Prohlášení Igora Strelkova a odpovědi

na otázky novinářů

Autor: Admin

Bývalý ministr obrany DNR Igor Strelkov poprvé po návratu z Ukrajiny promluvil k novinářům. Na půlhodinovém briefingu přečetl svoje prohlášení a odpověděl na několik otázek. Mimo jiné, Strelkov-Girkin řekl o spiknutí proti Putinovi, poskytl svoji verzi pádu “Boeingu”, a řekl, že zpět do oblasti konfliktu se nechystá.


Na pozadí, kromě atributů neuznaných republik, visel i portrét prezidenta Ruska ve vojenské uniformě …

Publikujeme plný přepis projevu Igora Strelkova.


Byl svolán a povolán do boje velký počet agentu. Agenti, převlíknuti do kabátu vlastenců a státníků, úspěšně pronikli do nejvyšších vrstev moci a dokonce do okruhu prezidenta Ruska. Když tito zrádci konali proti zájmům státu a národa, tak i nadále směle tvrdili, že jsou přátele prezidenta a svou otevřenou podvratnou činnost vydávali za jediný pravý způsob posílení ruské státnosti.


Vysvětlení je velmi jednoduché: jediné co má hodnotu pro zástupce páté kolony jsou peníze, jiné materiální zdroje byli již dávno vyvezené do zahraničí, a jejich zachování závisí zcela na milosti zahraničních vlastníků.


Za pět měsíců bojů, ruský lid Novorossije plně vychutnal plody tohoto druhu podvratné činnosti. V době, kdy pro téměř neozbrojené opolčence byla ruská vojenská pomoc životně důležitá, a když mohla téměř bez krve vést k osvobození všech ruskojazyčných oblastí, agenti vlivu začali jedním hlasem křičet o nemožnosti a nepřípustnosti války s pomocí povstalců.


Karatele” pálili lidí v Oděse, ostřelovali z těžkého dělostřelectva Slavjansk a urychleně vytvářeli bojeschopnou armádu. A v pokleslém velení zahraniční politiky Ruska nejen, že sabotovali vnější pomoc povstalcům, ale taky plně ve spolupráci s Porošenkem, Turčinovem, Achmetovem, Tarutou a dalšími zástupci ukrajinské oligarchie vnášeli rozkol do vedení opolčenců, což znemožňovalo vytvoření jednotného velení, a společnými silami zkoušeli zahnat ruského prezidenta do nastražených pasti.


Vytrvalost a obětavost opolčenců nedovolila “karatelům” potlačit povstání až do okamžiku, kdy skutečná pomoc z Ruska konečně přišla. Opolčenci přešli do ofenzívy. Ale i zde se zrádci dokázali projevit naplno. Armádě “karatelů,” která se nacházela na pokraji rozbití, okamžitě podali pomocnou ruku sjednáním příměří, snažili se pomoci jednání anulovat všechny úspěchy povstalců a vydat je na milost Kyjevské chuntě.


Více ostudnou dohodu, než ta, která se v současné době projednává v Minsku, snad ani není možné vymyslet. A mezitím, co probíhá jednání, Kyjev spěšně doplňuje, vybavuje a trénuje svou armádu, a chystá se pokračovat v genocidě rusu v Novorossii. Výsledkem je, že máme naprosto stejnou situaci, jako na začátku našeho hnutí, ale s mnohem složitější výchozí pozici.


Pokud dříve Kyjev neměl ani bojeschopnou armádu, ani podporu obyvatel, nyní jsou “karatelé” zmobilizování a po zuby ozbrojení. Ukrajinské obyvatelstvo, které je pod tlakem propagandy, používající techniku neurolingvistického programování, je zombirováno, není schopné rozeznat pravdu a lež, černou a bílou.


Během těchto několika měsíců proti Rusku bylo zavedeno několik balíčků ekonomických sankcí. A z úst vysokých vojenských činitelů na Západě začaly znít již pozapomenuté požadavky, pokud jde o Abcházii a Jižní Osetii. Otevřené hrozby jsou slyšet i z úst islamistických militantů, které jsou pod kontrolou USA.


S Ruskem se chystají bojovat dlouho a tvrdě. Západ a pátá kolona se prakticky netají svými plány na svržení prezidenta Putina a kompletní demontáži Ruska, a jejich agenti vlivu všemi síly přesvědčují vedení státu, že příměří je možné, a jednota je potřebná.


Skutečnost, že nepřátele Ruska se nespokojí s ničím, kromě úplné kapitulace Ruska, je pečlivě ukrytá před veřejností. A předpokládám, že i před prezidentem.


V důsledku, všechny možnosti, které mělo Rusko k dispozici na jaře zůstali nenaplněné. Zásluha páté kolony je v tomto případě nepopiratelná.


Proti prezidentovi a jeho kurzu vystoupili nesmiřitelně, a možná dokonce sebevražedně naší liberálové. Co, že jsou najednou tak smělí, že vzdorují mu a jeho politice.


Podle mého názoru existují dva hlavní faktory. Prvním z nich je, že pátá kolona nemá žádný jiný způsob, než vzpouru. Zatím je vzpoura skrytá, ale jen zatím. Revoluce shora, která byla zahájena Vladimirem Putinem jim nezanechává šanci na politické přežití. Jednoduše odjet ze země a uživat si “tvrdě” vydělané jmění jim nedovolí zahraniční majitele. Zrádci, které mají významné postavení ve vládě a významné finanční zdroje chtějí se vážně chopit moci, a na nové etapě s chutí pokračovat v krájení zbytku kdysi velké země a utilizaci národu, které v ní žijí.


Ale pro realizaci těchto plánu je potřeba vykonat ještě mnoho předběžných činu. Za prvé, připravit prezidenta Putina o co nejširší podporu veřejnosti, kterou zaslouženě získal v důsledku zahraniční a domácí politiky v posledních letech. Co může byt pro tento plán výhodnější, než ponechání rusů v Novorossii svému osudu a následné hození veškeré odpovědností přímo na prezidenta?


Zástupci páté kolony se drží v jeho stínu jako hyeny a tím se brání publicitě.


Cesta, kterou naplánovali nepřátele je pro nás velmi jasná. Maximální prodloužení války, doprovázené co největším počtem obětí a strádáním ruského obyvatelstva na obou stranách hranice – to je jejich cíl. Nedat opolčencům žádnou šanci na výhru, vytvořit na hranicích Ruska čím dal větší krvácející ránu, do které budou po kapkách nalévat zdroje a kde – jedním krokem vpřed, dvěma kroky zpět – nebude dosaženo rozhodujícího úspěchu.


Zároveň bude na Rusko hozeno břemeno v podobě stovek tisíc a poté milionu uprchlíků. Západní sankce postupně podkopou finanční a ekonomické zdraví země, navíc oligarchové se budou snažit důsledky sankci přenést na běžnou populaci.


Ve výsledku, zrádci doufají dovést situaci k uzavření nejvíce ponižujícího míru, doprovázeného zradou ruského obyvatelstva Ukrajiny, což způsobí další pobouření v samotném Rusku. A pak, v souladu s nacvičenými ještě na začátku XX století technologiemi uspořádat Majdan v Moskvě, na kterém v údajně oprávněném rozhořčení se spojí pravičáci a levičáci, vlastenci a liberálové. Osvědčený scénář z let 1905 a 1917 – “ponižující porážka, ekonomická krize a diskreditace moci, národní tlak a státní převrat”, je znova v akci.


V této souvislosti je ochrana Novorossije a ochrana její obyvatel důležitá k zachování Ruska a ke zmaření plánu páté kolony.


V tomto boji neexistuje kompromis, a ten, kdo bude přesvědčovat o opaku, ať vědomě nebo ne, nahrává nepříteli.


Buď anebo. Buď Rusko obnoví skutečnou suverenitu v plné výši, nebo bude zničeno koalici vnitřních a vnějších oligarchických klanu.


Pří posouzení svého místa v boji proti plánům podvratných sil, chci říci, že jsem si vybral. Hlavní fronta boje za Rusko je tady. Doufám, že právě v Rusku budu nejvíc užitečný. Zároveň chci znovu zdůraznit, že ti, kteří doufali, nebo doufají použit mně nebo moje jméno pro destruktivní účely, budou zklamání.


Ačkoliv, občas se kritický stavím k některým rozhodnutím prezidenta ve vnitřní politice, v době rozpoutané proti nám války považují za nezbytné se postavit za prezidenta, jako za jediného legitimního vrchního velitele, hlavního garanta svobody a nezávislosti.


Podle mého názoru, Novorossiju, která je vystavená nacistické genocidě, je potřeba podpořit cestou odhalení a odstranění tzv. “přátel,” kteří nás přivedli na pokraj vojenské porážky.


Vám, kteří se začali ztotožňovat s mediálním obrazem plukovníka Strelková jako vůdce lidového protestu říkám: nepočítejte s tím, že mně budete moci koupit falešnou chválou a sliby. Podstatou povinnosti důstojníka je sloužit své vlasti a svému lidu. Vyměnit často nevděčnou, ale věrnou službu za falešnou slávu a prchavou popularitu ve prospěch nepřátel vlasti by pro mně bylo vrcholem zneuctění. Ať konečně pochopí, že povinnost a slušnost je nad falešnou hrdost. A jak ukázali události v Novorossii, těchto lidi je velmi mnoho. Nedovolíme znova zničit a roztrhat Rusko, jako to bylo v roce 1917 s Ruskou říši a v roce 1991 se Sovětským svazem.”

Dále Strelkov odpovídal na otázky novinářů, kterých soudě podle videa, nebylo více než deset lidí.

- Je informace ukrajinské strany o tom, že rozhodujícího zlomu bylo dosaženo zásahem taktických skupin ruské armády pravdivá?


V polovině srpna, když jsem opustil Novorusko, žádná ruská vojska na území nebyla. Nebudu popírat, že tam bojují dobrovolníci, kteří jsou vojáci ruské armády. Měl jsem v brigádě několik důstojníků, kteří v rámci své dovolené přijeli zcela dobrovolně. Co se tam děje teď si zhruba dokážu představit, ale žádnou informaci o účasti ruských ozbrojených sil nemám.

Strelkov komentoval dodržování příměří:


Je těžké to nazvat příměřím, protože podle mých informaci, na frontě každé 2-3 hodiny dochází k dělostřeleckým přestřelkám. Přičemž iniciátorem je zpravidla ukrajinská strana.


Kromě toho, během příměří nepřítel obsadil několik vesnic, které předtím opustil a opevňuje se tam. Vrátily svoje vojska do tzv. kotlu, opevňují se v Debalcevo. Podle mých informaci se tam připravují 3 nebo 4 úderné skupiny, které se chystají na ofenzívu.



To znamená, že příměří se považuje ukrajinskou stranou za příležitost k přípravě na útok.

- Kdo sestřelil Boeing?


Sestřelení Boeingu s opolčenci se spojuje pouze kvůli tomu, že spadl na území, které měli částečně pod kontrolou. Kdo se střelil Boeing, upřímně řečeno, nevím, jelikož jsem vedl bojovou činnost a na vyšetřování jsem jednoduše neměl čas.


Co se týče mého vlastního názoru, tak “Boeing” sestřelila ukrajinská strana, a organizovala to jíž dříve jako provokaci, protože všechny fakta ukazují na to, že Boeing tam byl poslán schválně a ukrajinská strana vytvořila veškeré předpoklady pro jeho sestřelení.

- Litujete toho, že jste odešel ze Slavjansku a zůstal v Rusku? Co si myslíte o současné situaci v Luganské a Doněcké oblastí, z pohledu velitelství?


Za těch podmínek, za kterých válčí opolčenci, velitelství funguje dostatečně adekvátně. Opolčenci jsou stále v početní menšině proti ukrajinským ozbrojeným sílám.


Počet opolčenců a vyzbrojení se zvětšil, ale převaha nepřítele v lidských zdrojích a zbraních je stále poměrně velká.

- Má smysl pokračovat v mírových rozhovorech?


Dohody uzavřené v Minsku znamenají zastavení palby a dočasné příměří. Zdůrazňuji, ostudnými jsem nazval pouze ty podmínky pro další urovnání, které předložila ukrajinská strana a nějakým způsobem byly přijatelné pro diskuzi … přistoupit na podmínky, které předložila Ukrajina znamená v podstatě kapitulaci.

- Obdržel jste požehnání pro činnost v Moskvě?


Zatím neprovádím v Moskvě žádnou aktivní činnost a tím pádem jsem požehnání nedostal. Pro své rozhodné kroky jsem se snažil získat požehnání od knězů. Včetně zpovědníka a těch knězů, kteří byli poblíž.

- Jaká je vaše prognóza pro vývoj událostí?


Nepřítel se připravuje k útoku, celá konfigurace vytvářených skupin se zaměří na útočné operace. Ale ve stejné době opevňuje pozice, kde, jak se zdá, hodlá setrvat v případě porážky. Tato konfigurace není obecně směřovaná proti opolčencům, ale proti Rusku. Nepřítel se zároveň připravuje na válku s Ruskem, a ve velkém měřítku.

- Jak byste se vyjádřil k myšlence vybudování zdi mezi Ruskem a Ukrajinou?


Zdi nikdy nikoho neochránili. Berlínská zeď byla symbolem rozdělení, tak i zeď, kterou se chystá stavět Ukrajina, bude materiálním symbolem oddělení Ukrajiny od ruského světa, nepřirozeným oddělením. Jsem si jistý, že Ukrajina byla, je a bude součásti ruského světa, bez ohledu na to, jak moc je oblbována její populace. Můžou se postavit jakékoliv zdi, ale národ se nakonec nepodaří rozdělit.

- Jak a kdy skončí válka na Ukrajině?

Kdybych byl Pán Bůh, tak byl vám rád odpověděl na tuto otázku.

Alter News

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz