Přátelé Ruska v České republice chtějí jiný svět…


Skupina Přátelé Ruska v České republice je odmítána veřejnoprávními sdělovacími prostředky, a je odmítána všemi soukromými deníky, týdeníky u kterých historicky 99% novinářů – a beru to jako zaužívaný pojem – jsou ovládány pravdoláskaři, stoupenci Havla a Schwarzenberga. A jsem hrdý na to, že za námi stojí svobodná – skutečně svobodná- nezávislá média.


Je nezbytné často jít proti proudu, i když je člověk zdánlivě osamocen. Winston Churchill v situaci, kdy Britové freneticky tleskali Chamberlanovi za údajně zachráněný světový mír, burcoval proti Hitlerovi, Gerhard Schroder, v situaci, kdy celý západní svět poslušně panáčkoval a bez rozmyslu akceptoval Bushovy blbiny o přítomnosti zbraní hromadného ničení v Iráku, se ostře postavil proti, tvrdil, že je to nesmysl a ve svém názoru setrval. Bush se mu několik let vyhýbal a odmítal podat ruku.


Ale nemusíme chodit jinam. Náš Masaryk se svého času postavil proti zfanatizovanému obrozeneckému národu a jasně trval na tom, že Rukopis královodvorský a zelenohorský je falsifikát a že žid Hilsner je nevinný.


Uprostřed zfanatizovaných promluv České televize na téma pokojných demonstrantů na majdanu, v okamžicích, kdy obsazovali budovy vojenskými bojůvkami Pravého sektoru, zapalovali auta, případně pro zpestření i policisty, jsem pokládal za svou osobní povinnost založit cos, co směřuje proti tomu davovému šílenství…A tak vznikla skupina Přátel Ruska v České republice.


Na rozdíl od Přátel Ukrajiny či Nepřátel Ruska, které vznikly v personifikovaném odporu proti mně a umírají na úbytě, je o nás rostoucí seriózní zájem.


Ale nejde jen o zájem o tuto skupinu.


TATO ZEMĚ UŽ OMÍLÁNÍM PRAVD PO DOBU 25 LET JE TAK OSMŠELÁ A ZNUDĚNÁ, ŽE PŘIPADÁ MYŠLENKOVĚ JAKO COSI V POSLEDNÍCH LETECH HUSÁKA A ZEJMÉNA JAKEŠE.


Papouškuje se, že vše, co bylo před rokem 1989 bylo zločinné, zavrženíhodné…prostě fuj A VŠE PO ROCE 1989, NO SKVĚLÉ.


Novináři jako jejich komunističtí předchůdci znovu opakují klišé nudně a bez invence při oslavách nového řádu po roce 1989 a podobně jako ti jejich předchůdci z let 1945 – 1989 hledají ty nejexpresivnější výrazy pro odmítnutí totálně všeho, co zde bylo před rokem 1989. Nejen toho zjevně špatného, ale i toho dobrého.


Čeká se na výbuch…


A výbuch přišel : Západ ztratil hegemonii, Rusko a velmi uměřeně se opět stává světovou velmocí.


Už dnes Američané prakticky nic neznamenají ve většině arabského světa. Obama je v Egyptě , nejvýznamnější arabské zemi nenáviděn, Putin je respektován.


Ale mění se i cosi podstatného v myslích lidí.


Dostal jsem zprávu od bývalého účastníka vojenské akce v Jugoslávii.


Doslova mě zamrazila.


Napsal mi:


"Já jsem se co by dvacetiletý kluk podílel na zvěrstvech NATO v bývalé Jugoslávii.Ještě do nedávna jsem nevěděl proč mi Srbové říkali, že jsem okupant. Už to chápu. Ale pozdě! Musíme mladým lidem v armádě vysvětlit, že když jedou do Afghánistánu, nejedou šířit demokracii, ale okupovat a zabíjet. A že ty peníze za svědomí nestojí!"


Přesně.


Svoboda a pravda začala být překrucována.


Války se označují za humanitární akce.


Sociální nerovnost se bere jako pozitivní výdobytek nového systému.


Ten, kdo brání své elementární bezpečnostní zájmy (Rusko) je agresorem.


A ten, kdo akci financoval a spoluorganizoval (USA) je ochráncem míru.


Takový svět nechceme…


Více zde: http://pratele-ceske-republiky.webnode.cz/news/pratele-ruska-v-ceske-republice-chteji-jiny-svet-jiri-vyvadil-/


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz