Přátelský vzkaz Přátel Ruska v ČR Vladimíru Putinovi

Jiří Vyvadil


Tak Putin zlomí povstalce, aby ustoupili, i když je to pro ně nevýhodné a nedostane se mu ani slůvka ocenění. Sankce se naopak prohlubují.


Budiž. Je to geopolitická válka mezi Západem a Ruskem (potažmo Východem) vedená hospodářskými zbraněmi a mediálními kampaněmi.


Tato Evropa končí. Vyvolala podporou státního převratu krizi na Ukrajině a následně občanskou válku, protože východ Ukrajiny nechce mít nic s Kyjevem ani se Západem společného.


Sankce měly směřovat proti těm ministrům a státníkům Západu, kteří týž den ráno potřásali ruce s Janukovičem a odpoledne hřímali mezi majdanisty pro odstranění korupčníka.


Šlo o nejbrutálnější porušení zásady nevměšování a ostudnou roli v tom hráli i čeští zástupci eurokomisař pro rozšíření Štefan Fülle a ministr zahraničních věcí Jan Kohout. O bláznech typu Schwarzenberga, Stětiny či Kocába ani nemluvím.


Cicmající se Porošenko s Tuskem působí jako přízrak.

Chtějí hnát Evropu do války s Ruskem, a byli by šťastni, kdyby se rozhořela, ale Rusko jim na to nepůjde.


Vladimíre Vladimiroviči, přestaňte alespoň na pár měsíců na Západ reagovat. Nemá to smysl. Dokud s nimi jednáte, oni mají pocit, že něco znamenají.

Důsledně je ignorujte a uvidíte, jak bezradně nebudou vědět kudy kam.


Jsem rád, že se přestane střílet, ale jinak je jasné, že zejména podrobná ujednání týkající samostatných oblastí Doněcka a Luhanska, včetně výrazných práv Kyjev nikdy nesplní.


Vladimíre Vladimíroviči, my, Přátelé Ruska v České republice, víme z historie, jak je Západ proradný, kolik válek započal a koho všechno včetně Československa zradil.


Jim se zalíbilo, že mohou světové velmoci ukládat sankce a – teď promiňte – Vy si to necháte líbit.

Irán řekl, že dohoda o atomové energii bude, až sankce budou zrušeny.

Řekněte totéž. A nebavte se s nimi. Nezaslouží si to.


JUDr. Jiří Vyvadil

Zakladatel nejsilnější facebookové skupiny

Přátel Ruska v České republice


(Zveřejněno: ParlamentníListy.cz 13. 2. 2015 9:46)


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz