Prohlášení P ÚV Českého svazu bojovníků

za svobodu


Český svaz bojovníků za svobodu se jménem svých žijících, padlých a zemřelých členů, bojovníků za svobodu a existenci národa a státu, i pozůstalých po nich, plně staví za současného prezidenta České republiky Miloše Zemana.


Odsuzujeme nejen veřejnoprávní, ale také ostatní české sdělovací prostředky, které se v nekončící zběsilé kampani namířené proti němu, postavily na stranu jeho odpůrců, které se nemohou smířit s porážkou utrženou v demokratických prezidentských volbách v roce 2013 a které zcela zapomněly na své stěžejní poslání, tedy přinášet vyvážené a nestranné zpravodajství.


Odsuzujeme a nesouhlasíme s nedemokratickým způsobem protestů, při nichž byl zneužit státní svátek 17. listopad, který má svůj původ v hrdinném vystoupení studentů proti nacistické okupační mocnosti v roce 1939 a na nějž v roce 1989 protestními akcemi navázali tehdejší studenti.


Organizátoři nedávného hanebného protestu zneužili tento svátek a především mladé lidí k ostudnému a ponižujícímu házení předmětů nejen na prezidenta Zemana, ale také na vzácné hosty, prezidenty Německa, Polska, Maďarska a Slovenska, čímž výrazně poškodili dobré jméno České republiky v zahraničí. Organizátoři a účastníci zmíněné protestní akce by si měli uvědomit, že demokracie mimo jiné znamená vzájemnou úctu k jiným názorům. Měli by pochopit, že pravdu nelze prosadit násilnými prostředky.


Předsednictvo Ústředního výboru ČSBS

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz