USA a NATO vyslovují obavy ze soustřeďování ruské armády na hranicích s Ukrajinou


Takovéto obavy se šíří jako nějaká viróza, přestože podobné strachy vyslovují uvedení již po několikáté po půl roce. Nikdy ruská armáda nepřekročila hranice. To však nevadí, aby dále strašily tímto nebezpečím nejen evropskou, ale i americkou veřejnost. Prodejní politici a písálkové, ať již čeští či jiní, se k tomuto bu, bu, bu tvořivě připojují. Strachy je snad bez sebe i Donald Tusk, polský premiér, jehož děda byl údajně wehrmachťákem. Zlí jazykové říkají, kdyby jen to, a dodávají, že měl techtle mechtle se Sicherheitsdienstem. A to je úplně jiné kafe. Tusk se zřejmě bojí z úřední povinnosti. Ani mu snad již nepřijde, že je označován za politika, který se dostal na výsluní jen s německou pomocí a hlavně za německé peníze. Zřejmě se tato investice rentuje.


Osobně si myslím, že po několika měsících zkušenostech s agresivní propagandou, věci začínáme vidět alespoň trochu jinak, než by si manipulátoři přáli. Stručně řečeno, když jsou vyslovovány takovéto obavy, začínáme očekávat, že na jihovýchodě Ukrajiny dojde k nějaké další ofenzivě ukrajinské armády nebo větším náletům na pozice domobranců. Hrdinné ukrajinské dělostřelectvo z velké dálky již nyní ostřeluje centrum Doněcka, když před několika dny zuřivě pálilo na Luhansk. Přibývá mrtvých a raněných civilistů, včetně dětí. Téměř milion lidí z JV Ukrajiny již opustilo své domovy. Jsou z nich utečenci. Neutíkají však před agresivními „moskaly“ do vnitra Ukrajiny, ale právě k nim. Za ruské hranice již utekly i stovky ukrajinských vojáků. Za uvedené zločiny spáchané na JV Ukrajiny kyjevská vláda rozdává metály a uznání. Fuj!


K jaké špinavosti nyní dojde? Zřejmě bude větší než obvykle, ale přesto bude, nebo alespoň má být, propagandisticky krytá strašením ruskou agresí. Zase se lže, až se hory zelenají. Až jednou náhodou budou naše média mluvit pravdu, může se stát, pokud k tomu dojde někdy později, že jim nikdo pak neuvěří. Slova notorického lháře nikdo nebere vážně.

J. Kovář

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz