Útoky na čsl. legionáře, Masaryka, Beneše, Štefánika, český stát i národ od „čecháčků“ pracujících v německých médiích

Přátelé mě upozornili na článek na jednom blogu německého média Lidových novin (Lidovky.cz) vydávaného v českém jazyce. Celý článek je uveden zde: http://buzicky.bigbloger.lidovky.cz/c/195488/Jak-bratri-mordovali-bratry-Malo-znama-epizoda-z-dejin-cslegii.html.

Autor Jiří Buzický je zřejmě klasický intelektuál, neboť na svém blogu sebe sama charakterizuje takto: „Budu psát jen o tom, čemu rozumím. To znamená, že prakticky o všem. Nebo také o ničem.“

Ve svém článku ale potvrzuje jenom to, že píše jenom o tom, čemu nerozumí, ale že mu to nebrání současně napsat o všem své výplody. Tyto výplody vznikly buď na objednávku, nebo jsou projevem klasického polistopadového morálního úpadku některých „středoevropanů“, kteří se příliš stydí za to, že jsou Čechy a svou intelektuální sebestřednost tak projevují hanobujícími útoky na vše české. Navíc se tito „novináři“ nejvíc mohou realizovat právě v rámci německých medií, deníků a jejich blogů, jakými jsou německé noviny VolkZeitung, psané a vydávané česky u nás pod názvem Lidové noviny pro Čechy. Jméno autora, jak postřehl jeden z přátel, také hovoří za vše.

Článek se jmenuje: Jak bratři mordovali bratry. Málo známá epizoda z dějin čs. legií. Celý článek je na uvedené adrese, vybírám zkráceně jenom některé pasáže:

Blíží se výročí 100 let vypuknutí první světové války. U nás bude zřejmě ústředním motivem oslav Projekt Legie 100. Za více než půl miliardy proběhne kampaň, která má podpořit mýtus o Československých legiích jako o exilové Československé armádě, která naplnila tužby národů budoucího Československa na samostatný stát. Bude se jásat, slavit, dojímat, mlžit, lhát a klást věnce.“

Československé legie nebyl mýtus, ale skutečná armáda, která zasáhla nejen do bojů 1. světové války na třech frontách, ale po návratu do vlasti vedla boje s našimi sousedy (Maďarskem a Polskem) o státní hranice nového Československa. Tito čsl. legionáři také po návratu do vlasti bojovali z donucení?

Tato historická fakta jsou detailně zdokumentována, nebudu je zde podrobněji rozebírat. Pan všeználek Buzický by se měl nejprve seznámit s historií vlastního národa, než se pustí do psaní svých pamfletů. Standardy čsl. legií visí dnes na památné hoře Vítkov s dalšími vojenskými zástavami našich jednotek, současných i bojujících za 2. světové války. To vše je také jenom mýtus?


Kdo má zájem na tom vytvořit mýtus o tom, že Československo byl omyl, že nebyl výrazem touhy národa po samostatném státu?

Význam legií spočívá hlavně v tom, že byly trumfem Masarykovým v jeho hře o jeho vlastní stát. Zdůrazňuji Masarykův stát, neboť samostatné Československo nebylo touhou národů zde žijících, ale vytouženým Masarykovým slepencem.“

Další pokus o vytvoření mýtu, že o „svůj stát“ usiloval pouze Masaryk a že svobodné Československo nebylo touhou Čechoslováků, ale jakýsi omyl. To je základní mýtus, který se nám snaží imprintovat Němci trvale. Tyto výplody – rádoby chtěné skutečnosti nejsou nové. Začali s nimi po listopadové revoluci první proněmecky zaměření chartisté ve svém ostudném díle Podiven, kde také označují celou první republiku jako omyl a napadají její představitele stejně jako Buzický. Nic nového. Jde zkrátka o běžnou taktiku zevních mocenských skupin, když chtějí rozrušit pospolitost státu a národa – začínají útočit na jeho dějinnou zkušenost a začínají zpochybňovat vše, o co se může daný národ opírat. Řekněme si opět, kdo má zájem na tomto mýtu, že Češi a Slováci nikdy nechtěli samostatný stát? No jedině ti, kterým i dnes leží v žaludku a kteří by si přáli jej již nyní zbavit svrchovanosti a náš národ samostatnosti. Přesně takové síly mají zájem na vytváření těchto intelektuálních blábolů.

Je spodivem, že zrovna v tento čas, co jsem byl upozorněn na tento výplod, jsme s manželkou navštívili Domažlicko, kde jsem v malé vesničce Podzámčí našel malý kamenný pomníček postavený místními občany s nápisem: „28. 10. 1918: osvobození národa“. Ten také asi vznikl jen tak, bez touhy obyvatel po svobodě. V jiné vesnici Draženov jsme u rybníka na návsi našli jiný pomníček, kde stálo: „Naše vzory: T. G. Masaryk a Mistr Jan Hus“.

Zřejmě pak T. G. Masaryk objížděl celé Československo a všude stavěl pomníky, aby posílil mýtus „svého státu“.

Pane Buzický, podobný pamflet už tu jednou vydali jiní intelektuálové dokonce knižně a ve světle skutečností vyznívá příliš směšně.

Vojenský význam legií byl zanedbatelný. Většinu bitev, kde se účastnily a nebylo jich zas tak mnoho, absolvovaly v rámci jiných jednotek a pod velením cizích důstojníků, neboť byly jak pro Rusy, tak pro Francouze a Italy vojskem nedůvěryhodným. Rusové to vystihli posudkem, že “Kdo jednou zradí přísahu, klidně jí zradí i podruhé!“. Jejich bojové úspěchy byly značně propagandisticky nadhodnocovány, nejznámější a nejúspěšnější legendární bitva u Zborova byla v podstatě zábor 15 km2 na jeden den.“

Zde stačí opět jen znát historická fakta, viz například zde: http://www.valka.cz/clanek_10381.html. Buzický opět jen sprostě účelově lže, s cílem pouze dehonestovat význam čsl. legií, což je také jediným cílem jeho článku.

Daleko největší význam měly legie propagandistický jako podpůrný argument pro Masarykovu touhu po jeho vlastním státě, který chtěl vymámit na prezidentu USA Wilsonovi. To se mu nakonec podařilo. Argument o legionářích umírajících pro samostatnou vlast obstál. Že pro Masaryka a spol. jejich záměru nejlépe vyhovovalo co nejvíce a nejdrastičtěji mrtvých legionářů, je jasné. A že je proto posílali na jistou smrt cíleně, je také jasné. Sami vyžadovali přes italské varování a protesty nasazování legií proti českým jednotkám rakousko-uherské monarchie s vědomím toho, že zajatí legionáři budou popraveni podle vojenského práva jako dezertéři. Jen legionářům tuto drobnost nesdělili. Popraveno bylo 46 zajatých legionářů. A náležitě těchto exekucí propagandisticky využívali.“

Další zvrácenost, obviňování Masaryka z toho, že cíleně posílal na jistou smrt legionáře a přál si co největší ztráty a dokonce jejich popravy. To je projev už chorobné mysli a ukázkou obyčejné intelektuální zvrácenosti. Takový intelektuální výplod také již existuje. W. Churchil byl podobně napadán a obviňován z toho, že údajně schválně umožnil vybombardování anglického města Coventry německou Luftwaffe, aby posílil nenávist britského obyvatelstva k Němcům a mohl pak jako odvetu vybombardovat německá města. Stejná zhovadilost.

Triumvirát Masaryk, Beneš a Štefánik sami také vytvářeli úmyslně podmínky pro dramatické masakry, jako byl na Doss Alto, kde byla podle mého názoru záměrně posádka opevnění vydána v plen nepříteli bez spojení, bez velení a s vlhkou municí. Takto se vytvářela hrdinská gloriola legií in memoriam.“

Není co komentovat. Ryzí zvrácenost v myšlení ve zlu. Zlo vidí vše přesně obráceně, než je.

A pokud „legionáři z protiprávního donucení“ nechtěli bojovat, následoval drakonický trest. Přes veškeré proklamace byla situace v italských legiích neutěšená a hrozil jejich totální rozklad. Vojáci se bouřili a utíkali. Proto italský velitel Andrea Graziani nařídil popravu 8 chycených uprchlíků v Barberánu. Nemohl dopustit provalení informace, že čeští legionáři jsou ve valné většině legionáři z donucení, kteří bojovat v legiích nechtějí.“

Pan Buzický opět ví vše lépe než samotní legionáři. Mám smůlu, že jsem měl možnost slyšet přímé vyprávění jednoho legionáře z Ruska (můj praděda) a druhého zprostředkovaně skrze jeho syna (také můj druhý praděda). Tedy na rozdíl od pana Buzického, který jak sám uvádí, ví vše, vím já z vyprávění, že legionáři skutečně s velkým nadšením bojovali s vědomím, že tak získají samostatný stát. To mám od svých pradědů z rodiny. Je s podivem, že pan Buzický má jiné informační zdroje.

Byli tedy legionáři bojovníci za samostatnou vlast či zrádci? Tak i tak. Ale ve valné většině to byli chudáci, které semlela doba. Chudáci, kteří byli bezohledně zneužiti Masarykem a spol. v cizím zájmu. Poválečné pomníky mrtvým a „trafiky“ živým, bylo jen farizejské držhubné cílevědomých egocentrických sobců (Masaryk a spol., tedy Beneš a Štefánik), kteří z vlastního plezíru vymodelovali stát, který vytržen z bezpečnostních svazků a vržen do rozvrácené Evropy byl za 75 let své existence 50 let fašistickou a komunistickou totalitou.“


Dalším klasickým postupem útoků konsientální války je odtrhnout jednu stranu od druhé a poštvat je proti sobě. Tedy chudáky legionáře zneužil jejich prezident Masaryk a to v cizím zájmu?! A jaký zájem má pan Buzický na mysli, když tvrdí, že Masaryk chtěl samostatné Československo? Myslím, že by psychonalitik Sigmund Freud měl radost z jeho podřeknutí. Ano, pan Buzický hájí cizí zájmy a to naprosto očividně.

A nejen to, dokonce se sprostě otírá o naše čelní představitele. Naše prezidenty, pana Masaryka a Beneše nazývá egocentrickými sobci a jejich působení jako farizejské držhubné. Z vlastního plezíru si vymodelovali stát a zneužili proto i chudáky legionáře a vlastně nás všechny, všechny Čechoslováky Masaryk zneužil pro svůj stát, neboť nám přeci bylo lépe za Rakouska – Uherska pod taktovkou Němců a mohli jsme umírat za jejich mocenské zájmy apod. Čí jsou toto zájmy, které pan Buzický hájí? Naše?

A nejen to, pan Buzický přímo napadá náš stát, který označuje za 50letou fašistickou a komunistickou totalitu!



Tolik jeden intelektuál, kterému zřejmě vše jen trochu zavánějící „Čechy“ velmi smrdí.

Je typické, že nejprve se útočí vždy současně na vojenskou tradici nepřítele a jeho představitele. Ty je nutné zostudit, dehonestovat a vojenskou sílu znevážit a vnutit jinou verzi dějinné zkušenosti, která vyhovuje nepřátelským mocenských silám. Tak se připravuje půda pro prosazování cizích mocenských zájmů. Počin pana Buzického ale patří k těm méně kvalitním. Je to obyčejný pamflet, který prokoukne i průměrný Čech bez nutné znalosti hloubky historie. Navíc též spojení s německými médii psanými česky.

Ing. Jiří Krutina

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz