Podtrženo, sečteno !!!


Sedmiletá vláda pravice skončila. Vládní skandály se rychle střídaly. Vláda panské koalice se položila sama, stačilo jen trochu do ní drcnout. Nečasův milostný příběh, byl jen tím posledním polínkem. Dnes můžeme bilancovat „úspěchy“ této vlády. Přes vládní škrty dluhy státu výrazně narostly, nataženou ruku církve budou splácet i naši vnuci. Demokracie, tedy vláda lidu, v naší vlasti nevyrostla ani o píď.


Sčítáme dnes škody. Místo řeckého strašáku, kterým pravice mávala před voliči, přišly ekonomické dopady. Nezaměstnanost se stala strašákem většiny z nás. Bydlení se stává pro mnohé spoluobčany nedostupné. Tisíce bezdomovců bloudí ulicemi měst, fronty na sociální podpory se nekrátí. V mnohých městech vznikají sociální ghetta. V těchto místech roste sociální napětí. Ulice se stává nebezpečnou. Sociální dopady, dříve se tomu říkala bída, dopadají i na děti. Drogy a herny, místo sportu, kultury. Rodiny se propadají do dluhové pasti, zadlužení rodin se dostává do astronomických čísel. Exekutoři mají velké žně. Stát frontu na jídlo, které se vydává zdarma, není již hanbou. Senioři, krácení na penzi vládními úsporami, ztrácejí své poslední jistoty. Zdravotní péče se stává pro mnohé občany nedostupnou. Nárůst daňové zátěže dopadá zejména na ty sociálně slabé.


Pravicová vláda svým, proklamovaným antikomunismem, zakrývala jen svou neschopnost. Přitom korupce za její vlády jen kvetla. Dnes bilancujeme. Vidíme zkázu v každé oblast. Dnes je nutno podtrhnout a sečíst. Ale také, to vše připomínat před volbami.


Bude jistě snaha pravicových politiků zamést své hříchy. Najít nové Věci Veřejné, předložit voličům nové ikony své politiky. Či ty „staré“ v novém kabátě. Strašení i sliby budou hledat naivního voliče. Stovky milionů půjdou na předvolební kampaň. Inzertní tedy mediální masáž voličů je již připravena. Před televizní kamery, tedy před voliče, půjdou jen strany vyvolené, předem určené. Soutěž politických stran v České republice není ani rovná, ani poctivá. Česká republika na své svobodné, tedy i rovné volby teprve čeká. Ty letošní říjnové volby do PS Parlamentu ČR budou opět o manipulaci s voličem, tedy o síle peněz a medií.

Sečteno, podtrženo……. přesto to vzdát nesmíme.


Přemysl Votava

LEV21-národní socialisté


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz