Senzace od BBC - Zabíjet na Majdanu začali protestující

British Broadcasting Corporation BBC provedla vlastní šetření o dění na Maidanu a dospěla k senzačnímu závěru, - ukázalo se, že protestující začali jako první střílet "Berkuty".

Jako první začali střílet na policii příznivci Maidanu z budovy konzervatoře, zastřelili tři policisty. Pak nastala odvetná střelba policie. V současné době jsou tři členové speciálních sil obviněni ze zabití 39 maidanovců. Kdo je vinen za smrt tří policistů a nejméně 12 demonstrantů zůstává nejasné. Někteří z nich byli zabiti ze snajperských pušek.Také, podle svědectví příbuzných a právníků obětí, "úřady brání vyšetřování smrti lidí, kteří podle vyšetřování nebyli usmrcena opětovanou palbou policie."

Připomeňme, že dříve první zástupce náčelníka vyšetřovací policie Vitalij Sakal učinil senzační prohlášení. Jak uvádí "KP ", přiznal, že tým vyšetřovatelů," který vyšetřuje vzájemné vraždy na Maidanu, již nepodezřívá zaměstnance speciální jednotky "Berkut" ze střelby na demonstrující maidanovce. "

Kromě toho, oficiální vyšetřovací komise parlamentu přiznala, že "kulky nalezené v místě srážky policistů a příznivců evropské integrace na Maidanu 20. února nemohly být vypuštěny ze zbraní ozbrojené speciální policie" Berkut ".

Na druhé straně, Reuters provedla vlastní šetření - průzkum u státních zástupců, odborníků, advokátů a účastníků Maidanu, kteří "mají pochybnosti o vině tří zaměstnanců ukrajinského"Berkutu" zadržených příslušnými orgány"."Kromě toho můžeme připomenout skandál v masmédiích, který se vynořil únikem "odposlechu", telefonického rozhovoru mezi „milou dámou“ Catherine Ashtonovou a estonským diplomatem, ve kterém strany uvažovaly o tom, že odstřelovači na Maidanu by mohla být snadno řízena opozice a pro převrat použita "cesta krve"- připomněl Politonline.ru .Tisk také připomněl, že na jaře roku 2014 v médiích "explodovala" náhodně udělaná fotografie dne, na které jsou zachyceni bojovníci Pravého sektoru, "vytahující ze dveří hotelu "Dněpr" kufry zjevně vojenského účelu - pro snajperské (odstřelovací) pušky.

Mimochodem, o přítomnosti zbraní na Maidanu se vyjádřil i bývalý ministr vnitra Jurij Lucenko, řka: "na Maidanu se objevilo nevelké množství zbraní. A právě proto se "Berkut" zastavil 50 metrů od scény. Zastavili se, protože my máme zbraně. Jen proto, že se objevily střelné zbraně, se zastavili".

A pak, jak víme, tyto zbraně byly použity, a ...

Ukončíme citátem bývalého šéfa BSU (Bezpečnostních sil Ukrajiny) Alexandra Jakimenka: "Zabití demonstrantů na Maidanu jsou všechno vraždy - je to dílem samotných opozičních sil“.

Nu, teď o tom mluví otevřeně i BBC.

12.02.2015

http://worldcrisis.ru/crisis/1816087

Překlad: P. Rejf



Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz