Prezidentova jadrná mluva má historického předchůdce - prezidenta Kennedyho


Mediální a politická skandalizace prezidenta Zemana vrcholí jeho odsouzením za jadrnou mluvu v lánských hovorech - kritika dostává dokonce podobu kreslených komiksů...Prezident ovšem není historickou anomálií, jak se to snaží vykreslovat širé veřejnosti naši mediální heroldi. Už americký prezident John F. Kennedy proslul obdobně "vybranou mluvou" - a to nejen v soukromí, ale i rovněž při oficiálních příležitostech.


Dokládá to jeden z jeho životopisců, Bill O´Reilly se spoluautorem Martinem Dugardem v knize "Zavraždění JFK. Atentát na amerického prezidenta" ( Henry Holt, New York - Ikar, 2014, 44 aj.). Autor tyto prezidentovy projevy při aktuálních příležitostech přikládá na vrub jeho námořnické kariéře za II.světové války, kdy JFK sloužil jako kapitán torpédového člunu a zachránil životy svých spolubojovníků v boji proti Japoncům. Byl to prostě určitý atribut mariňácké etapy prezidentova života, jež ke službě neodmyslitelně patří.


A příklady tohoto vystupování ? Tak například JFK se několikrát vyjadřoval o jistých podnikatelských kruzích a list New York Times jej citoval,že prý je označil jako "parchanty". JFK si na toto označení stěžoval v kruhu svých úředních jednatelů a opravil tvrzení novinářů takto:" Já jsem neřekl, že podnikatelé jsou parchanti. Moc dobře si pamatují,že jsem jim říkal sráči".


Ovšem daleko lepší příklad uvedl životopisec při příležitosti prezidentovy kritiky jistého novináře. Tam JFK použil takzvaný armádní kód, známý ovšem jak vojákům, tak novinářům, a neznámý dámám. Novináře označil prý takto: místo jména mu začal říkat Charlie-Uncle-Nan-Tare, což ve zkratce znamená CUNT čili "k.nda".


Při karibské krizi vydal doporučení expertům - "teď to snad neposerou". Jistě to bylo v tak závažné době namístě. A připomínám - JFK byl přísný katolík.Jistě to při každotýdenní zpovědi kajícně přiznal...


Vrátíme-li se k našemu prezidentu, vidíme, že drsná šťavnatá mluva má i v ústech státníků v určitých dobách své místo a význam - i kdyby to mělo být jen odreagování stresu či charakteristika poměrů. Zdá se,že naše poměry dosáhly takového stádia, že zeman Zeman na Hradě užil mluvy lidové, demokratické,drsné, rozčilující zástup havlovců, kavárníků, a jiných puristů. Zkrátka rozčilující tlupu těch, kterým nevadí sprosťárny a drsná mluva pana knížete - neboť on smí! - a jimž strašně vadí pravdivé označení stavu a osob prezidentem - neboť on nesmí! Tož tak, pravil by stařiček Pagáčů..."Za toto Slovácko prezidenta nesúdí". Za toto prezidenta "súdí" havlisté-schwarzenbergisté a všichni, kdož fanaticky nenávidí zemana českého lidu, Zemana na Hradě. Havlismus už totiž nemá nic jiného, co by na prezidenta ještě mohl přišít, tak se utápí v kritice drsné mluvy a předepisování krasomluvy. Nakonec ironicky řečeno slovy Vladimíra Iljiče Lenina " Poslední stádium havlismu-schwarzenbergismu je pussyriotismus"...

Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I


Politik Vondra nemluví pravdu o Česku


Pan politik Alexandr Vondra v Metru 12. listopadu 2014 prohlašuje,že "suverenita Česka dostává na frak". Kvůli čemu podle pana Vondry? Prý Kvůli resignaci na politiku dodržování lidských práv, a dále kvůli toleranci vůči komunistům.. Tak - a máme to. Takže suverenitu ztrácíme ne kvůli nadvládě Bruselu a Berlína, ne kvůli nařízením unie o guláších, žárovkách a málem chození na stranu. Ale kvůli zapomenutí ochran práv Tibeťanů nebo Albánců nebo fašistů na Ukrajině. A pochopitelně kvůli zločineckým bolševikům. Pana politika vůbec netrápí nebezpečí neonacistů, antisemitů, nebo monarchistů, kteří se předsevzali rozvrátit a zničit republiku nejméně na výročí 100 let od jejího vzniku. Ti pro pana havlistu Vondru nejsou hodni pozoru a kritiky. Jen zlý bolševik, ještě po čtvrtstoletí zbavený moci straší Česko - jak strašili jesuité čertem prosté sedláky.


Pan politik Vondra prolévá krokodýlí slzy nad opuštěním havlismu v zahraniční politice, reprezentované především výraznou osobností pana presidenta Zemana. Přitom zamlčuje katastrofální plody havlismu jak na poli domácí, tak zejména zahraniční politiky. To Havlova politika zavinila ztrátu suverenity Česka, od rozbití státu se Slováky bez vůle lidu, přes členství v NATO bez vůle lidu, až o zavedení divokého kapitalismu bez vůle lidu. To havlismus zapříčinil lokajský balanc republiky podle příkazů Bruselu a Berlína. Kdybychom měli nějakého nového Jiráska, napsal by místo hry "Na dvoře vévodském" hru "Na dvoře bruselském". Zatímco prezident Zeman vrátil do naší politiky prostý selský rozum a nahradil diplomacii rektálního alpinismu lidoprávníků a pravdoláskařů velmocem úsilím o pragmatické vztahy s Východem, naše válečné myši neustále řvou proti východním velmocím. Nezdar, který utrpěli volbou nenáviděného prezidenta místo proponovaného knížete "bémáka", pak vede k rozčileným filipikám nebo hraběcím radám politiků, jako je pan Vondra. Pan Vondra má prostě s kacířskými Čechy naprostou smůlu. Ti se stále nehodlají ve většině vrátit na pravou víru havlismu. Naštěstí.


Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I





Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz