Už je na čase, vyhnat vládu Petra Nečase

Přemysl Votava


Přání většiny. Václavák byl opět plný, tak jako v roce 1989. Zkorumpovaná, asociální panská koalice, naplnila zcela Václavské náměstí. Žádná polistopadová vláda nepřivedla tolik naštvaných lidí do ulic Prahy. Přišli všichni, jak odboráři, tak důchodci, studenti, ale i občané, kteří dnes nemají na nájem, na léky, přišli i mladé rodiny, nezaměstnaní, ti všichni se dostávají do složité životní situace. Přišli, protože nechtějí jen nadávat, či ohnout hřbet a čekat na zázrak. Přišli i opoziční levicoví politici. Občané řekli svůj názor, dali „Stop vládě“. Demonstrace 120 000 lidí byla jasným vzkazem Nečasovi, Kalouskovi, tedy vládě, která nemá důvěru občanů ČR. Podle posledního průzkumu téměř 75% si přeje jejich odchod. Je jasnou výzvou k jejich demisi.


Pravicoví politici před volbami slibovali, dnes jsou zabarikádovaní ve svých parlamentních lavicích. Drží se svého korýtka. Sčítají pracně své poslední věrné. Vládou přitom zmítá jedna korupční aféra za druhou. Pro nové aféry zapomínáme na ty včerejší. Také divadelní představení, s rozhádanou stranou VV, bude i mít své pokračování.


Pravicoví politici, ale i jejich mediální spojenci, dnes nemusí sledovat svými kritickými pohledy demonstrace u sousedů, dnes si mohou zamést před svým prahem. Podívat se do ulic měst. Jejich dojemná starost o „pořádek u sousedů“, dnes může mít domácí mutaci. Je zcela také průhledné jejich farizejské strašení Řeckem, je to jen snaha odvrátit pozornost od jejich kmotrovského hospodaření v naší ekonomice. Tedy u nás doma v České republice.


V sobotu vládla jarní atmosféra, lidé se zdravili, usmívali se, potkávali jsme své sousedy, známé. Zažili jsme opět pocit občanské jednoty. I ta krásná česká hymna dala v sobotu připomenout naši každodenní občanskou povinnost, tedy nebýt lhostejný k dění kolem nás.

Praha


Poslanci národních socialistů nepodpoří církevní restituce


Na dnes začínající schůzi Poslanecké sněmovny by mimo jiné mělo dojít k hlasování o církevních restitucích. Jako poslanci národních socialistů opakovaně deklarujeme, že budeme hlasovat proti tomuto návrhu. Jednak nepovažujeme za správné, aby stát v době hospodářské recese vyplácel miliardy korun katolické církvi, a za další nejsme přesvědčeni o oprávněnosti nároků – zejména katolické církve – na majetek, který žádá.


Církevní restituce jsou dnes pojímány jako reparace českého národa vůči katolické církvi. Přitom např. kardinál Duka v minulých dnech hovořil o českých občanech, kteří přišli o víkendu projevit svůj nesouhlas s politikou Nečasovy vlády, a svým způsobem tedy i s církevními restitucemi, jako o lůze. V souvislosti s největším občanským protestem od roku 1989 doslova řekl, že protest se „sesouvá z roviny demokracie do roviny ochlokracie“ (tedy vlády lůzy). To je podle našeho názoru naprosto skandální.


Vláda i římskokatolická církev pohrdají občany České republiky. Římskokatolická církev se podvodným způsobem snaží dostat k majetku, který jí nikdy nepatřil. Česká vláda zase svým jednáním popírá demokratické základy právního státu, když překrucuje historická fakta, a jak je jejím dobrým zvykem, zcela ignoruje vůli drtivé většiny našich obyvatel.


Římskokatolická církev se dožaduje majetku sloganem: „Co nám komunisté ukradli, musí být vráceno!“ Tím se bohužel pouze demagogicky snaží zatemnit skutečnou právní situaci. Pravdou je, že komunisté např. zavírali kláštery, ale vyvlastnit je nemohli, protože už byly de facto převzaty státem reformou Josefa II. V případě polností a dalších pozemků tomu bylo obdobně. Požadovat zpět majetek podléhající reformám z 18. století a rovněž pozemkové reformě z roku 1919 a zároveň tvrdit, že tyto požadavky neprolomí datum 25. února 1948, je proto z našeho pohledu jednoduše podvod.


Žijeme v době úsporných škrtů, které vláda nazývá reformami, ale spíše se jedná o experimenty na lidech. Sociální stát nám mizí před očima, lidé přichází o práci a za této situace se vláda chystá k tak zásadnímu majetkovému převodu, který doprovází výplata desítek miliard korun. Během třicetiletého splácení odhadujeme, že tato renta se vyšplhá až na téměř 100 miliard korun! To je výsledek vládnutí kabinetu rozpočtové odpovědnosti...


Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Jiří Šlégr, místopředseda NS-LEV 21

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz