Velvyslanectví Ruské federace v České republice,

mimořádný a zplnomocněný velvyslanec pan Sergej Kiselev


Vážený pane mimořádný a zplnomocněný velvyslanče Ruské federace,


v těchto svátečních dnech soucítíme s bratrským lidem Ruské federace (RF). Lidé v mnoha oblastech světa jsou postiženi válečným konfliktem. Jednou z těchto oblastí je i východní oblast Ukrajiny, Novorusko. Státy NATO po svévolném rozbití Jugoslávie, Libye, Iráku, Afganistanu, se rozhodly k vojenskému tažení na Východ. Tedy k novému dělení světa, jejich cílem se stala slovanská Ukrajina. Záměrně vyvolaný ukrajinský nacionalismus a následně vyhrocené protiruské nálady, to vše vedlo, za podpory států NATO, k nezákonnému svržení zákonné vlády Ukrajiny.


Současná vláda v Kyjevě ustavená s požehnáním NATO, rozpoutala občanskou válku. Obyvatelé Novoruska, jsou vystaveni útokům ukrajinské armády, hoří jejich domovy, nemocnice, školy, umírají bezbranní lidé. Miliony občanů Novoruska trpí válkou, jsou bez energií, potravin, léků. Kyjev zastavil vyplácení starobních důchodů. To vše je vedeno s  cílem ovládnout Novorusko a přiblížit NATO do bezprostřední blízkosti RF. Ukrajina se propadla do humanitární a ekonomické krize. Tisíce mrtvých, statisíce lidí bez domova, to vše za lhostejného přihlížení EU a NATO. Novorusko má být vyhladověno, poraženo, obyvatelé zdecimováni. Statisíce zoufalých běženců hledá pomoc v RF.


Odmítáme, aby za svou nezištnou humanitární pomoc lidu Novoruska, byla RF vystavena sankcím EU a USA. Lživá kampaň, sankce a protiruské postoje dnes sjednocují bratrské národy Ruska. Státy NATO a zejména USA dlouhodobě vyhrocují napětí ve světě. Celé poslední století je ve znamení intervencí či zasahování USA do vnitřních záležitostí jednotlivých států. Máme stále v paměti tzv. humanitární bombardování bratrské Jugoslávie v roce 1999.


Na pojetí americké demokracie doplácí i samotná americká společnost. V amerických ulicích probíhají mohutné demonstrace proti vládě USA, při střelbě policie umírají občané. Také v České republice roste odpor proti nehoráznému vměšování USA do vnitřních záležitostí ČR.

Vážený pane velvyslanče, příští rok si budeme připomínat 70. výročí konce II.světové války. Protihitlerovská koalice v této válce zvítězila, nad Berlínem zavlál vítězný prapor Rudé armády. Novým „vykladačům“ dějin připomínáme, že Sovětský svaz přinesl v této válce největší lidské a materiální oběti. Rudá armáda při své vítězné cestě osvobodila Ukrajinu, Bělorusko, Polsko a další státy Evropy. Je pro nás ctí, že společně s Rudou armádou na této cestě za svobodou, bojovali a umírali i českoslovenští vojáci. Společně osvobodili i naši vlast. Státy NATO by se měly poučit z této krvavé historie a zastavit nové válečné tažení proti slovanským národům.


Vážený pane velvyslanče odsuzujeme snahy USA a NATO o vyvolání nové studené války. Nechceme být protektorátem USA, ani EU. Jako občané České republiky odmítáme protiruské sankce ! Jsou nespravedlivé a urážející ! Budování nových zdí, zasévání nenávisti, to vše je návratem do minulosti.


České národní sdružení, jako vlastenecká organizace, vyhlašuje solidaritu s lidem Novoruska. Jsme solidární s lidem Ruské federace, která poskytuje humanitární pomoc lidu Novoruska. Plně podporujeme mírové snahy RF při řešení ukrajinské krize.


Za České národní sdružení


RNDr.Viktor Trkal Csc. PhDr. Karel Šplíchal Přemysl Votava

předseda místopředseda místopředseda


V Praze dne 26.12.2014

České národní sdružení (premyslvotava@volny.cz)


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz