Starý oplzlík a prostopášník Schwarzenberg převzal po smrti Havla úlohu největšího škůdce českého národa

Dušan Streit


To je konzervativní a pravicové???


Po uznání Kosova a bratříčkování se zločinci Thaçim a Saakašvilim se náš ministr zahraničí dopustil další z řady sabotáží zájmů České republiky. A nejen to. Projevil se jako chlípný volnomyšlenkář, prostopášník, postmodernista a částečně i anarchista.


To všechno vyplývá z formy jeho podpory punkové skupiny ruských feministek Pussy Riot. Na improvizovanou happeningovou stěnu načmáral: „Velice vás obdivuji. Držte se. Rusko získá svou důstojnost a svobodu. Všichni na vás myslíme.“ Dodal ještě: „Holky z Pussy Riot jsou opravdu báječné. Já je opravdu obdivuji, protože mají odvahu. Jsou krásné, mají smysl pro humor a mají kuráž.“


Jak to je s Pussy Riot? Jsou to provokativní exhibicionistky, avšak za hranicí vkusu. Za názory by se jistě věznit nemělo ani v Rusku. Za slova písní také ne, i když v jiných případech se tak děje i u nás. Vulgarismy by se daly přejít či omluvit, pořádání nelegálních akcí na nevhodných místech by se mohlo omluvit. Provokativní happeningy by se daly chápat jako legitimní odpor proti rigidnímu režimu. Pochopit by se dala také neláska k Putinovi.


Ale pořádání veřejných souloží už je za hranou. A co by řekla katolická církev, kdyby se někdo vůči ní zachoval jako Pussy Riot? Dne 21. února 2012 totiž pět členek skupiny vešlo do moskevské Katedrály Krista Spasitele a před ikonostasem začalo s pomocí zesilovačů vykřikovat urážlivá hesla na adresu Vladimíra Putina, ruského patriarchy Kirilla a dalších duchovních. Skupina zazpívala píseň "Bohorodičko, vyžeň Putina", ve které kritizovala propojení ruského pravoslavného kléru s tajnými službami a Putinem. Nově zvolený prezident Putin se krátce poté omluvil svým příznivcům a Ruské pravoslavné církvi (zdroj Wikipedie).


To má být diplomat a konzervativec? Chová se jak vilný stařík mezi batůžkáři a levicovou bohémou (nechtěl jsem napsat svoločí). Hlavně však nediplomaticky a zcela zbytečně provokuje Rusko a naše zájmy na korektních vztazích s touto velmocí. Je-li v jádru Schwarzenberg neřestným starým zpustlíkem, neměl by to dávat při své funkci najevo. On není soukromou osobou. I já ho platím ze svých daní, aby řádně zastupoval vlast, což nejen nečiní, leč právě naopak.


Schwarzenberg je vůbec exemplární licoměrník. To, že je pravicový politik? Vždyť s Kalouskem zvyšují daně a „konzervativní“ jsou jen tehdy, když na tom mohou vydělat nebo se přiživit. Teď se ukázal, jaké to byly mimikry. Když zavřeli Ratha, mezi prvními si pochvaloval že konečně orgány činné v trestním řízení ztratily zábrany jít do nejvyšších pater. Jakmile má problémy jeho kumpánka Parkanová, najednou se může s Kalouskem pominout, aby vůbec nebyla spravedlnosti vydána.

To farizejství by už měli pochopit i ti, kdož si dosud neuvědomili, že k pravici a konzervatismu, což TOP09 falešně proklamuje, patří i idea národních států, jíž Schwarzenberg podrývá, kudy chodí.

Dovedete si představit, kdyby polonahé punkerky vnikly do Chrámu sv. Víta a před oltářem vřískaly popěvky o nestoudnosti církevních „restitucí“? Asi by se jim to ani nepodařilo, jak by státní moc okamžitě uplatnila paragraf o hanobení náboženského přesvědčení. Ostatně Duka něčím podobným vyhrožoval, ačkoliv mu ještě nikdo bohužel nezazpíval. Tady by však měl jistě i jeden z největších stoupenců církevních „restitucí“ jiný metr.


Po smrti Havla převzal Schwarzenberg úlohu největšího škůdce českého národa. Teď všem předvedl i svůj morální profil. Prezident Klaus udělal svou největší chybu v úřadě tím, že jej připustil – přes všechny své výhrady – jako ministra zahraničí.

EUportal, 22.6.2012

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz