Přepisování českých dějin na pokračování

František Truxa


Pro občany ironicky znějícího Česka je přichystaná informace "objevného" pohledu na naší historii v pojetí historika Kosatíka a režiséra Sedláčka. "Mnichov je představen neideologickým pohledem jako souboj srdcaře E. Moravce a hráče E.Beneše".

Takže pod záštitou české televise (a tedy z peněz nás všech) vzniká "Projekt české století“, kde se povine v sedmi dílech zjednodušené vidění dobra a zla, kdy se díváme zpět do historie pohledem, kdy oběťmi jsme my všichni".


Jako prostý občan ČR a televizní koncesionář vyjádřím svůj názor. Srovnávat zločince E. Moravce s prezidentem Osvoboditelem je drzá provokace. Je otázka jak bude vypodobněn život "srdcaře" E. Moravce, který vystřídal 3 ženy a zplodil více dětí, z nichž jeden syn sloužil v řadách SS, bojoval na východní frontě. Po útěku ze zajateckého tábora pracoval v Československu na venkově. Při zatýkání, poté když se přišlo na jeho skutečnou totožnost, zastřelilI policistu a dalšího zranil. Toho Moravce, který v době lidické tragedie vybízel národ k rychlému odhalení "zločinců", kteří vztáhli ruku na zastupujícího říšského protektora. Je předpoklad, že ve filmu bude vidět i odsouzení a poprava jeho syna esesmana. Sám Moravec spáchal sebevraždu ze strachu za zločiny, které dlouhodobě páchal na českém národu v německých službách.

Prezident Beneš se "neuhrál k smrti", ale zemřel s podlomeným zdravím po celoživotní náročné práci pro svůj národ.

Ale spíše si myslím, že Sedláček a Kosatík hrají v protinárodní sudeťácké režii.


A je třeba připomenout, že ČT si i již udělala nesmazatelnou ostudu provokativním uváděním pořadu k 65. výročí osvobození Československa "Zabíjení po česku," kde je náš národ, který ztratil během války 360 tisíc těch nejlepších občanů zběsilou nacistickou persekucí, "naší" televizí trestuhodně zostouzen. Kdy ČT už konečně přestane šířit sudetoněmecké lži o dějinách našeho národa?

Je na novém generálním řediteli ČT panu Dvořákovi, aby tuto nepředstavitelnou a hrůznou ostudu napravil. A ČT také uváděla pořady, které by uctily i památku obětí nacismu, pochodů smrti koncem války. Vzpomene si ČT na 5000 obětí Květnového povstání českého lidu, na tisíce postřílených vězňů Němci v r.1945, např. na 179 zavražděných vězňů nacisty v Chostníkovém Hradišti?

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz