S M. Ženíškem a TOP 09 do sudetoněmecké náručí a bídy


Pan Marek Ženíšek se ani moc svým voličům nechlubí, že byl v nedávných měsících na sjezdu odsunutých Němců z Československa, kde byla jako první panem F. Panym, předsedou sudetoněmeckého landsmanšaftu, přivítána velevážená delegace TOP 09, jíž právě vedl on. Tato delegace na sjezdu vyslechla řadu útoků proti republice a nikdo z nás neví, zda na ně reagovala. Jsme přesvědčeni, že nikoliv. I v tomto případě však platí, kdo mlčí, souhlasí.


Pokud jde o TOP 09, pak se dá říci, jaký pán, takový krám. Sám Karel Schwarzenberg je považován mnohými sudety za jednoho z nich a také se tomuto „čestnému“ označení nijak nebrání. Je zřejmě členem Ackermann-Gemeinde, která je jednou ze složek sudetoněmeckého landsmanšaftu. A co Karlík, jenž se považuje nikoliv za Čecha, ale Böhma, pro sudety dělá, všichni z nedávné doby víme. Po válce jsme Němce vyhnali, okradli jsme je, naši politici v čele s Benešem by podle současného práva patřili před haagský tribunál, pravil. No řekněte, zda si Kája toto čestné označení skutečně nezaslouží. Abych ale nezapomněl. Ne příliš dávné říšské, jak pro nás Čechy tak „krásné“ slovo libě zní, zasedání A-G se konalo v Budyšíně pod jeho záštitou. I pozvánka na tuto bohulibou akci byla shwarzenbergská. Samá němčina, české slovo téměř k nedohledání. Je s podivem, že takovýto „detail“ nestál za slovo ani předsedovi českému Sdružení Ackermann-Gemeinde, bývalému významnému „lidoveckému“ činiteli, panu ing. Talířovi.


A tak pan M. Ženíšek ve své prosudetské orientaci vlastně drží basu se svým principálem. Jak obdivuhodně loajální! Ovšem v TOP 09 takových loajalistů je přehršle. Spíše bychom mohli počítat, kdo k nim nepatří. Ale co? Na žádné takové jméno nepřicházím. Samozřejmě moje škoda, jak jinak.


Pan Marek Ženíšek má zřejmě velké zahraničně politické vlohy. Vedl úspěšně nejen delegaci na sudeťácky sjezd, ale v současnosti nás varuje před orientací na Východ, abychom nepadli do obětí Číny a Ruska. Mohla by být totiž ohrožena naše bezpečnost, tvrdí expert TOP 09 a nadto bychom museli mlčet k porušování lidských práv a svobod. Jak odporné, kdo by se nad tím nerozčílil. Nejhorší na tom však je, pane Ženíšku, že k porušování lidských práv a svobod již docházelo ve stále stoupající míře v době topovsko-odeesácké koalice. A bohužel jste neprotestoval, ale mlčel. Zřejmě vám bylo jedno, že nezaměstnaní lidé musí zadarmo dělat na tzv. veřejných pracích, že se musí hlásit na poště, že mnozí důchodci trpí bídou a některé děti ze sociálně slabších rodin nemají ve škole ani obědy. Rodiče na ně neměli peníze. A stále víc lidí neúspěšně hledalo zaměstnání a chudlo a chudlo. Co pane poslanecký kandidáte, Marku Ženíšku, to nebylo porušování lidských práv a svobod, a to přímo pod Vašim nosem? Vždyť i Ústavní soud musel dvakrát konstatovat neústavnost vašich koaličních „reforem“.

A co porušování lidských práv a svobod v Iráku, Afghánistánu, Libyi a nově v Sýrii? Nutil Vás někdo k tomu, abyste mlčel k jejich porušování? Nebo Vám to bylo srdečně jedno. Je to daleko, tak co, nemyslel jste si náhodou? Ať uvažujeme jakkoliv, vždy musíme jen konstatovat, že jste v uvedených státech lidská práva a svobody, pokud je nám známo, nepodporoval. A nyní se nám snažíte namluvit, že budeme muset k jejich porušování mlčet. Vždyť v minulosti jste nedělal nic jiného! A proč nyní ten velký strach, s nímž se svěřujete svým voličům? Ano, víme. Váš principál má značnou averzi ke Slovanům. Nepřenesl by přes své citlivé srdce, kdybychom se měli nějak více sblížit s Východem, tedy především Ruskem. A Vy jako dobrák, jako křesťan, usilujete o zachování knížecího zdraví. A to Vás samozřejmě zdobí!

Ale věci jsou mnohem složitější. V současnosti jsme příliš ekonomicky i jinak vázáni k Německu a Evropské unii. Odtamtud asi nemůžou přijít větší zakázky ani další investice. Proto naši ekonomové se obracejí i východním směrem. Zde jsou trhy, odtud mohou přijít i další investice. K Rusku ani Číně se jistě naši představitelé nechtějí jednosměrně připojovat. Nová orientace i na ně zeslabí vliv evropského západu na nás a umožní nám obchodovat a rozvíjet rovnoprávné vztahy se Západem i Východem. Nechceme být polokolonii Německa nebo EU. Nestaneme se jí ani pro Východ. Je ekonomicky i politicky zdravé vyvažovat vliv jednoho subjektu druhým a naopak. A to měly udělat naše vlády již dříve. Asi Topolánek i Nečas věděli, že je to potřebné, ale báli se takový krok udělat. Vláda v demisi i prezident republiky se o to dnes snaží. Neházejte jim klacky pod nohy! Věříme, že tímto směrem, bez ohledu na Vaše účelová varování, pane Ženíšku, bude hledět a činit kroky i vláda, která vyjde z voleb do Poslanecké sněmovny PČR.

Uvítali bychom, kdybyste poslanecký mandát nezískal. Vy jste však dobře pojištěn. Zaujímáte na kandidátce vedoucí místo. Přesto voliči mohou Vaši stranu potrestat tím, že jí nedají své hlasy. My Vás ani Vaši stranu samozřejmě volit nebudeme. Víme, jak jste vládli a v zájmu koho. Bohatí bohatli a chudí dále chudli. České národní zájmy osiřele plakaly. Sudeti vám tleskali. Některým dokonce i ve stoje!

J. Kovář


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz