Supi z NATO

Prošlo 15 let od okamžiku, kdy supi z NATO rozbombardovali našeho hlavního spojence - Jugoslávii, kterou nemohl zlomit ani Hitler. Ten se připravoval na to, že po porážce SSSR pošle polovinu Srbů na Sibiř a polovinu nechá popravit. Tehdy jsme Jugoslávii nezradili, ale v naší době ji zradil Jelcin. V důsledku toho USA a NATO upevnily svůj názor na to, že si mohou svévolně podrobit celou planetu. Pokud by Rusko tehdy pomohlo Jugoslávii, byť pouze tím, že by jí dodalo 20 až 30 baterií protiletadlových řízených střel S 300, situace se mohla vyvíjet naprosto odlišně.

Před tím zradilo naše vedení prezidenta Afghánistánu Nadžibulláha. Byl to silný vůdce, hrdinný bojovník a prosil nás o nevelkou ekonomickou a vojenskou podporu. Ruské vedení to odmítlo. V důsledku toho Tálibán ovládl Afghánistán a Nadžibulláha oběsil. Rozvinulo se drama, na které dodnes doplácíme. Pod patronací americké armády se zvýšila produkce drog 40x. Z každých 800 tun narkotik jde 700 do Ruska. Na následky používání narkotik umírá v Rusku ročně 100 tisíc mladých lidí. Sledujeme drama, které se uskutečňuje nejen na Ukrajině, ale i v Iráku, kde donedávna pracovalo 160 000 ruských odborníků, kteří vytvořili značnou část irácké infrastruktury. V Iráku vnikla natolik paradoxní situace, že i samotná Allbrightová vyzývá Írán, aby se zapojil do boje za záchranu Bagdádu. Radikální islamisté, horší než celý Tálibán, mohou ovládnout Irák.

Nyní chápu situaci Obamy a jeho lokajů. Odešli z Iráku a zanechali zemi k dispozici teroristům a nyní, aby zastavili jejich útok na Bagdád, snaží se potají domlouvat s Íránem... Podobná situace se vyvinula i v našem sousedství. Nikoli islamisté, ale banderovci a nacisté uchopili moc na Ukrajině. Je potřeba zdůraznit, že k tomu došlo v Kyjevě, v místech, kde vznikla křesťanská Rus. Vládci našeho státu nezaujatě sledují, k čemu dochází, a myslí si, že se nás to netýká. Mýlí se.

Čas rozhodnutí

Přišel čas prozření a přijetí velmi významných rozhodnutí. Moje oficiální prohlášení k Ukrajině získalo rozsáhlou podporu. Pochopil jsem, že výzvou k oficiálnímu uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky přebírám na sebe důležitou odpovědnost. Nyní je potřeba konat: zajistit vzdušnou obranu těm, kdo jsou vraždění, zajistit jim pomoc, zajistit na obrovském prostoru společné hranice, volný přechod lidí i nákladů. Jestli zradíme Novorus, zradíme sami sebe: své dějiny, své přátele a bratry. Průmyslový Donbas byl vybudován společnou prací občanů Orlovské, Kurské, Bělgorodské a Charkovské oblasti - původních ruských regionů. I nyní tam žije většina Rusů. Proto jsme povinni učinit všechno proto, abychom zvedli silnou informační vlnu a zajistili obranu našich národních zájmů.

Na druhé straně je potřeba mít na vědomí, že zlom vojenské rovnováhy v neprospěch Ruska pokračuje. Téměř 20 let přemlouvaly Spojené státy Nizozemsko, aby jim dovolilo rozmístit na jeho teritoriu bombardéry B-2, nosiče jaderných raket. Nyní Nizozemsko souhlasilo a podepsalo smlouvu. Vytváří se situace, za které je Rusko ve válečném konfliktu možné porazit, zlikvidovat jeho střediska velení i jaderný bojový komplex, který zajišťuje rovnováhu sil.

Proč je nyní taková pozornost věnována ukrajinskému dněpropetrovskému závodu »JUŽMAŠ«? Protože za doby existence SSSR v něm byla vyráběna těžká mezikontinentální balistická jaderná raketa SS 18. Byla to až dosud nejlepší jaderná raketa, která měla dokonce i program »Mrtvá ruka«, který zajišťoval její použití i v případě, kdy by zahynula celá její obsluha.

Je potřeba se ptát, proč byla v Anadyru na Čukotce zlikvidována nejlepší ruská raketová základna? Protože doba letu jejich hlavic do centra USA trvala pouhých 7-8 minut. Proč zlikvidovali bojové raketové komplexy, které se trvale přesunovaly po železnici? Protože byly prakticky nezničitelné. Proč jsme rozmísťovali nejlepší raketojaderné prostředky v centrálních regionech země, jako na jižním Urale, na Altaji, v Krasnojarském kraji? Protože z kteréhokoli místa na planetě byla nejkratší doba jejich zasažení alespoň 30 minut. Ta doba stačí k přijetí strategického rozhodnutí.

Situace na Ukrajině mj. znamená, že všechna centra velení, jak v Leningradě, tak v Moskvě jsou bezprostředně ohrožena. Z Ukrajiny poletí raketa 2-3 minuty. Vysoce přesné rakety zlikvidují i strategické rakety, které jsou v dokonale chráněných bunkrech pod zemí. Saddám Husajn hovořil ve své době o tom, jak bylo v jednom bunkru zlikvidováno americkou raketou až 500 osob. První raketa prorazila metrovou vrstvu betonu a druhá proletěla otvorem, jehož průměr byl menší než jeden metr.

Gennadij Zjuganov

Výňatek z textu, přišlo e-mailem





Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz