Schwarzenbergsko-Kalouskovská porážka


Prohru v komunálních volbách pan Schwarzenberg obecně zdůvodnil tím, že strany už lezou lidem krkem, tak hledají mesiáše. Ano, nyní je již jasné, že tím spasitelem, za kterého se vydával i on sám, jeho okolí pak dvojnásobně, již není.


Politické strany jsou jednou ze zavedených institucí demokracie. V současnosti jsou u nás obecným lidem často chápány jako nutné zlo. Jak se do této situace dostaly? Především politikou, již představitelé stran již léta vnucovali svým ovečkám, a společně pak celému národu. Buďme konkrétní! O jejich ďábelizaci se v nedávné době zásadně zasloužil právě pan exministr J. Drábek. Mimo jiné zavedl „nucené“ práce pro nezaměstnané, samozřejmě zadarmiko, rozložením ministerstva práce a sociálních věcí, obnovením jeho funkčnosti se zabývá i současná ministryně. Co natropil v rezortu zdravotnictví pan Heger a co pan Kalousek na financích je rovněž známo. Podobně si v kultuře počínali i její nedávní ministři, kteří měli také co dočinění s TOP09. A jedním z vrcholů TOPky bylo, když pan ministr zahraničí prohlásil, že není Čech, ale bémák.


Ano, TOP09 představovala, jak v sociální, tak i v národní oblasti vrchol zpátečnictví. Její jednou z nehynoucích zásluh jsou „církevní restituce“, jakož i přijímání, hoštění sudetů v Černínském paláci, a hlavně pak vzbuzování jejich nadějí i na „restituce“. Rusofobie doplněná silně progermánskými kroky stále více ohrožovaly vyváženost naší zahraniční politiky.


Naši voliči, přestože byli soustavně a do poslední chvíle „ohlupováni našimi médií“ TOPce předložili politický účet. Shledali ji lehkou, škodící značné části našeho národa. Cesta TOP09 do nicoty pokračuje.

J. Kovář

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz