Sudetské chlapovřesky politologa Doležala. Odbojáři stojí za hejtmanem Haškem

PhDr. Jiří Jaroš Nickelli


Když jsme jako boskovičtí odbojáři četli filipiku pana politologa Bohumila Doležala v Reflexu s názvem "Pane Hašku, proč by se sudetští Němci měli navrch ještě omlouvat ?", museli jsme se nad bláboly pana politologa poněkud zamyslet.

Náš rezultát zní :

Buďto pan politolog žil v jiném Československu a zná jiný, třeba protektorátní dějepis - anebo lže, jak když tiskne.


Pan politolog počíná svůj výklad konstatováním,že prý jsme mívali "největší pohraničí na světě a sahalo (prý) až k Mělníku."

Pan politolog jaksi zapomněl,že roku 1919, kdy vznikala republika, se odtrhly čtyři germanizované župy, a jen jedna z nich se jmenovala "Sudetenland". Ostatní se nazývaly jinak, a byly následkem iredenty šovinistických Nemců, kterým se předtím nelíbilo ani ve starém mocnářství, protože jejich poglavnici anobrž führeři, jako byl šílený von Schönerer, dávno předtím řvali" Kéž bychom patřili již jen německé říši !" - a navrhovali vystěhování 6 milionů Čechů za Ural již roku 1900, pane vzdělaný politologu ! Oni se nikdy nevzdali svého panského pohledu na Čechy, považovali se za "Herrenvolk", panský národ, již za Rakouska - to vše panu politologovi jaksi ušlo. Proto nově ustavený stát měl "československou správu" i v pohraničí, protože ustavením ČSR došlo k restituci historického státního práva Koruny České, což zase pan politolog cudně zasklil. Pan politolog zasklil rovněž další dějinný fakt - roztroušenost německých diaspor už od Bílé Hory - československé pohraničí nebylo osídleno homogenně jen Němci. To se týkali v menší míře též vnitrozemí, kde byly menší ostrůvky německého obyvatelstva z dob tereziánských reforem. Sami němečtí okupanti za rajchu tomu říkali ouředně "Streudeutsche" anobrž "rozptýlení Němci", nicht wahr, Herr Doležal ?? Ze své konstrukce pak pan politolog vyvozuje "pochopitelnou nespokojenost sudetských Němců", kteří pod "československou" správou se necítili dobře. Z toho pak odvozuje jejich obrácení se k Hitlerovi, který "jejich právo na sebeurčení" použil pro své ohavné cíle. Pan politolog tu vykreslil doslova italský film - "svedení a opuštění sudeti se přiklonili k netvoru Hitlerovi". Větší blbost jsem od počátku sametového převratu vskutku nečetl. Pan politolog by měl své lži přednášet sofistikovaněji a neblbnout hlavy masám čtenářů Reflexu zjevnými nesmysly. Tomu má snad pomáhat i emotivní fotka fronty čs. Němců čekajících na odsun, přičemž jsou vidět záda pomalovaná hakenkrajcem...


V čem spočívá největší Doležalova lež? V absolutně nepravdivém vykreslení pozic československých Němců za I. ČSR. Což je nepravda, že Němci v I.ČSR neměli rovná občanská práva? Což se na školách nevyučovala němčina?. Což neměli střední a vysoké školy? Což neměli svou vysokou školu technickou, kde Rakušan Kaplan měl takové možnosti od státu, že tu vynalezl a odzkoušel svou světoznámou turbinu, když mu to předtím monarchie neumožnila ?? Což neměli vysoká učení v Praze a jinde ??, což dokonce neměli své ministry ve vládě - Ludwiga Czecha a Mayr-Hartinga, jenž dokonce pomáhal usvědčovat henleinovce ?? Což neměli německé poslance ?? Což neměli svá průmyslová a hospodářská sdružení a své noviny ?? Neznáme stát v Evropě, kde by národnostní menšina požívala tak rozsáhlých práv poté, co nikdy nepřála ustavenému státu !! Jak se chovalo k menšinám Rumunsko, Jugoslávie, Maďarsko a Polsko !! Lež pana politologa Doležala ve výkladu pozic československých Němců je ve srovnání s poměry 20. a 30. let 20. století v jihovýchodní Evropě o to zřetelnější.

Další lží korunuje pan politolog osud čs.Němců po roce 1945. kde jsou ty masové hnusné zločiny při odsunu, když velmoci ocenily odsun jako jeden z nejhumánněji provedených. Nečetl pan politolog knihu dr.Kocourka " Svět žaluje v Norimberku", kde se toto o čs. odsunu konstatuje ? Pan politolog neví, že sudetští Němci byli souzeni žalobou na Norimberském soudu a že tato žaloba přednesená dr. Ečerem tam byla přijata ?? Jest si přečíst knihu Dr. Ečera "Norimberský soud",str.102-103 "Sudetští Němci ve službách III.říše". Pan politolog neví nic o vyhnání 250.000 Čechů z pohraničí právě za podílu čs.Němců v letech 1938-39 ?? Pan politolog neví nic o vraždění Čechů ordnery a freikorpsy v těch letech ?? To nebyli žádní národnostně nehmotní nacisté, to byli sudetští,správně čs.Němci!

Za toto vše se mají pohrobci sudeťáků dodnes co omlouvat - roztrhnout žíněná roucha a plazit se před Čechy jako Štauf do Canossy -a panu silnějšímu Posseltovi bychom snad dovolili pod nohy pytel !


A konečně pan politolog by neměl lhát o odsunu - osobní majetek si mohli klidně odvážet,a pokud k tomu nedocházelo, byla vina na jednotlivých aktérech, nikoli na předpisech odsunu ! A co se týká čtyř podmínek dekretů pro prokázání loajality k ČSR - to bylo minimum za zločiny, kterých se drtivá většina čs.Němců dopustila na českém a slovenském národu ! Podle nás odbojářů měly být ty podmínky tvrdší... Tyto podmínky splnilo zhruba na 200.000 Němců z oněch 3 milionů pana Doležala. A ti nemuseli opustit ČSR - pokud tak učinili, učinili tak dobrovolně. A nakonec pan Doležal vystřelil nehorázně podpásový argument. Že prý chudáci museli odejít "do válkou zničeného Německa" !! Kdo tu válku rozpoutal ?? Slované - Češi, Poláci, Jihoslované, Rusové ?? Právě toto nacistické Německo - nikdo jiný. A za vydatné pomoci československých Němců !


Požadavek našeho pana hejtmana, aby se též tzv. sudetští Němci omluvili nám - je pouhé minimum slušnosti. My odbojáři se za pana hejtmana Haška plně stavíme.

Pan hejtman Hašek se o náš kraj pečlivě stará a hájí zájem českých a moravských občanů dobře - a zejména zájem odbojářů a pozůstalých po obětech nacismu i sudetského řádění.

Za to o panu politologovi nevíme ani zbla, že by se projevil někdy ve prospěch českých a moravských občanů. Známe ho pouze jen jako kritika a karatele Čechů za údajné zločiny, z nich drtivá většina se ukázala jako smyšlenky a lži.


Pan geniální režisér Troška natočil skvělý film a nazval jej Babovřesky. My na skvělé filmy nemáme - máme však na rozkrytí lží a urážek Čechů. Lži pana politologa nelze nazvat jinak než nepravdivé chlapovřesky. Škoda,že Reflex dává takovým lžím zelenou bez patřičného ohlasu. Možná se tu svoboda slova chápe v jiném pojetí. Jsme pro, aby pan Doležal vyjevoval své názory a obšťastňoval jimi veřejnost. Měly však by být pravdivé. Jinak je odpůrci smetou do žumpy dějin.


Za OV ČSBS Boskovice a za Koordinační výbor ČSBS Jihomoravského kraje dr. J.Jaroš Nickelli



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz