Poláci proti ukrajinskému fašismu

Nikolaj Mališevskij


Ve Varšavě byla 11. května zorganizována manifestace proti ukrajinskému fašismu napojená na tiskovou konferenci, na níž chtěli zástupci Jaroše, Tjahniboka a Porošenka představit "polské veřejnosti postoje kandidátů na nejvyšší funkci na Ukrajině". Reakci polských antifašistů na tuto akci dokládají plakáty manifestujících s hesly: "Ne dialogu s fašisty - Svoboda a Pravý sektor pryč!", "Kočovníci - dost štvanice na Rusy", a ke Kaczyńskému: "Jaroslave, omluv se za Banderu!"


Varšavský protest je jen jednou z epizod šířící se kampaně v Polsku proti zahrávání si oficiální Varšavy s vrahy a fašisty Pravého sektoru a Svobody.


Po mnoha představitelích německé inteligence se i polští vědci, nezávislé sdělovací prostředky a veřejná sdružení stále častěji obracejí k Rusku s vyjádřením podpory ruského postoje k Ukrajině ve prospěch Polska, Evropy i světa. Pro příklad jsou zde dále uvedeny úryvky ze dvou charakteristických dokumentů - Výzvy představitelů polského slovanského výboru a Společnosti polsko-ruského přátelství k prezidentu Ruska a dále Otevřeného dopisu ruskému národu a vládě Ruské federace, podepsaného mnoha polskými intelektuály, politiky a veřejnými činiteli.


V prvním dopise stojí:


"Zdravíme ruský lid a všechny národy Ruské federace, blahopřejeme prezidentu Putinovi k navrácení Krymu k Matce-Vlasti Rusku. Těšíme se z této velké události spolu s vámi, drazí ruští přátelé. Spojení Krymu s Ruskem v atmosféře míru a bratrství, to je zákonný akt historické spravedlnosti, vyjadřující vůli Krymčanů. Návrat Krymu do Ruska je historický akt k zamezení pro svět nebezpečného Drang nach Osten - náporu EU a NATO na Východ. V současnosti je surová expanze Západu zaměřena na Ukrajinu. NATO, vytvořené Spojenými státy pro boj s Ruskem se i přes mezinárodní dohody zmocnilo Východní a Střední Evropy. Je to agresivní blok, který má ve svém hanebném zavazadle agresi proti Iráku, Jugoslávii, Libyi, podporu útoku Gruzie na Jižní Osetii a zásluhou Ruska neuskutečněnou agresi do Sýrie. Všechno to ve jménu panování nad světem. Jediným možným způsobem jak zastavit a odsunout expanzi EU a NATO na Východ, hrozící válkou, je spojení Ukrajiny s Ruskem. My, Poláci toto srdečně přejeme našim slovanským bratrům - Ukrajincům i Rusům. To by byla nejlepší záruka míru, která by nedovolila globalistickým silám Západu rozpoutat válku. Naše podpora Ruska a jeho prezidenta je diktována prospěchem Polska, Ruska, evropských Slovanů a světa. Vždyť Rusko chrání boží a lidské hodnoty, brání mír, staví se za mnohopolární světový pořádek v protikladu k jednopolárnímu globalistickému hospodářství, hájí národnostní ideu zachování národů a národnostních států, brání sňatky jako spojení žen s muži určené pro přivádění na svět a vychovávání dětí." Za obě jmenované organizace jsou podepsáni Barbara Krygier, Boleslav Tejkowski a Tadeusz Sikorski.



Ve druhém dokumentu se píše:


Lide Ruska, drazí bratři Rusové! Tisíce Poláků věrných nezávislému Polsku a suverenitě polského národa jsou rozhořčeni, stydí se a kategoricky nesouhlasí s jednáním současné vlády a parlamentní opozice Polska, kteří plní rozkazy od západních vládců. Právě sehráli hanebnou roli s přípravou a uskutečněním ozbrojeného útoku na demokraticky zvolenou vládu bratrského národa Ukrajiny. ... Západ v čele s administrativou USA, kyjevská chunta a politické loutky v Polsku mají na rukách krev občanů Ukrajiny. Je to ztělesnění dědictví banderovských band, provádějících masové ničení Slovanů - Poláků, Rusů, Bělorusů, Ukrajinců a rovněž Židů v době druhé světové války. Množství polských nevládních organizací a tisíce Poláků zbavených tak hlasovacího práva a bez přístupu k masmédiím zde v Polsku odolávají nelidským nepřátelským činům junty a jsou solidární s vládou Ruska v jejím přístupu k Ukrajině a Sýrii a rovněž k mnohým jiným skutečnostem. Oceňujeme úsilí Ruska a zvláště pozitivní roli pana prezidenta Vladimira Putina. ... V této válce (dosud informační a politické) je ohromná část Poláků na straně Ruska, s Ruskem, s Rusy, se svobodnými Ukrajinci bez západního diktátu, se všemi Slovany. Naše společné akce musejí přinést odpovídající výsledky - pro budoucnost našich národů, pro dobro a lidskost, jinak Slovany čeká osud Iráku, Afghánistánu, Libye a Jugoslávie. ..." (2) Toto stvrzují svými podpisy v Otevřeném dopise ruskému národu a vládě RF profesoři Anna Razny a Jan Szarlinski z Krakova, doktor Pawel Zieminski z Lodže, mecenáši Ryszard Parulski a Marian Baranski z Varšavy, magistři Tadeusz Bednarski (Poznaň), Adam Smiech (Pobianice), Andrzej Skorski (Varšava), Jerzy Truchlewski (Gdaňsk), Dariusz Kosior (?tvock), zástupci IV. sejmu Zdzislaw Jankowski a Zygmunt Wrzodak…


Nedávno prohlásil první velvyslanec Polska v Kyjevě Jerzy Kozakiewicz: "V nynější krizi na Ukrajině nejsou žádné zájmy Ukrajinců - ani státní, ani národní, je to jenom sázka v geopolitické hře - nikoliv Ukrajina, ale Rusko." Ti zástupci polské veřejnosti, kteří podporují postoj Ruska k Ukrajině, se neomezují na manifestace a deklarace, ale navrhují i konkretní kroky, směřující ke konsolidaci slovanského světa a zvládnutí ukrajinské krize:


Vytvořit mezinárodní slovanskou obchodní komoru jako prostor pro spolupráci a kontakty zástupců všech slovanských států planety,


Stanovit místem stálého zastoupení této organizace hlavní město jednoho ze slovanských států a za základ činnosti koordinaci a provedení společných opatření a rovněž informačně-osvětovou činnost ve státech, jejichž občané jsou ze slovanských národů.

Převzato z Fondsk.ru, outsidermedia.cz




Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz