Pokud chcete volit TOP 09 nebo KDU-ČSL, dobře si to ještě rozmyslete


Ještě před několika dny jsme v tisku mohli číst, že předvolební kampaň vcelku probíhá slušně, bez podpásovek či pomluv. Po druhé dekádě září to již neplatí.

Klid rozčísla TOP09, když zatroubila do útoku proti nově vzniklé straně ANO, podnikatele Babiše. Místopředseda TOPky, Marek Ženíšek, nazval Babiše komunistickým udavačem a s lidmi, co mají takovou minulost, strana asociálnosti, tj. spolek kolem K. Schwarzenberga a Kalouska, nechce mít nic společného. Na pomoc mu přispěchal stranický druh a skutečný vládce této partaje, Miroslav Kalousek. Byl ještě ostřejší. Babiš podle něj práskal na Státní bezpečnosti lidi, když pán z Orlíku musel být v exilu a odtud pomáhal disentu u nás v boji proti komunistickému teroru.


Nemíním si vůbec hrát na rozhodčího. Je na soudu, aby určil, kdo je v právu a zda jde o pomluvu, či nikoliv. Jen bych oběma pánům, Ženíškovi a Schwarzenbergovi, jemuž různí lokajové stále říkají kníže, připomenul několik maličkostí. Vyznávám totiž zásadu, aby si každý nejdříve zametl před vlastním prahem.

Byl to tehdy opravdu kníže Schwarzenberg, ne však ten dnešní, který záhy po okupaci naší republiky žádal o audienci u říšského protektora a následně byl jím přijat. A dobře se také ví, když na jeho panství na začátku okupace řádila vichřice, která vyvrátila velké množství stromů, kde hledal pomoc a odkud pracovní síly získal. A právě v této době byl položen základ táboru v Letech.

Když na pražský Hrad dosedl V. Havel, je známo, kdo mu radil, či jej dokonce vedl, a jaké šlápoty tehdejší prezident nadrobil a nás tak poškodil. Uvedu jen dva příklady, postoj ke Slovensku a „běh“ do Německa s omluvou sudetským Němcům. Jak u pána z Orlíku, tak i v konání V. Havla je dost tlumených míst, aby se nezkazil žádoucí dojem a pěstovaná legenda rostla a kořenila.


A pan Marek Ženíšek se chová opravdu jako čestný Čech, kterému zájem vlasti leží na srdc? Ať laskavý čtenář posoudí sám. Na letošním, již 64. sjezdu odsunutých Němců z Československa, byl to právě on, kdo vedl delegaci TOP 09. Ano, tato politická strana nevyslala na uvedený sjezd jen jedince, nýbrž delegaci. Zvlášť, a to dokonce na prvním místě, uvítanou F. Panym, předsedou sudetoněmeckého landsmanšaftu, při zahajování sešlosti sudetů. Teprve potom Pany uvítal další hosty z ČR, např. i Jana Čižinského, zastupujícího KDU-ČSL.

Kdo sleduje pozorně dění u nás, jistě mu neuniklo, jak nedávno popíral „náš Kája“ tvrzení, že napomáhá sudetským Němcům. Dokonce to označil v rozhovoru svým vybraným slovníkem za „hovadinu“. Ano, natolik je to mazaný politický lišák, že do sjezdového Augsburku nejel. Tu práci dle jeho pokynů odvedli jiní. Vše jej ale usvědčuje, že i lež je mu dobrá, když se hodí.


Kdo prožil řádění sudeťáků u nás a nacistickou okupaci, i jejich mstivé akce po válce, je si vědom toho, jaké nebezpečí nám hrozí i nyní. Přečíst si pozorně projev Panyho a Posselta ze sjezdu sudetů je velké poučení. Skryté hrozby vůči nám, že jsou již v jiné situaci než dříve, měly zde otevřené i utajené sympatizanty. Chlubivé a ostře laděné projevy měly i své pozadí – patolízalský projev P. Nečase v Bavorsku jim nalil velkou vzpruhu do žil. Pan Ženíšek byl tedy pasován na jednoho z čelních jejich exponentů u nás. Jidáši stačilo 30 stříbrných, tihle „experti“ mají fleky na ministerstvech či v jiných místech státní správy a prebendách. Tím roste i jejich moc. A tohle vše do nedávno vládnoucí asociální pravicová koalice podporovala. Dokonce již Topolánek v tomto směru jel. Svého času odpověděl písemně, že tzv. sudetoněmecké velvyslanectví v Praze nevyvíjí žádnou činnost, jež by odporovala zájmům naší republiky. Ale nejen to! Topolánkovská politika vůči sudetům se již blížila té přicházející topovsko-odeesácké. Má jeho manželka též sudetoněmecké kořeny?


Náměstek ministra zdravotnictví, místopředseda TOP 09 má žel v předvolebním boji neblahý vliv i na náš kraj. Je volebním lídrem topáků na Plzeňsku. Nezbývá mi nic jiného, než požádat voliče u nás, dobře zvažte, než vhodíte volební lístek do urny. Tato strana jde vyloženě na ruku sudetoněmeckému landsmanšaftu, jenž své požadavky viditelně zvyšuje. Bohužel finanční zisk má někdy kouzelnou moc. Leckterý starosta je německými penězi ovlivněn. Ohne proto i hřbet. Oni to umí mistrně využít.


K bývalému ministru zahraničí za vlády paní J. Nagyové ještě malou poznámku k jeho výroku o „hovadině“. Když poprvé odnož sudetských Němců, tzv. křesťanská, poprvé si na místo sjezdu zvolila neněmeckou půdu, odbývala rokování v Plzni. Samozřejmě nemohl chybět ani pán z Orlíku. Spolu s B. Posseltem živě rokovali na náměstí před hlavním chrámem. Byli spolu zřejmě pohrouženi v nábožné rozjímání, nebo to bylo, kam po mši půjdeme na pivo? Určitě by se zaklínali, že nebyla řeč o politice, jak na ty Čecháčky vyzrát… Já stál sice opodál. Dle gestikulace byl hovor velmi živý.

Ještě by bylo dobré připomenout, že o několik let později se konal celoříšský sjezd Ackermann-Gemeinde v lužickosrbském Budyšíně, a to pod patronací místopředsedy vlády a ministra zahraničních věcí ČR, Karla Schwarzenberga. Pozvánka na sjezd byla téměř zcela německá, přestože se sjezdu zúčastnili i členové české odnože A-G, Sdružení A-G se sídlem v Praze, v jehož čele stojí ing. Talíř, bývalý vysoký funkcionář KDU-ČSL a exministr  české vlády. Ani těmto Čechům téměř zcela německy psaná pozvánka nevadila. Dodejme, že mnichovská Ackermann-Gemeinde, jejíž složkou je i české Sdružení A-G, je součástí sudetoněmeckého landsmanšaftu. A tak nyní víme, na čem jsme. Jednejme podle toho!


Na závěr ještě opakuji, opravdu ještě zvažujte nad volebním lístkem TOP 09. Pokud náhodou jej hodíte do volební urny, hlasujete pro požadavky sudetských Němců a na Plzeňsku dokonce pro jejich horlivého a jimi „váženého“ exponenta. Nebo nám to má být jedno? Hlas pro KDU-ČSL znamená téměř totéž. Tyto prosudetsky orientované strany by neměly dostat naše hlasy!

Josef Sedlák, Plzeň

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz