Protest u sv. Pavla v Londýně


V listopadu 2011 proběhly světem informace o londýnských protestech proti bankéřům, válkám, nezaměstnanosti a bídě vůbec. Na prostranství před londýnskou anglikánskou katedrálou Sv. Pavla vyrostla stanová vesnička, těch kteří se rozhodli pranýřovat zlořády výmluvným činem. Katedrála je prakticky na hranici londýnské čtvrti EC2 - CITY, "pevnosti" Bank of England a sídla mnoha světových peněžních institucí, pojišťoven a bank. Jejich výstavné budovy, které reprezentuji majetek a moc hostí tisíce bankovních úředníků a zaměstnanců. Těm tedy nemohly ujít kritiky spoluobčanů, kteří s tímhle světem mamonu nechtějí mít nic společného. Zdálo by se, dle sportovních stanů prutových konstrukcí, že protesty sloužily jen pro odpuštění páry mladistvých, ale faktem je že camp zabydlely a protestovaly zde generace od osmnácti do osmdesáti včetně invalidů a penzistů. Všichni jsme přece postiženi bankovní krizí a nesmyslnými válkami vyvolanými nenasytným kapitálem a zbrojním průmyslem. Media nás denně krmí lžemi a nehoráznostmi tak hloupoučkými, že by bylo urážkou hitlerovského ministra propagandy Goebbelse, kdybychom ty dnešní výtečníky k němu přirovnávali.

Cedule, standarty i nápisy na stanech jistě nemohli přehlédnout také všichni denní i nedělní věřící ani turisté a návštěvníci katedrály. I v nich se musela ozvat hořkost reality, když třeba četli:

"What would JESUS do?“ Co by udělal Ježíš? Ten, jak víme, důtkami vyhnal z chrámu v Jeruzalémě všechny kupčíky a penězoměnce. Dnes by důtky musel mít pořádně dlouhé, aby z našeho života vyprovodil všechny ty pijavice co se živí žraločím bankéřstvím a lichvou, tak jak hlásala jedna ze standart: "ROOT OUT USURY" Vytrhněte z kořenů lichvu...


"The Banks OWN you!" Banky vás vlastní!... Ano, tak to skutečně je!!!

Je nutno dále vyjmenovávat? Vždyť každému se krátí jeho pracně vydělané peníze a úspory, tím že cedulová banka Bank of England tiskne stále nové peníze. V posledním kole "kvantitativního ulehčení" (Quantitative easing - QE, jak říkají) má být dáno do oběhu celkem 325 miliard liber navíc. 125 miliard je už do cirkulace dáno, což si při každém vybírání hotovosti z bankomatu potvrzujeme, když ven vyšustí jako z lisu nové dvacetilibrovky.


Kritice protestujících neušla ale ani Anglikánská církev (Church od England). Plakát, kterým se zaštitoval starší muž se šedivým plnovousem, hlásal že církev vlastní akcie nemravných olejářských gigantů jako je Shell, BP atd. a další pět miliard jiných investic, přesto že Ježíš učil, nemůžeš sloužit Bohu a mamonu.

Faktem je, že v průběhu čtyř měsíců protestů rezignoval jeden biskup a několik starších hodnostářů katedry, kteří se evidentně s protesty shodovali.


Plakát "Stop the Wars" Zastavte války, jistě vyslovil přesně to, co nás všechny nejvíce tíží a svět finančně zatěžuje, ne-Ii přivádí na mizinu. "Budoucnost je ve výprodeji“.

Samozřejmě že protestní vesnička vadila bankéřům světa i mocichtivým. Po čtyřech měsících dosáhli tedy jejího soudního a policejního vystěhování dnem 28. února 2012. "Stanaři" prohlásili, že se přestěhují jinam.

Probudí se akcí ale mocní tohoto světa dříve, než bude opravdu pozdě?

ITIS - Londýn, 1.3.2012.

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz