Potrefení se ozvali

Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.


President Miloš Zeman ve své inaugurační řeči vypověděl válku kmotrovským mafiím, neonacistickým bojůvkám a části médií, která manipuluje veřejným míněním. Nevím, co si mysleli „kmotři“ a neonacisti. V každém případě zůstali zticha. Ale s nesouhlasnou peticí, adresovanou premiérovi a dalším vysokým představitelům politického života, plni spravedlivého rozhořčení, vyrukovali I. Klíma, J. Topol, P. Placák, B. Doležal a L. Pavlát. Prý nejde o nic menšího než o útok na svobodu projevu a ke všemu se zakládá na principu kolektivní viny!! Nestačím se divit.


Kdybych já byla mediální pracovnicí, pomyslela bych si: To se mne netýká, já nemanipuluji. A je nás víc takových. Avšak co si zřejmě pomysleli zmínění petenti? My manipulujeme, a jsme v tom všichni! A nikdo nemá právo nás za to volat k odpovědnosti, protože my máme svobodu projevu! A tak se ptám: Proč si oni myslí, že mají svobodu manipulovat veřejným míněním, ale jejich odpůrci odsuzovat to jejich manipulování svobodu nemají? Proč si myslí, že svoboda je jen pro ně a jim podobné?

Brno



Potrefená média a rádobydemokraté


Nemálo se provinil M. Zeman v očích známých politických popletů a rádobydemokratů (Šiklová, Doležal, Pavlát, Placák ad.), když si dovolil porazit jejich favorita v prezidentské volbě K. Schwarzenberga. Záminkou k nové petici těchto známých přátel demokracie a svobody slova jsou kritická slova M. Zemana na adresu médií v jeho inauguračním projevu.


Celou věc postavili na hlavu (a jsou pro smích). Cožpak náš pan prezident nemá práva na to se svobodně vyjádřit?


Potrefená média iniciativně ihned informují o akcii této nízké kávové společnosti, když podobně nabubřele referují o většinou zcela miniaturních antikomunistických kraválech např. v jižních Čechách, jakoby se jednalo o masové akce tisíců či alespoň stovek lidí. Vymývání mozků pokračuje.


Ano, svoboda projevu a také svoboda informací neplatí jen pro petenty. Platí také např. pro úspěšnou demonstraci strany LEV 21 za odstoupení ministra Schwarzenberga z minulého týdne, pečlivě ignorovanou českými médii včetně těch veřejnoprávních.


Demokracie a svoboda slova by měla být pro každého, páni petenti, i pro opoziční parlamentní stranu.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21



Pozn. red.: Podepsali jsme, nebo dokonce organizovali, již desítky či stovky petic, pod některými z nich bylo podepsáno i několik tisíc petentů, ale přesto naše média si téměř nevšimla ani jedné z nich.

Z petice, která je namířena proti prezidentovi M. Zemanovi, podepsané několika málo jedinci, pro mnohé z nás nechvalně známými, však média vytvořila velký klacek. Petenti jím bijí Zemana, který, jak jsou přesvědčeni, avšak mylně, útočí na svobodu projevu, a to dokonce na základě kolektivní viny.

Toto počínání médií jen potvrzuje pravdu tvrzení pana prezidenta o nich.


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz