Tanky proti lidu východní Ukrajiny!


V Evropě opět umírají lidé, obyvatelé prchají před válkou ze svých domovů. Probíhají masivní útoky ukrajinské armády na města Slavjansk, Luhansk na východní Ukrajině. Ukrajinská armáda intenzivně útočí i na další ukrajinská města a vesnice, dopadají na ně bomby, granáty, útočí tanky, letadla. Slavjansk, toto statisícové město, je dle zpráv z medií, již z poloviny zničené. Počítáme zde stovky obětí tohoto nesmyslného ničení. Obyvatelé Slavjanska a dalších měst prožívají skutečnou válku. V krytech přežívají bez vody, elektřiny, přitom jsou vystaveni denně masivnímu bombardování. Mnozí lidé jsou již bez domova. Zoufalé ženy s dětmi v náručí, prchají z tohoto hořícího města. Tamní lékaři pracují ve ztížených podmínkách. Zásobování měst se zhroutilo. Nově zvolený prezident Ukrajiny nepřinesl Ukrajině ani mír, ani dialog, dokonce ani naději. Naopak, válka proti vlastnímu lidu se stupňuje. Není to nekonečný televizní seriál, je to skutečná válka. Umírají děti, ženy, přes hranice do Ruska prchají tisíce běženců. Není to v Africe, Iráku, Sýrii, Libyi, je to v Evropě. Kdy to skončí ?


Ta jindy, všude přítomná EU dnes mlčí, či dělá, že nevidí. Mlčet, by ale neměla Česká republika. Ničení měst a vesnic by nás nemělo nechat v klidu. Máme své Lidice i Ležáky. Česká vláda by měla proto rázně vystoupit z kouta politické opatrnosti, vypočítavosti, či dokonce lhostejnosti a začít rychle jednat.

Nesmíme přivírat oči nad těmito válečnými zvěrstvy. Nesmíme mlčet nad utrpením obyvatel těchto měst na východní Ukrajině. I nás se to týká !

Připomínám, že v případě kyjevského Majdanu posílala vláda ČR okamžitě humanitární pomoc, lékaře, odvážela raněné z Kyjeva. TV štáby se předháněly v informacích z Majdanu. Dnes také máme možnost jednat. Slavjansk, Luhansk, nás volají o pomoc. Jednejme, nečekejme na pokyn z Bruselu. I tam umírají lidé, i tam jsou lidé vážně zranění, i tam čekají ženy, děti, na naši pomoc.


Připomínám Švejkovo zvolání při dopadajících granátech na haličskou vesnici„…co blázníte, vždyť jsou zde lidé“ i


Přemysl Votava




Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz