PhDr. Jíří Jaroš Nickelli - Ústavní soud Salm kontra právní reparát Salmů... a přízrak církevních restitucí



Ústavní soud v únoru 2012 definitivně zamítl stížnost dcer a vnuka Huga Salma z Rájce-Jestřebí o zpětné uznání absolutní neplatnosti jeho přihlášky k reichu (tzv.Fragebogen). Soud uplatnil náhled dle ústavního dekretu prezidenta Beneše a Národního shromáždění č.33/1945 Sb. Toho dekretu, o němž po celá desetiletí proti odbojáři Jarošovi tvrdili regionální úřednicí, že tento dekret nemůže být uplatněn ve státoobčanském řízení rájeckého statkáře, protože tam musí být uplatňován jen a jen dekret 16. Kdopak to v Blansku neustále vykládal o jediném relevantním dekretu 16 ???


Po desetiletích se ukázalo, že kacíř odbojář Jaroš se shoduje ve věci samé s Ústavním soudem - a regionální úředníci se ocitli "mimo mísu", jak praví jeden osvícený krajský soudce v Brně.


Pro marasmus naší zbídačelé společnosti je příznačné, že média fandící celou dobu restituentkám, tento výnos Ústavního soudu de facto zamlčela. Když již byla donucena přiznat tento fatální Stalingrad dcer Salmových, pak to učinila jen na okraj, jak třeba Europortál slovy : "Dcery Salmovy kráčely drze a nestydatě za majetkem" (to ovšem je ještě ten nejlepší případ !) nebo slovy jiného tisku "Ústavní soud přibouchl Salmům dveře před restitucí" (!!! ???). Soudruzi soukmenovci, jak přibouchl? To tu Salmům byla přiznána "13. komnata", do které mohou po dvacetiletých nezdarech dělat potřetí právní reparát ?? Kdy si přečteme znění usnesení Ústavního soudu o říšské přihlášce H.Salma, je jasno - Ústavní soud zastává stanovisko, že odvolací obecné soudy - na rozdíl od soudu I.instance ! - nepochybily v zamítnutí žádosti restituentek o neplatnost této přihlášky k říši jejich otce, jehož kolaborace s reichem se znovu vyjevuje dalšími důkazy, k nimž patří nálezy protokolních knih v Rájci nebo svědectví o nošení odznaku s hákovým křížem. A tyto důkazy jsou nepopiratelné - vzdor veřejným nepravdám ČT 1 v relaci 13.7. v Událostech jihomoravského kraje, kdy byly fatálním způsobem zatajeny a selhány citace zapsané v I. protokolní knize města Rájce o německých organizacích, do nichž Hugo Salm vstoupil. Vraťme se k Ústavnímu soudu. Soud naznal, že nelze pokračovat ve státoobčanském řízení Hugo Salma směrem požadovaným žadatelkami o jeho občanství - a tím o obrovské restituce. Občanství uděleno nebylo a restituce nemůže nastat.



S tím se ovšem slovutní potomkové Hugo Salma nespokojují a dští kolem sebe ohňostroj dalších žalob. Žalují osobnostním soudem již třetího legionáře - po Jarošovi a ředitelce muzea Blansko Evě Nečasové též legionáře Jana Hříbka z Tábora. Dále žalují - po kolikáté již ? - samo Ministerstvo vnitra. To ministerstvo, které postupuje podle zákonů a dekretů. To ministerstvo, které hájí obecné zájmy občanstva a našeho státu proti pseudonárokům potomků protektorátního knížete, jemuž byl nejen zabaven majetek po roce 1945, ale jemuž bylo odebráno i čestné občanství města Rájce. Můžeme se dočkat i žaloby na samotného ministra vnitra. Proč ? Aby potomkové protektorátního knížete, - který platil na wehrmacht 40.000 korun a užíval z říšské správy až 200.000 korun měsíčně, a který užíval za Čestný kříž německé matky kněžny tzv.Reichshilfe - privilegium říše pro přednostní potraviny, šatstvo,otop a bankovní půjčky - mohli užívat státní majetek, který někteří odhadují na 13 miliard ? Tak takto ne, noví političtí soukmenovci. Zdá se, že se tento stav zajedl už i Ústavnímu soudu. Otázka je, zdali skončenou věc "nezvojtí" další formální soudy, jak se vyjádřila jedna mluvčí jednoho vysokého soudu v Brně.



My, odbojáři a legionáři, si ovšem klademe otázku. Jaképak pokračování po Ústavním soudu ? To zde má někdo privilegia dělat nekonečné soudní reparáty - zvláště když média v jiném případě pomstychtivě tvrdila, že výrok Ústavního soudu je definitivní ? Celá věc je tučným soustem pro přežvykování ouřadů i právních expertů. Avšak jestliže z konečného lze montovat nekonečné - k čemu pak máme Ústavní soud ?



Nakonec další otázka - co zbylo z Masarykova a Benešova státu po restitučních útocích všech pohrobků protektorátu ? A co z něj zbude po tzv. církevních restitucích? Pobělohorská gubernie, kde téměř všechny lesy budou střežit církevní hajní ? Komu slouží tyto protinárodní a protirepublikové restituční zákony ? Zákony v podstatě odporující Washingtonské deklaraci ? A tomuto někteří cynikové se odvažují říkat "náprava křivd" ?? Naši politikové, kteří toto prosadili a prosazují, si na sebe berou nejen obrovskou hanbu - ale i obrovský zločin proti národu a republice. Možná i toto se jednou bude trestat novými dekrety ? Anebo v opačném případě odbojáři budou muset ve státě majetkového feudalismu odcházet na Růžový palouček jako Komenský a bratří do nové emigrace ??


Za ČSBS Boskovice a ČSOL Brno se ptal Jiří Jaroš Nickelli

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz