TV nám vůbec nechybí


Když v r.2006 nebo kdy, zhanobili v ČT prezidenta Budovatele, vyhodili jsme ze tří televizí antény. Od té doby ČT - či vlastně komunikacím, ano tak, soudruzi - platíme daň výpalného, ale ignorujeme ji. Od té doby máme TV přijímače jen jako monitory na video a DVD. Nepořídili jsme ani satelit ani kabel ani konvertory. K čemu taky ? (Kabel je minulým majitelem dotažen až do baráku - nezapojili jsme.)


Díváme se od té doby na jiné, kteří se na veřejnosti rozčilují nad TV, a radíme jim - udělejte totéž, zbavte se opiátu dezinformací...


Máme delší klidné nerozčilující večery, - když chceme, tak si pustíme gramofon nebo sedíme na zahrádce, nebo si vykládáme, nebo čteme zajímavé knihy z antikvariátu - až na výjimky zásadně ne ty dnešní.


Mobil zásadně vypínáme přes den, a jen večer se podíváme, zdali někdo neposlal SMS,protože na nic jiného nereagujeme - výjimka je doktor.


Nečteme Reflexy, Respekty, Hospodářky, MF a jiné pro nás "fašistické tisky", jinde, než náhodně v kavárně, kde za ně nedáme ani korunu. A tam nahlédneme a odložíme, protože platí,jak říkal Werich Horníčkovi "Vy jste od novin ?" Horníček: "Kde ?"


Nečteme bulvár - Aha, Šípy, Blesky. Necháváme to ženám po kafírnách a v domácnosti. Známe mnohé, které bez toho nemohou být - závislačky. Ty se o tom baví celé hodiny... Metro (zdarma) používáme na podpal v krbech doma a na dvorku. (Dřív se používalo Právo. Dospěli jsme dál...Našli zkratku...)

Nebereme žádné reklamy.Téměř nic z toho nepotřebujeme. Neobrážíme markety, kde je co levnější.Nezajímá nás to.


Rádio posloucháme občas na zahrádce, na dvorku, a to stanici Český rozhlas,a ještě vybrané věci - Toulky českou historii a písničky na přání. (A to máme sbírku 400 minirádií...)


Filmy máme na DVD, takže bez reklamy, a jaké ten večer chceme. V klidu a pohodě.(Nejraději máme Poirota,Columba,Sherlocka, verneovky. Staré české filmy, všechny werichovky, pohádek přehršle. Na Silvestra máme svého Mrazíka a Finista jasného sokola. A Jezerní královnu.Už to máme jako tradici.)


Praxe je vše, říkal Marx - nebo Goethe, šedá je všecka teorie a žití strom se zelená.


Kdyby všichni odbojáři například, bojkotovali televizi jako my, měli by se duševně lépe, a mohli by dát svůj postoj i veřejně najevo. Pokud se nemohou nebo nechtějí zbavit opia dějin ( Lenin - náboženství opium lidu - Dnešní globalisti - TV opium společnosti), mají obdobný problém jako narkomani. Ať nám nikdo neříká, že televize je potřebný zdroj informace! Přeju všem zdravíčko a hezké dny bez TV.


Jiří Jaroš N.

Nesehnutý rebel z líšeňského pralesa aneb Zástupce boskovských partyzánů...



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz