Pravda a láska“ vítězí


Již po volbách do PS Parlamentu ČR z minulého roku si mnoho komentátorů všimlo, že jestli se někomu v české politice v poslední době daří, tak jsou to bezesporu tzv. „pravdoláskaři“.

 

Sice se jim podařilo potopit Stranu zelených (Jacques, Bursík, Ruml, Šiklová, Schwarzenberg, Štětina….), stejně tak jako předtím US, ale se ztrátami se počítá. Jejich pozornost se nyní obrátila na novovzniklou TOP 09, která si již ve volbách vedla více než dobře. Ale o tomto projektu až později.

V ODS, která ještě pod vedením Klause tvrdě odolávala náporu „pravdoláskařů“, ba dokonce se vůči nim ostře vyhrazovala, se za Topolánka začalo až překvapivě velmi dobře dařit korunnímu princi „pravdoláskařů“ A. Vondrovi. A tento politik se ukázal jako velmi „životaschopný“. Přestál dokonce i pád svého ochránce Topolánka, jenž zřejmě již pochopil, jakého „hada si hřál na prsou“. Po sice trapném, ale zcela bezvýznamném mediálním zakobrtnutí, to byl právě Saša Vondra, jenž snad jako první, či hned druhý po P. Sobotkovi vyzval svého ochránce k odstoupení. Bylo by zajímavé, kdyby Topolánek konečně alespoň trošku odkryl pozadí vstupu Vondry do vysoké politiky v barvách ODS. Dnes již musí být každému jasné, že díky jeho mediálním nebo snad jazykovým schopnostem to určitě nebylo. Jak je tudíž možné, že se z tohoto mediálně nezajímavého a podprůměrného státního úředníka stala jedna z vůdčích osobností ODS, jež nesmí chybět v žádné pravicové vládě? Možná je to tak trapné, že se o tom stydí mluvit i jinak prostořeký Mirek T. Ostatně nedávno se Mirek rozhovořil, jak se vládlo v jeho vládě. To jistý Saša obdržel instrukční SMSku od svých chlebodárců, v té době třeba od bývalého šéfa NATO Robertsona, načež Saša svolal předsedu vlády a příslušné ministry, kterým SMSku ukázal a bylo „vymalováno“. To, že pak Česko muselo nakoupit za 14 miliard Kč nepoužitelné Pandury je již nepodstatné. Rozkaz byl splněn.

Podobně nekompromisně Saša stále vládne prostřednictvím svých lidí i na MZV. Když například bývalý náměstek MZV D. Gladiš odhalil tunelování státního rozpočtu prostřednictvím o stovky procent předražených faktur, údajně podepsaných jistou bývalou Vondrovou „tajemnicí“ Hrdou, byl Gladiš v zápětí svou podřízenou Hrdou odvolán z funkce a vyhozen z ministerstva. Údajně proto, že je napojen na Taliban či Al-Kajdu, či co. Vondra má tak díky svým lidem MZV stále pod palcem, a když k tomu dnes připočteme i MO, kde již „ve jménu boje proti korupci“ usilovně dosazuje své lidi, jako na běžícím páse, bude těžké tohoto politika, natož celé „pravdoláskařské“ bratrství zastavit. A to nechci raději ani domýšlet co se stane, až bude mít „Vondrova policie“ přístup k civilním odposlechům. Obávám se jen, aby mu do mobilu někdy takhle zvečera nepřišla SMSka, že Česko musí preventivně napadnout Írán. Počítám, že tak nejpozději do půlnoci stejného dne jsme v Teheránu i s jeho Pandurama. Ale zpátky k Vondrovu strmému politickému vzestupu.

Po pádu Mirka svolává Saša, již jako největší „srdcař“ ODS, všechny „srdcaře“ na tajnou schůzku „srdcařů“ někam do Klánovic. Saša má rád tajné schůzky, snad po vzoru Bilderbergu či Trilaterální komise, jejichž je aktivním členem. O tom, kdo je „srdcař“ a kdo ne, samozřejmě již rozhoduje on. Jen se divím, že mu tuto politiku „rozděl a panuj“ lidé, jež ODS zakládali, vůbec trpí a tolerují. Nejspíš jim asi nic jiného nezbývá, protože když Saša ukáže SMSku, tak skončí třeba i Nečas a možná i samotný Klaus. S tím se bohužel nedá nic dělat, poněvadž v Česku se nyní vládne prostřednictvím SMSek pana Vondry.

S TOP 09 je to snad ještě horší. Tam již Kalouskovi a dalším „křesťanům“ zcela zatrnulo, když si uvědomili, že strana, kterou zakládali, jim již neříká pane. Otěže ve straně pomalu, ale jistě přebírají „pravdoláskaři“. Po Schwarzenbergovi se ze SZ k TOPce přesunul i J. Štětina a dokonce i Z. Tůma vycítil příležitost a vrhl se do Karlovy všeobjímající náruče. Ostatně, co je půl mega měsíčně v ČNB proti všem těm pražským zakázkám a la Opencard. Na magistrátu se rozdělují miliardy, tak co by Tůma dělal v nudné ČNB. O tom, že „pravda a láska“ je nad jakoukoli stranickou příslušnost, svědčí i nedávné výroky Z. Tůmy, jimiž obhajoval kolegu z bratrstva „pravdy a lásky“ Vondru, a to dokonce proti svému stranickému šéfovi nebo přinejmenším nadřízenému Kalouskovi. Mirkovi „Jedničce“ musel v ten den Fernet Branca na horním patře jeho ústní dutiny pořádně zhořknout. Taky mu za to utáhl kohoutky na penězovodech na kampaň, a to až tak, že „chudý“ Tůma musí pořádat „sponzorské večeře“, na kterých si podnikatelé již Prahu potichu parcelují. V tomto mi Z. Tůma trošku připomněl J. Štětinu, jenž zase před nedávnem rozesílal žebravé emaily s „prosbou“ o finanční pomoc na jeho kampaň, teď už si nevybavuji do čeho, snad do EU. Poslal ho tehdy dokonce i na CFP!. V této souvislosti mě pouze napadá, že fundraisingové aktivity těchto pánů by mohly nést název „Podpořte své milionáře!“. Mám skoro až podezření, že Mirek „Jednička“ by byl možná i radši, kdyby Z. Tůma v Praze „primátorky“ nevyhrál.

Když jsem viděl plakáty TOPky s výhružnými slogany „je nás víc, než si myslíte“ či „ani si nesedejte, ještě jsme neskončili“, doprovázené portréty Z. Tůmy, K. Schwarzenberga či J. Štětiny, tak mě v kontextu výše popsaného napadly hrozivé scénáře. Prezidentem Česka se stane Rakušan se švýcarským pasem K. Schwarzenberg. ODS se sloučí s TOP 09, čímž vznikne pravicový gigant TOPODS. Předsedou TOPODS se stane lobbista amerických zbrojních koncernů a s velkou pravděpodobností i agent CIA A. Vondra, jenž usedne i v čele vlády. A vy si raději ani nesedejte, poněvadž až tito pánové s Českem skončí, budeme na období Brežněvových francouzských polibků vzpomínat jako na období prosperity, národní hrdosti a suverenity. A to víc, než si myslíte.

Miro Suja, Czech Free Press, 24. září 2010

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz