Vlastizrada českých Němců - skutek bez výjimek


Sborník "Českoslovenství, středoevropanství. Evropanství", vydaný v rámci projektu "Výchova k demokracii" NSA-PHARE pod redakcí univ. prof. PhDr.Stanislavy Kučerové, CSc. a kolektivu v Brně roku 1998, přináší na str. 206-211 stať "Kolik Mnichovů?“ dr. Pavla Macháčka. Autor mimo jiné rozebírá vlastizradu našich československých Němců (nesprávně též nazývaných zjednodušujícím termínem "sudetští"). Cituje přiznání Henleina ve Vídni roku 1941 ke kolektivní účasti československých Němců na rozbiti a zničení první československé republiky, a to pro jejich masové přijetí idejí nacionálního socialismu. Autor z tohoto veřejného přiznání předáka menšiny československých Němců, - nejen pohraničních,ale všech - vyvozuje skutečnost, že - cituji, " vlastizrada a nacistické rozbití ČSR, zřeknutí se českého a přijetí říšského občanství, bylo věcí všech českých Němců", konec citátu. Autor věc dokládá i výsledky voleb v roce 1938, kdy drtivá většina, až 98 procent čs.Němců se přihlásila k SdP a k říši.


Po soudech na ochranu osobnosti rájeckého pána ovšem nastává problém. Bude autor za tato tvrzení dodatečně žalován potomky těch čs. Němců, kteří podepsali říšskou přihlášku a tím podle autora, - a podle stále platných dekretů - zradili I. ČSR ?? Pravděpodobně takový stav nenastane. Proč potom byly vybrány osoby k žalobě na ochranu osobnosti rájeckého majitele panství?? Dosavadní důvody pro takové jednání nebyly nikým dostatečně prokázány. Proč by měla být uplatňována výjimka na občany, jako byli například rájecký pán nebo opočenský pán??


Proč potom obecné soudy viní badatele z jakýchsi zásahů do osobnostních práv rájeckého knížete a udělují jim jakési omluvy?? Buďto platí dekrety a dekretální vyšetřování těch, kdož se roku 1938, 1939 a později přihlásili k říši, buďto platí nálezy Ústavního soudu o těchto osobách - a to i nález Ústavního soudu o rájeckém pánovi z roku 2012! - nebo neplatí - a dekrety a Ústavní soud můžeme zrušit. Stejně nám toto zrušení dekretů dobrácky radí praporečník Sudetů Posselt - a náš pan kníže zase lituje, že s dekrety se nic dělat nedá - ale že prý neplatí. Přitom opak je pravdou - a pan kníže plácá nepravdu, takřka správně počítaje s tím, že si veřejnost nic neověřuje...


Věc se má takto. Buďto byl podpis přihlášky k III.říši zločinem, vlastizradou podle zákonů republiky - anebo vlastizradou nebyl, a potom celá konfiskace majetku přihlášených a jejich případný odsun byly neprávem, jak to tvrdí landsmannschafty. Anebo je "pravdou opak" - a pak by ovšem Postupim, Pařížská reparační dohoda ostatní mezinárodní úmluvy spojenců po II.světové válce byly zločinem, a Churchilla by bylo nutno pohnat posmrtně do Haagu jako válečného zločince - přesně tak, jak to kníže požadoval v diskuzi o prezidentské volbě pro našeho prezidenta Budovatele dr. Beneše,jenž se ze zákona zasloužil o stát.


Vidíme názorně, do jakých absurdních konců vede aplikace osobnostních práv zesnulých přihlášených československých Němců k říši.

"Zrušíme dekrety, vydáme přihlášeným Němcům - pokud žijí - majetky a též jejich potomkům, omluvíme se jim za jakési poškození po roce 1945, budeme litovat, že válku vyhráli Spojenci a nikoli III. reich a že došlo k jakémusi nikoli transferu, ale k jakémusi vyhnání nebohých Němců od nás. Pak už by snad muselo následovat zbourání pomníků všech bojovníků proti nacismu a jejich prohlášení za "rušitele míru v Evropě",kteří se "nerozumně postavili III.reichu", atd. atd."


Bude záležet na tom, jak se orgány a soudy státu Česká republika, následníka I. ČSR,postaví jak k těmto osobnostním sporům o čest zesnulých přihlášených říšských Němců, a nejen to - jak se postaví k nárokům potomků na obrovské majetky po těchto osobách, konfiskovaných po roce 1945 demokratickým státem, nikoli "bolševiky" po roce 1948, jak se dnes obecně lže. A je zcela lhostejné, jde-li o rody jako jsou Buquoyové, Colloredové, Walderode, Salm, Harrach, Dietrichstein, atd., atd., protože skutky tu byly obdobné - přihlášení se k III. říši, a případně následné vstupy do nacisložek, a jiné případné akty spolupráce s říší.


Tyto spory vyvolávají po dvacetiletí i déle obrovskou právní nejistotu občanů. Je zablokována péče o obrovské majetky, které doposud náležejí státu či samosprávě. Přitom jde o miliardy -a jen tak na okraj - také o morální poškození občanů, což však tato vlčí společnost samozřejmě nebere do úvahy.Občanům i státu vznikají obrovské škody - a náprava je v nedohlednu. Kdo a co tento katastrofální stav konečně zastaví?

Ptají se občané i odbojáři - na něž nikdo rovněž samozřejmě nebere ohled. Vždyť přece idolem této společnosti je jen a jen mamon a masné hrnce egyptské. Pro někoho.


Dr.Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz