Prohlášení Vlasteneckého fóra


Jsme uskupením dobrovolných, nestranických a nezávislých občanských sdružení, jejichž stěžejním posláním je přispívat k rozvoji České republiky v duchu humanitních tradic zakladatelů našeho státu - T. G. Masaryka, E. Beneše a M. R. Stefánika - a

zásad Charty lidských práv. Usilujeme mj. o posilování národní hrdosti a vlastenectví.


Čeká nás druhé kolo prezidentských voleb, v němž proti sobě stojí dva kandidáti - Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg. Záleží na Vás - voličích - komu dáte svůj hlas. Věříme, že budete volit kandidáta, který bude důsledně hájit zájmy České republiky, který se plně identifikuje s naším národem a jenž i v integrované Evropě a v globalizovaném světě národní svébytnost nepovažuje za přežitek.


Členové našich organizací patří k těm, kteří hájí suverenitu ČR, pečují o zachování odkazu zakladatelů naší samostatnosti, zejména TGM, kteří se za druhé světové války zapojili do domácího a zahraničního odboje, aby nám vybojovali svobodu. Věrni vojenské přísaze ji hájili také po skončení války.


Nemůžeme se složenýma rukama přihlížet, aby se prezidentem, který je současně vrchním velitelem Armády České republiky, stal Karel Schwarzenberg, člověk, jenž například o odsunu Němců z našeho pohraničí, o němž rozhodly vítězné mocnosti.na konferenci v Postupimi, hovoří jako o vyhnání. Podivná role je rovněž jeho v omluvě sudetským Němcům po listopadu 1989. Je to člověk úzce spjatý s Nečasovou vládou, důsledky jejíhož hospodaření na sobě pociťuje drtivá část Vás, občanů.


Do prezidentského křesla na Pražský hrad musí usednout člověk, který má státní ideu, jemuž nechybí uvědomělá vůle a statečnost prožívat a hájit národní příslušnost, ale také sociální cítění. Takovým je pro nás Miloš Zeman.


Pozn.red. V souladu s výše uvedenými principy se České národní listy i Křesťanskosociální hnutí přihlásily do Vlasteneckého fóra. O této skutečnosti byla v dopoledních hodinách dne 22.1.2013 informována paní Jana Časnochová, tisková mluvčí. Již 21.1.2013 jsme pověřili doc. Dr. Jana Mináře, DrSc.,našeho dlouholetého spolupracovníka, aby o našem rozhodnutí o přístupu do Vlasteneckého fóra informoval příslušné orgány Vlasteneckého fóra a o této skutečnosti promluvil též na tiskové konferenci. Dr. O. Tuleškov



Vlastenecké fórum pro Miloše Zemana

Vážení spoluobčané, voliči, všichni, jimž osud a budoucnost České republiky není lhostejná, podpořte činnost Vlasteneckého fóra, které vzniklo 17. ledna tohoto roku, aby se aktivně zapojilo do předvolebního klání o post prezidenta naší země a získalo hlasy pro Miloše Zemana. Jsou v něm zastoupeny nestranické organizace, občanská sdružení, jejichž hlavním cílem je uchování historické paměti národa a důsledná obrana suverenity ČR.

Předsedou výboru Vlasteneckého fóra je Ing. Jaroslav Vodička.

Kontakty: uvcsbspraha@seznam.cz; tel.: 224 261 508 nebo 224 261 570; Legerova 22, 120 49 Praha 2, druhé poschodí. Připravil doc. RNDr. Jan Minář, DrSc.


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz