Vážený pan

Ing. Miloš Zeman,

prezident České republiky

Praha – Hrad

V Praze dne 24. listopadu 2014


Vážený pane prezidente,


zvláště události minulých dnů nás velmi roztrpčily. Jsme svědky téměř nepřetržitých útoků proti Vám jako nejvyššímu ústavnímu činiteli republiky, které vlastně navazují na volební kampaň prezidentských voleb. Bezprostředně poté, co veřejnost se dozvěděla, že jste v přímých svobodných a demokratických volbách velkou většinou hlasů byl zvolen prezidentem republiky, ozvaly se hlasy ne mnohých, že nejste jejich prezidentem. ČT a i ostatní média těmto prohlášením bohužel dávala velký prostor, i když šlo zřejmě o špatný příklad a viditelnou neúctu k demokratickým hodnotám.


Demokracie je založena, jak je obecně uznáváno, na třech principech. Především vyžaduje vládu většiny. Vy jste byl zvolen velkou většinou. Váš mandát je proto nezpochybnitelný. V demokratické společnosti výsledky svobodných a demokratických voleb uzná každá demokratická menšina a je-li ještě k tomu alespoň obvykle slušná, popřeje poražený vítězi hodně zdaru ve funkci. A k tomu, jak jsme uvedli, do jisté míry nedošlo. Ti, kdož odmítli Vás uznat za prezidenta, jen doložili, že principy demokracie jsou jim cizí. To vyvrcholilo skandálními činy při pietním aktu na Albertově 17. listopadu 2014, který samovolně změnili v demonstraci proti Vám a narušili tak i průběh celého pietního aktu svým, jak se domníváme, výtržnictvím, tak ostudným též pro celou republiku. Naše svobody, náš demokratický systém přece nemůže ohrožovat několik set či tisíc lidí, nedbajících na zákonná omezení svobody projevu, zakotvené v Listině základních práv a svobod.


Další zásadou vlastní demokracie je vláda na čas. Vy jste byl zvolen na určité volební období, které je v demokratickém smyslu vládou na čas. Po tuto dobu máte nejen právo funkci prezidenta republiky vykonávat, ale i povinnost. A dokonce děláte i více. Vy své prezidentské pravomoci a jejich výkon obhajujte, proti těm, kdož v jakési osobní zaslepenosti, v tom lepším případě, Vám jejich výkon ztěžují. Děkujeme Vám za Vaši neohroženost. Jsme si vědomi toho, že tak činíte v prostředí, které, díky i velké většině médií, Vám není příznivě nakloněno, přestože velká většina těch, kdo Vás volila, za Vámi stojí i nadále. Zatím jde z velké části, bohužel, o většinu mlčící.


Dalším demokratickým principem je možnost menšiny stát se většinou. Tou se může stát až v prezidentských volbách na další volební období. Do té doby každá demokratická menšina je povinna výkonu funkcí prezidenta nejen nebránit, ale dokonce, pokud jde o blaho a zájmy republiky, je podporovat. To se však neděje, spíše naopak.


Z uvedeného vyplývá, že činnost Vašich odpůrců je v rozporu s demokratickými principy, a proto do určité míry ohrožuje i sám demokratický systém. Proto jsme podali podnět k zahájení trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů, zřejmě výtržnictví, neznámými pachateli Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze. Stejnopis podání přikládáme. Dále se domníváme, že řadu problémů by mohl vyřešit zákon na ochranu republiky, který jsme měli již za první republiky. Tento zákon též zakotvoval zvýšenou ochranu ústavních činitelů republiky


Vážený pane prezidente, ujišťujeme Vás svou podporou. Její slovní vyjádření doplňujeme skutky, a to uvedeným podáním, našimi stránkami na webu a na fb, i celkovou další činností. Jste naším prezidentem, my za Vámi stojíme a budeme Vás podporovat. Je to naší povinností. Můžete se na nás spolehnout. Jsme moc rádi, že máme takového prezidenta jako jste Vy.


S úctou

Ing. Pavel Rejf, CSc. JUDr. Ogňan Tuleškov

Příloha dle textu

www.ceskenarodnilisty.cz https://www.facebook.com/pages/%C4%8Cesk%C3%A9-n%C3%A1rodn%C3%AD-listy/490810227709170

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz