, ptejme se, zda to má zapotřebí, když má stejně 53 % podporu a druhá v pořadí, komunistická strana, má pouze něco přes 20 %? To vítězství (byť menší než v předchozích volbách) je stejně natolik drtivé, že několik desítek tisíc ukradených hlasů by to nemohlo příliš zvrátit. To není USA roku 2000, kdy rozdíl mezi Bushem a Gorem činil několik set hlasů, a kde stálo zato zašantročit lístky několika volebních okrsků na Floridě, popř. nedovolit přepočet hlasů.


Ne-li Putin, tak kdo? Domnívám se, že místní mafie, která usiluje o zvolení, aby mohla rozkrádat státní rozpočet.


Kdo podněcuje proti Putinovi a jeho straně, kdo vyvolává chaos a nepokoje? Kdo s chutí zveřejňuje všechny tyto čachry? Zdaleka to není pouze Golos, který zřejmě stojí za posledními demonstracemi. Jak vyplývá z výše uvedené tabulky, existují desítky nevládních organizací financovaných NEDem z amerického rozpočtu. A další podobné organizace financované miliardářem Sorozem.


Zajímalo by mě, zda by Američané snesli ve své zemi desítky ruských organizací podporovaných Kremlem a provádějící podobnou činnost "ve jménu demokracie".


Taktika těchto záškodníků, diversantů a samozvaných soudců je vždy stejná, ať jde o jakoukoliv zemi světa, kde hrozí, že by u moci byla vláda, kterou si lidi opravdu zvolili, a která by nebyla jen loutkami Washingtonu: vyvolávání nepokojů, chaos, organizování demonstrací, teror, někdy i snipeři, zpochybňování platnosti voleb, zveličování machinací s hlasy, vytváření atmosféry strachu a kydání špíny a pomluvy legální vlády. Bohužel tyto nástroje jsou velmi účinné a zatím žádná vláda napadena tímto morem se nedokázala přesvědčivě bránit.

Zvědavec, 13.12.2011


Evropský parlament požaduje anulovat volby v Rusku

15.12.11


Evropská unie: Evropský parlament vydal rezoluci k volbám v Rusku. Požaduje anulovat ty poslední a znovu je uspořádat; předtím ale musí ruská vláda zaregistrovat všechny opoziční strany.


Je to úsměvný požadavek, zvlášť když si uvědomíme, že ti, kteří skučí kvůli volbám v Rusku, sami zvoleni nebyli. Byli pouze dosazeni. Abych tedy odpověděl slovutným evropským vůdcům slovy Písma: Hledáte třísku v oku bližního a kládu v oku vlastním nevidíte. Pokrytci! Zameťte si před vlastním prahem a pak poukazujte na nepořádek jinde!

Zdroj: http://english.pravda.ru/russia/politics/14-12-2011/119970-r...


Skutečná demokracie

Jako výstřelem startovní pistole se volbami v Ruské federaci jakoby aktivovala mašinérie pravdolásky, která teprve nedávno svolala svůj černý sabat do odsvěceného kostela Sv. Anny, v rámci operace Fórum 2000.


Toto fórum takzvaných disidentů a bojovníků za lidská práva (povětšinou s plochou dráhou letu) se již tradičně koná pod záštitou suprematistických Rhodesových stipendiátů, jako například bývalého šéfa CIA, Jamese Woolseyho, který sloužil pod stipendiátem W. Clintonem, nebo nechvalně známé krvavé fůrie M. Albrightové, které nevadí půl milonu mrtvých dětí jako prostředek k jejím účelům.


Celý trik je v tom, že se vždy pozve na okrasu nějaký ten dobře placený a po zásluze trestaný odpůrce režimu, aktuálně nepopulárního státu a kolem něj se pak provádí tanečky naoko humanitární, v zákulisí však jednoznačně konspirační a podvratné. Dobře financované dění má jedno za cíl, totiž formou subverze destabilizovat nepřátelský režim a ušetřit tak lidské životy, které by jinak padly za oběť ozbrojenému konfliktu.


Jako příklad mohou sloužit dva scénáře: V Egyptě vláda ustoupila požadavkům dobře instruovaných demonstrantů. V Libyi tak neučinila, (přestože demonstranti byli dobře vyzbrojeni), což vedlo k úplnému zničení veškeré infrastruktury, mnoha ztrátám na životech v řadách ozbrojených složek země a taktéž civilního obyvatelstva, totální devastaci několika měst a rozklad společnosti.


V Sýrii, která byla pro další postup aliance západních mocností klíčová, neboť tvořila poslední stupeň na cestě k drtivému úderu na Írán, bohužel scénář „nenásilného boje“ pochodujících demonstrantů nevyšel. Za prvé, demonstranti na podporu režimu mnohonásobně převýšili počet jeho převážně importovaných, leč o to lépe vyzbrojených a vycvičených odpůrců. Za druhé, podpora právě stran Ruské federace znemožnila jakoukoliv intervenci z venčí, při které by letouny OSAS (Organizace Severoatlantické Smlouvy) beztrestně bombardovaly syrské pozemní cíle a její námořnictvo by vysílalo salvy střel s plochou dráhou letu. Ruská federace dodala dlouho očekávané obranné systémy, které by takový podnik silně znepříjemnily. Navíc posílila kontingenty válečných lodí, kotvících v syrském přístavu Tartus. Ruská diplomatická akce v tandemu s Čínou na úrovni Bezpečnostní rady OSN, měla taktéž svůj nepopíratelný význam.


Taková „nesmiřitelná“ politika, leží mnohým, kteří -už už chystali další válku, silně v žaludku. Fog Rasmussen si v jednáních s Lavrovem nebere servítky a prokazuje tím jen naprostou neomalenost mafiánského kartelu, kterému předsedá coby generální tajemník, když navzdor dohodám doprovázejícím demontáž Sovětského Svazu a historickým událostem posledních let, znovu provokuje výhružkami začlenění Gruzie do OSAS.


Ruská federace si nejnověji taktéž vysloužila vztek výzvědného aparátu Spojených států amerických dodávkami radarových rušiček Avtobasa do Íránu, které mohla úspěšně předvést při sejmutí neviditelného bezpilotního letounu RQ-170 Sentinel, řečeného „bestie z Kandaháru“.

Volby v Ruské federaci jsou proto nyní onou dlouho očekávanou vhodnou platformou pro „smrtící“ úder zpupnému a nenapravitelnému režimu.


Režimu, který si dovolí hodit po nás dokonce i chlebem, jak vyplývá z nedávné návštěvy prezidenta Ruské federace Medvěděva, který za sebou zanechal „miliardové zakázky“ (ve výši 54 miliard) a možnost spoluúčasti českých dodavatelů při dostavbě Temelína v případě úspěšného tendru Rosatomu . Takové velkorysé gesto může v naší zemi upřímně naštvat mnohé podržtašky (tašky nadité ničím nepodloženými dolarovými bankovkami, kterých množství v oběhu není nikomu, krom pár zasvěcených soukromých majitelů Federální rezervy známo) nadnárodního koncernu Westinghouse, který se taktéž - slovy velvyslance SSA Eisena a prezidenta SSA Baraka Husseina a mnoha dalších vlivných našeptavačů a medvědářů české, zejména zahraniční politiky – uchází o megazakázku rozšíření jaderné elektrárny Temelín.


Jak naším uším zní Havlova věta „společnost svádí boj s nejtvrdší známou formou postkomunismu, s touto zvláštní kombinací starých stereotypů s novým podnikatelsko-mafiánským prostředím“


Přitom je to právě on, kdo spolu s dalšími pachateli tuto formu postkomunizmu u nás zavedl! Je to projekce, nebo nedostatek sebereflexe, posílat takovéto vzkazy jako dobré rady rusům?


Proč tedy vidíš třísku v oku svého bratra, ale trámu ve svém oku si nevšímáš? A jak můžeš říci svému bratru: 'Nech mě, ať ti vytáhnu z oka třísku,' a hle, ve tvém oku je trám! Pokrytče, vytáhni nejdříve trám ze svého oka a tehdy prohlédneš, abys vytáhl třísku z oka svého bratra“, řekl by mu na to patrně jeho kumpán a delegát letošního Fóra 2000, pater Halík, citujíc ze sedmé kapitoly evangelia podle Svatého Matouše.


Havel dělá ve svém komentáři, jakoby nic, přitom se ale velmi důkladně na tento okamžik připravoval. Na posledním setkání Fóru 2000 si totiž pozval jak protagonisty arabského jara, tak i čelní představitele ruské politické opozice a další nepřátele putinovského Ruska.


"Možná, že politologové najdou souvislost i s letošními arabskými revolucemi, já ale dnešní situaci chápu především jako ozvěnu pádu železné opony a politických změn 1989-90."


Jak by jinak předsedal konferenci, které se účastnili na jedné straně exponenti egyptského arabského jara, jako například novinářka Shahira Amin, nebo Mohammad Gawdat, generální ředitel pro rozvíjející se trhy, firmy Google a na straně druhé ruští delegáti Boris Němcov, politik a čelný představitel opozice, Grigorij Javlinsky, ekonom a politik, spolu s pravou rukou oligarchy Chodorkovského, právníkem Vadimem Klyuvgantem. Chybět nesměly žádné podvratné elementy se specializací na nenásilný boj proti režimům a jejich podporovatelé. Za zmínku stojí lidé jako psychoprogramátor Philip Zimbardo, jeho Transparence pan Peter Eigen, pojídač kravat Michail Saakašvili, někdejší albánsko-kosovská policistka Jahjaga a odborníci na státní bezpečnost z Izraele a Gutemaly, Uzi Arad (špión), Avi Dichter, (šef tajné policie), José María Argueta (NED), které si patrně přivedl ex-velvyslanec v Izraeli, náměstek ministra zahraničí a údajný rezident hned několika cizích tajných služeb v české exekutivě, Jiří Schneider.


Za zmínku ani nestojí obvyklá Squadra Azzurra: Pehe, Švejnar, Bursík, Tabery, Dlouhý, Liška, Pánek, Halík, Urban, Šiklová, Tůma, Žantovský.


Tak že souvislost s rozvratem, subverzí, arabským jarem, barevnou revolucí v režii Soroše, USAID, NED jen možná, Ale „já nic, já muzikant“ říká jinými slovy nenápadný občan Havel…


Pokrytče, vytáhni nejdříve trám ze svého oka!“


"Je třeba především přesvědčit ruské občany, že to, co je jim předkládáno jako demokracie, žádnou demokracií není. Pokud není zaručena občanská důstojnost, pokud politická moc ovládá justici, média a manipuluje výsledky voleb, pak o žádnou demokracii nejde." Uvedl Havel.


Děkujme jménem všech Rusů a všech obyvatelů demokratických režimů, že nám tedy Havel celých 22 let po „sametové“ revoluci konečně ve dvou větách vysvětlil, o co ve hře na nejideálnější společenské zřízení světa a všech dob vlastně jde a proč tedy jeho zřizování a udržování po celém světě je prioritní náplní zahraniční politiky Spojených států amerických, země, která prakticky patří majitelům systému Federální rezervy, kteří právě teď zavádějí vládu bankéřů nad Evropskou Unií. Že by občané Ruské federace neměli v těchto dvou systémech dostatečně odstrašující příklad? Vašku, přesvědč bábu!


Nebojme se, ministerstvo zahraničí Spojených států amerických údajně vyčlení další nemalé prostředky na další podrývání nadcházejících ruských prezidentských voleb. Slova mluvčího ministerstva zahraničí SSA Marka Toner vyznívají v tomto kontextu jako ozvěna Havlových planých výhružek na adresu Kremlu: Washington by poskytoval větší podporu ruským nevládním organizacím pro „větší průhlednost“ voleb v příštím roce.


Potřebujeme opět nějakou tu glaznost! Máme na to ještě tři měsíce. Tak vzhůru do dalšího vměšování se do vnitřních záležitostí velmocí – a to, pro nás v rozhodující míře, navíc plynařských. Rozvrat, Subverze a Podvraťátství místo přátelství na věčné časy! A bude li zima, tak nám uhlobaron Bakala když tak nafárá nějaké to naše uhlí, draze nám jej prodá, poplatky za koncese odečte od daní a zbytek zisku vyvede do Holandska – tam jej odevzdá svým skutečným nadnárodním majitelům. Havla naštěstí už nikdo neposlouchá a nebere vážně, jeho humanitárně bombardovací choutky většinu lidí se zdravým rozumem definitivně vyvedly z iluzí o jeho pravdě a lásce.


Prezidentské volby v Ruské federaci proběhnou i bez Havlových dobře míněných rad. Putin na rozdíl od Havla vzkázal celému světu „musíme chránit naši suverenitu a měli bychom přemýšlet o zlepšení našich zákonů zpřísněním trestů pro ty, kdo vykonávají úkoly cizího státu, aby ovlivnili naše vnitřní politické procesy“.


Také Česká republika by si jeho slova měla vzít k srdci, neboť podíváme li se, jak vysoké pozice ve státní správě a bezprostředně kolem ní vykonávají členové soukromé lóže Davida Rockefellera zvané trilaterální komise, Vondra, Schwarzenberg, Dlouhý,Telička, Kunert. Jak se plíživě infiltrují žoldáci nadnárodního kapitálu Bakala, Švejnar, Pehe, Joch, Zrno a další, jim podobní do centra politického dění, měl by český lid taktéž začít uvažovat o vlastní suverenitě! Nepoddejme se spiknutí arogantních oligarchů nadnárodního kapitálu!


Odkazy:


Václav Havel podpořil ruské opozičníky. Spojte se a vytvořte stínovou vládu, vzkázal jim


http://zpravy.ihned.cz/svet-rusko/c1-54127870-vaclav-havel-podporil-ruske-opozicniky-spojte-se-a-vytvorte-stinovou-vladu-vzkazal-jim?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed


Jak svrhnout Putina a nastolit v Rusku skutečnou demokracii

Ivo Krieshofer


Exprezident Václav Havel vyzval opoziční síly v Rusku, aby se neustále domáhaly občanských práv a svobod a aby přesvědčily ruské občany, že to, co se jim předkládá jako demokracie, žádnou demokracií není. Vyzval opoziční struktury, aby se spojily, vytvořily stínovou vládu a oslovovaly občany po celém Rusku.


Opozice by měla založit vlivné právní instituty na obranu občanů před policejní a justiční šikanou a vyzvat krajany, kteří v posledních letech udělali zkušenost s demokratickými svobodami na Západě, aby se rozvzpomněli na své kořeny a podpořili rozvoj občanské společnosti doma. Politický tlak (na Rusko) by měl samozřejmě přicházet i ze zahraničí. (Zpráva z tisku)


Domnívám se, že Havlovy návrhy jsou zcela nedostatečné. Měl by vybídnout ruské i světové bloggery, aby ovládli internetové stránky a vyzvali v městech všechny nespokojené k masové demonstraci proti Putinovi a jeho vládě. Pak by stačilo angažovat za tučné odměny pár tuctů střelců z řad kavkazských teroristů. Ti by pak ze strategicky vybraných míst zahájili střelbu do demonstrantů.


Rozhořčení lidé by snadno uvěřili, že je napadly vládní bezpečnostní síly. Demonstraci a krvavá jatka by nafilmovali „náhodně" přítomní domácí i zahraniční fotografové, filmaři a novináři. Děsivé obrázky by se zakrátko dostaly na první zprávy všech světových televizních stanic i významných deníků. Protože Putin by otištění v ruském tisku nepřipustil, vyšla by najevo jeho nedemokratičnost a despocie. Internet by však zajistil rozšíření obrazu krveprolití do všech krajů širé Rusi. Došlo by k rozšíření masových protivládních bouří.


Opozice a vlivné právní instituty na obranu občanů by mohly vydat prohlášení vyzývající všechny demokratické státy k odsouzení krvavých jatek v Rusku. Ruská vláda by byla nucena čelit stovkám protestů důvěryhodných demokratických organizací z celého světa. Naopak, stínová vláda Ruska by mohla požádat o finanční i „materiální" pomoc k boji s krvavým diktátorem, o zasedání Rady bezpečnosti, kde by se poukázalo mj. i na to, že ve vládě nejsou zastoupeni Číňané, kteří už osídlili značnou část Sibiře.


Generální tajemník OSN by mohl, v zájmu mírového vyřešení, uznat stínovou vládu za partnera při řešení situace v Rusku, která by už nesla charakter počátku občanské války. Mezinárodní měnový fond a Světová banka by měly důvod zmrazit ruská aktiva. Světová obchodní organizace by vyzvala k omezení obchodu a sestavila seznam položek, které se nesmějí do Ruska dovážet.

K zavržení Putina by se pak dozajista připojily i další světové osobnosti jako např. Sarkozy či Cameron, a přislíbili pomoc demokratickým ruským vlastencům. Do země by se vrátili zkušení krajani z USA, kteří se rozpomněli na své kořeny, aby přispěli k vybudování skutečně demokratické společnosti na Rusi...


Teď už jen čekám, zda světuznámý dramatik Havel ten návrh podle mé předlohy doplní, nebo alespoň použije k napsání dramatické reality show, za niž dostane vytouženu Nobelovu cenu míru.


Ale co když ho realita předběhne a tu nobelovku dostane někdo jiný? Třeba i podruhé.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz