V těchto dnech vychází kniha Alexander Dubček


Měsíc listopad je měsícem výročí narození i úmrtí jedné z velkých postav nejnovější historie Československa – Alexandra Dubčeka. Narodil se 17.11.1921 a po tragické autohavárií 1.9.1992, zemřel 7.11.1992.

Byl to první muž Pražského jara 1968 a jedna z mála velkých postav opozičního hnutí proti normalizačnímu režimu G. Husáka a „sametové revoluce“ 1989. K jeho nedožitým narozeninám připravuje nakladatelství Krutina Jiří - Vacek druhé, podstatně doplněné vydání publikace historika A. Benčíka: „A. Dubček. Pražské jaro, normalizace, sametová revoluce.“

V prvých kapitolách zaznamenává autor poměrně stručně jeho roli jako vůdčí osobnosti Pražského jara 1968. V následujících kapitolách líčí jeho život a zápas v opozičním hnutí proti normalizačnímu režimu G. Husáka. A zvláště pak vyvrcholení tohoto zápasu v období příprav a průběhu sametové revoluce, jako její mezinárodně i na domácí půdě uznávané osobnosti. Autor zde na pravou míru uvádí i řadu různých legend kolem sametové revoluce a jejích „vítězů“.

Publikace, která je doplněna řadou dokumentů a fotografií, má pevnou vazbu a čítá 360 stránek. Cena výtisku je 349,- Kč, včetně DPH. Zájemci o knihu si ji mohou objednat na adrese jiri.krutina@reengine.eu, č. mobilu 777 788 077. Kniha jim bude zaslána poštou po předchozím uhrazení na účet nebo  přiloženou složenkou.

Křesťanskosociální hnutí, Nezávislá skupina Věrni zůstaneme i České národní listy podporují vydání uvedené publikace a prosí své stoupence o pomoc při distribuci díla. Děkujeme za účinnou spolupráci.

JUDr. O. Tuleškov

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz