Pro demisi pana presidenta Zemana neexistuje důvod


Lidové noviny opět přinesly další nálož na pana presidenta - tentokráte informaci i peticích žádajících demisi pana presidenta Zemana. V rámci dlouhotrvající systematické kampaně proti panu presidentovi to není nic nového, natož objevného.

Lidé, žádající presidentovu demisi, se zakládají nejrůznějšími důvody - od jeho takzvané květomluvy až po jeho údajnou aroganci a autoritářství. My, voliči pana presidenta, máme za to, že žádný z těchto argumentů se nezakládá na faktech, ale jen na vyvolávání dojmu o panu presidentovi ve zglachšaltovaných médiích.


Naproti tomu můžeme uvést klady dosavadní éry presidenta Zemana. Místo neplodného lidskoprávního ideologizování se pan president trvale zaměřil na napomáhání hospodářské politice a mezinárodním kontaktům s různými zeměmi bez ohledu na řev humanrightistů. Dále pan president jasně analyzoval konflikt na Ukrajině a zaujal rozumná a uvážlivá stanoviska v tomto směru.


Pan president dal mnohokrát jednoznačně najevo, že hodlá kormidlovat naši zahraniční politiku nikoli válečnickým směrem, nýbrž směrem diplomatické spolupráce mezi státy s různým společenským směřováním.


Lidé, kteří neustále napadají pana presidenta Zemana, by si měli uvědomit, co vlastně od naší republiky chtějí. Zdali chtějí zavlečení do trvalých konfliktů politických i válečných, anebo zdali chtějí plodnou mírovou hospodářskou spolupráci a směřování státu ven z ekonomické a sociální krize.


Zvláště směšné a kontraproduktivní je napadání pana presidenta od představitelů neúspěšných politických stran, jako je například strana pana zahraničního knížete a poslance Kalouska. Pan zahraniční kníže, který neustále vyzývá, zejména v zahraničním tisku (např. ve Rheinische Post a jinde) k válečným akcím na Ukrajině, připomíná v toto směru film "Myš, která řvala". A pan Kalousek, který zanechal své nehynoucí stopy na úpadku a zkáze naší ekonomiky i politiky, působí jako jakýsi inkarnát Frankensteina parlamentní scény, který upírsky vyssává krev i z dobrých počinů současné vlády. Jeho neustále plivání na pana Babiše nepřináší republice nic pozitivního, kromě odvádění pozornosti od vlastních břeven v oku svém. Zatímco pan Babiš se snaží alespoň zmírnit pozůstatky škod napáchaných předchozí vládou, pan Kalousek kromě políčkování mladíků a vlastních etanolových viróz nepřináší nic pozitivního, přestože se voláním po konstruktivním tak rád ohání.


Avšak zpět k atakům na pana presidenta. Kromě mediálního humbuku tyto petice nepřinášejí nic konstruktivního. Neříkají ani to, co by měly takové petice přinášet - totiž kdo by měl podle nich nastoupit na místo pana presidenta. Myslí si, že by to lépe dokázal zahraniční kníže, jehož koncepce vládnutí, vyjádřená mimo jiné obdivem k zesnulému Ottovi Habsburskému, je starší kamenného uhlí? Kníže válečník typu Drang nach Osten?? Kníže neustálých sankcí proti Východu ?? Ani náhodou!


Tato republika - pokud ještě chce zůstat republikou a ne protektorátem cizích mocností - vyžaduje po presidentu Osvoboditeli a presidentu Budovateli presidenta Hospodáře. Pan president Zeman je takovým Hospodářem. A to přes všechny výkřiky a plivání jeho odpůrců. Byli bychom velmi rádi, aby se panu presidentu v této nastoupené cestě dařilo, a aby mu odpůrci místo konstruktivní kritiky netarasili kyslíkový provoz neplodnými filipikami. Tak se to alespoň jeví nám odbojářům z Boskovic.


PhDr. Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz