Proč jsou boskovičtí odbojáři rozhořčenií nad doktorkou Wágnerovou


Když jsem oznámil boskovickým odbojářům, že probíhá volební kampaň dr. Elišky Wágnerové - emeritní ústavní soudkyně, která mi proti Listině práv přiznala bez důkazů tzv."nepřípustné zjednodušování" nápisu o zrádci ČSR kolaborantu Hugo Salmovi, nejen se velice divili - ale byli rozhořčeni. Jeden z nich dokonce řekl : "To té paní (použil jiný výraz) nestačil Ústavní soud ? To chce ještě trafiku v senátu ??"


Je to přesně tak. Sám jsem byl v Brně osloven studentkou, která paní doktorce Wágnerové dělá náborovou kampaň podpisů pro kandidaturu do senátu. Paní kandidátka dokonce hlásá toto : Budu hájit všechny proti jakékoli nespravedlnosti. To mne vyzvedlo. Já, jenž byl souzen za její asistence Ústavním soudem a byl mi přiznán vymyšlený konstrukt, aby mohla být potvrzena kuriózní omluva zesnulému kolaborantu III.reichu, jsem měl podpořit vlastním podpisem její kandidaturu do Senátu ??? Něco takového by se snad nemohlo stát ani v rovníkové Africe.


Stačil jsem povědět nevinné studentce, nemající potuchy, co paní doktorka vyvedla na Ústavním soudu mé maličkosti - "Raději bych šel do emigrace, kdyby měla být taková paní zvolena senátorkou !" A raději bych si snad nechal ruku useknout, nebo ji vložil do ohně jako Říman Mucius Scaevola před etruským Králem Porsennou, než bych touto rukou napsal podpis na podporu paní JUDr.Wágnerové do Senátu České republiky.


Pan premiér Nečas měl výjimečně pravdu, když po ukončení kariéry paní doktorky na Ústavním soudě prohlásil : "Den odchodu paní doktorky Wagnerové z Ústavního soudu lze považovat za svátek demokracie!" Nevidím jediný důvod, proč kazit tento svátek demokracie novým zvolením paní doktorky do Senátu. Tak jsem napsal.

PhDr.Jiří Jaroš N., předseda OV ČSBS Boskovice


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz