Proč premiér ČR lže českému národu o jeho dějinách

Ing. Jiří Krutina


Současný premiér Ne – čas se svým devótním sudetsko – katolickým výkladem českých dějin se nám snaží vnutit novou českou národní identitu v Bavorsku a tvrdí, že česká identita se dá hledat pouze v bavorsko-českých vztazích. Přitom premiér ČR celému národu lže do očí, když například tvrdí ve svém projevu před bavorským parlamentem, že původní obyvatelstvo společného území Čech a Bavorska byly Keltové - Bojové a to, že se odrazilo i v místních názvech jako Bohemia = Čechy a Bavária = Bavorsko. Pojmenování Bavária pro Bavorsko nepochází od Keltů – Bojů, ale od starogermánského kmene Bajuvari – česky Bavoři. Tedy žádný společný základ v jednom keltském kmeni Bojů, jak tvrdil český premiér před bavorským parlamentem a představiteli sudetských Němců. I na první pohled je evidentní, že Češi a Bavoři jsou svými základy opravdu dva kulturně odlišné národy. Naše historická zkušenost s naším západním sousedem nebyla jenom o „stýkání“, ale zejména slovy F. Palackého zejména o „potýkání se“ v trvalém obranném boji o samostatnost. Současně dodejme, že i přes desetinásobnou převahu český národ nezanikl a setrval ve svých historických hranicích a tomuto náporu přes celou historii odolal. Jako národ jsme přežili i takové okamžiky jako byla prohraná bitva Přemysla Otakara II. na Moravském poli (1278), prohraná bitva českých stavů na Bílé hoře (1620), či Mnichov 1938 a následná německá okupace. To byl okamžik vystupňování snah o likvidaci našeho národa a konečném osídlení našeho území Němci. Ani to se nakonec nepovedlo. To jen potvrzuje starobylou věčnou pravdu, že pravda je vždy nakonec vítězná – byť dodejme s Janem Masarykem, dá to někdy fušku a dodejme, stojí to mnoho utrpení a krve.

Rozhodně se tedy nejedná o národy si podobné a blízké svou mentalitou jako Češi a Slováci, jak nám vnucuje pogermanizovaný premiér Ne - čas. Lidové přísloví říká, že kdo lže, tak také krade. Proč premiér Ne-čas lže o českých národních dějinách při projevu v bavorském parlamentu, ať si každý zodpoví sám pro sebe. To pan Ne – čas neví, že si každý může jeho sudetsko-katolickou propagandu, kterou zřejmě převzal od svého kolegy z vlády, Schwarzenberga a jeho přátel v Německu a Rakousku ověřit? To spoléhá na to, že Češi jsou všichni nemyslící ovce?

A dodejme, že všichni demokraticky a vlastenecky smýšlející Češi samozřejmě přirozeně stojí o dobré sousedské a přátelské vztahy mezi národy a jejich zeměmi nejen v Evropě, ale musíme odmítnout a důsledně odmítat falešné chiméry o naší identitě, která je v rozporu s naší národní historickou zkušeností a naší skutečnou národní identitu degradují. Mám za to, že Češi a Slováci mají trvat na své česko – slovenské (slovensko – české) identitě. Je to v jejich vlastním zájmu a prostředkem proti přijetí nám nepřátelského německého a katolického smýšlení, které v konečném důsledku nikdy nepřineslo českému národu nic dlouhodobě pozitivního.




Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz