Premiér se vymáchal v žumpě lžidějin

PhDr. Jiří Jaroš Nickelli


"Tak nám, pane Švejk, v těch Bavořích zas zpotvořili histórii", pravila paní Müllerová, občanu Švejkovi.

Co na to pan Švejk ? "A kerýpa to byl, paní Müllerová ? Já sem znal za protentokrátu dva óbrkolaboranty.

Jeden si říkal Moravec a měl hlavu jak vysočanský plynojem. Ten se zabil v pětačtyřicátým.

No a ten druhej, to byl nějakej Lažnovský, toho odbojáři obevzdušili, když se nažral

na kolaborantský hostině těch votrávenejch chlebíčků..."

Nelze, než započít tuto truchlivou stať hyperbolou z mytického díla českého klasika.


Po desetiletích od II. světové války,která údajně skončila vítězství antifašistické koalice, se znovu radují jak duchové zemřelých v nacistické Wallhalle, tak živí náckové a pohrobci v lansdmannschaftu. Dr.Josef Goebbels se raduje a jásá. Spolu s ním jásají duchové zatraceného kolaboranta Moravce, Kožíška, Lažnovského a všichni antisemité. Z živoucích s nimi křepčí válečný tanec rotundovitý inkarnát sudetstva Bernd Posselt, tento pseudokomisař sudetů tarasící kyslíkový provoz Prahy už řadu let svou kanceláří. Jejich vítěznému řevu se nelze než nedivit. Vždyť se stalo právě to, před čím vždy prorocky varoval prezident Budovatel dr. Edvard Beneš - "Buďte připraveni,oni za padesát let přijdou a budou znovu přednášet své lži".

A prezident neopomenul ani na české zrádce a sluhy, kteří se vždy najdou - jako v každém národě, vzpomeňme jen na vichysty Francie. Jenže mezi námi a Francií je podstatný rozdíl. Zatímco Francie se s kolaboranty vypořádala, my ne. My jsme dospěli tak daleko, že si do čela státu volíme ministry a premiéry, kteří neváhají účelově manipulovat dějiny II.světové války a její následky - a to v neprospěch vlastního nebo zastoupeného (pan kníže Böhme !) národa.


Pan premiér vystoupil před Bavory s takovým projevem, za nějž by se nemusel stydět ani autor protektorátních pamfletů "V úloze mouřenína" a "O český zítřek", český Qusling Emanuel Moravec. Pan premiér semlel ve svém projevu snad vše ve prospěch sudetoněmců a v neprospěch Čechů. Jediný alibismus naší straně poskytl prohlášením,že majetkové nároky a právní stav poválečného uspořádání je prý "neměnný". Bodejť - bourat se znovu po panu Schwarzenbergovi idiotismy typu "Benešovy dekrety jsou neplatné" - by zadělalo na okamžitý politickoprávní exitus. "Nicht wahr, Herr Presidentskandidat ?"


Věčné opakování lživých manter o "starodávném německém osídlení Čech", o opatřeních Marie Terezie, o harmonickém staletém soužití Němců s Čechy" , o "násilném vyhnání nevinných Němců po r.1945" " o přičítání kolektivní viny všem Němcům bez rozdílu po r.1945", které pořád melou masmédia, kníže - a nyní je zopakoval sofistikovaněji a záludněji i premiér! - už prostě leze většině slušných občanu Česka krkem. Většinou jde buďto o čtvrtpravdy - jako v případě tzv. starobylé kolonizace Němců - nebo o celé lži (jako je tvrzení, že všem Němcům po r.1945 "byla přičtena kolektivní vina" To je prostě pyramidální lež převyšující Cheopsovu pyramidu. Samy dekrety určily, jak přistupovat k vině či nevině Němců, a následkem byl pobyt nejméně 200.000 antifašistů v ČSR,kteří nemuseli republiku opouštět !

Daleko horší, než tyto věčně omílané lži o vyhnání Němci a o údajných masových zločinech na nich (doposud nic nebylo řádně prokázáno! Ani Nový Bor, ani Postoloprty, ani Dobronín, ani Krnov, ani Pohořelice, ani Ústí !) je zamlčování.

A toho se premiér dopustil v absolutní neprospěch českého národa vrchovatě. Bylo jeho povinností jako předáka státu hájit státní zájem, a s tím i historickou pravdu o zločinech, které přivodily konečné vítězství velmocí, a mír s odsunem. Premiér zamlčel, že odsun nevymyslel ani prezident Beneš, ani československá vláda. Premiér zamlčel,že otcem ideje odsunu byl jako první sám hiterovci podvedený Mnichovan Neville Chamberlain - a až po něm Winston Churchill. Premiér zamlčel článek XIII. Postupimské dohody, nařizující odsun Němců z Rumunska, Jugoslávie, Polska, baltských států, Československa a Maďarska a samozřejmě i ze západních států - z Alsaska a Lotrinska, z Belgie, Holandska a Dánska. Napadají sudeti západní odsuny ??? Ani náhodou, mají strach z velmocí. Napadají jen "slabé články evropského společenství" východní a středovýchodní země - Slovinsko, Slovensko, Polsko a Česko. A Česko ze všech nejvíce. Jejich touha po renezanci protektorátních poměrů je nezřízená a trvá desetiletí !


Pan premiér zamlčel zcela trestuhodně zásadní okolnost, na které by měly přestat jakékoli dohadovačky se sudety. Je to skutečnost československé žaloby sudetských Němců na Norimberském soudu.


"Yes, prime minister", byl to Norimberský soud, který přičetl kolektivní i individuální vinu tzv. sudetoněmců na zničení, rozbití a zotročení republiky. O tom jste zdivočelým, a nad vašimi bláboly jásajícím Bavorům, neřekl ani písmeno !

A kdo tam žaloval za Československo sudetské Němce ? Generál justiční služby JUDr.Bohuslav Ečer, sociální demokrat z Brna, ten, který chytil a přivedl do ČSR válečného zločince sudeta K.H.Franka.

Pan premiér by se měl vrátit na fakultu a prostudovat knihy dr. Ečera, Norimberský soud ( Orbis,Praha 1946, I.vydání), zvláště strany 99násl. "Československý příspěvek k žalobě Spojenců", str.101n "Útočný plán Němců proti ČSR", str.102n. "Sudetší Němci ve službách III.říše", atd. Další kniha autorů dr. Ečera a Ed. Cenka, "Jak jsem je stíhal", vyšla v Praze 1946, a popisuje stíhání K.H.Franka, výslechy dalšího kata Čechů Daluega, stíhání slovenských zločinců, atd. Konečně si neodpustím, abych neocitoval úryvek z knihy dr. Rostislava Kocourka "Svět žaluje v Norimberku" (F.Borový,Praha 1946,str.63-64):

"Československá republika si vysloužila tak příjemný zvuk v mezinárodním světě, takovou pověst stability a solidnosti myšlenkové, že my tady, při projednávání případu československého, pociťujeme znovu a znovu hrdost nad tím, že jsme její občané. Ať kteroukoli v část hrozné krise republiky žaloba probírá, víme, že naši představitelé v žádném z těch zmatků nenastoupili cestu vedoucí do mravního bahna, jež tento proces odhaluje a žaluje.

Důkladný rozbor úlohy, kterou v tomto spiknutí proti republice a světu hráli českoslovenští Němci, a na Slovensku, Tuka, Tiso a spol., jež na základě dokumentů, které ukořistily spojenecké armády, podal žalobce Sidney Aldermann, dal požadavku Československa, směřujícímu k odsunu Němců z republiky, nepopiratelný mravní základ a základ uznaný" (konec citace.)


Tak kdo tu stále blábolí o nelegitimním odsunu, o jakémsi vyhnání, o jakési křivdě na sudetoněmcích, o jakési dokonce "genocidě"páchané na nevinných obětech civilních Němců atd., atd. do nekonečna ?? Pokud to blábolí sudetští Němci, je to jejich přirozená, i když křivá mantra. Pokud to blábolí ČESKÝ PREMIÉR, je to absurdní lež dějin, je to ponižující nepravda vyobrazení českého národa, je to protiobraz dějin, poškozující republiku a národ.


Resultát ?

Dost bylo pana premiéra ! Dost bylo politruckého institutu Collegium Bohemicum ! Ať se pan premiér sebere a odejde do Bavor nebo někam jinam, studovat za pomoci "Collegia Bohemica", které on tak fedruje, mediální paobrazy moderních dějin českoněmeckých vztahů.

Odbojáři a legionáři - zejména členové ČSBS a ČSOL - by se měli distancovat od pana premiéra jako od dýmějového moru! Nedovedu si nadále představit,že by náš Ústřední výbor Českého svazu bojovníků za svobodu by měl nadále s takovým panem premiérem chodit klást věnce na hroby našich mučedníků, bojovníků a obětí nacismu! To snad měl to takového seskupení udeřit hrom, jako do Vatikánské petrské kopule po odchodu Benedikta XVI !

Autor je předsedou OV ČSBS Boskovice


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz