PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Tažení monarchistů - porážka politických stran

Není to tak dávno,co Česká republika oslavila devadesátiletí od svého vzniku. Novodobou českou státnost však pošlapala akce tzv. českých monarchistů - sdružení, které se nazývá z důvodů vlastních jen jim "Koruna Ćeská".

Čeští monarchisté pochodovali na pražský Hrad,aby vyjádřili snahu rozbít republiku. Přitom tuto snahu vydávají za manifestaci zájmů českého národa "zvolit svobodně státní formu". Monarchisté již léta tvrdí ve svých tiscích, novinách i na internetu, že republika je přežilý, neschopný státní útvar, Že potřebujeme vládnoucí dynastii. Že potřebujeme zavedení šlechtického stavu proti "plochému a šedivému občanství"... Že potřebujeme navázat na tradice habsburské monarchie,která prý byla rozbita "ďábelskou klikou světových židozednářů a židobolševiků" - a samozřejmě "ďábly Masarykem a Benešem" ( to v jejich argumentech nikdy nesmí chybět !). Navíc na demonstraci předvedli historický protimluv. Prezentovali tam historické ohrazení českého království a přitom pochodovali pod podobiznou zrádce království Franze Josefa I., který věrolomně slíbil českou korunovaci a nikdy ji nesplnil, jenž hanebně podvedl český národ, české státní právo a českou Korunu!

Zdálo by se, že jde o folklórní sdružení. Není tomu tak. Monarchisté kandidovali své kandidáty jak do senátních, tak do europarlamentních voleb. Monarchisté ve svých listech šířili vždy propagandu opovrhující všemi tradicemi republiky. Monarchisté vždy podporovali kandidaturu zesnulého Otty Habsburg-Lothringen na český trůn a přitom manipulovali genealogií ve prospěch Habsburga jako nástupce českých králů. Nikdy nehájili nároky historické české šlechty oloupené pobělohorskými lupiči - zločineckými Habsburgy a jejich trabanty - o majetky a práva. Naopak sympatizovali vždy s cizáckou pobělohorskou šlechtou. Vždyť její potomky kandidovali i do europarlamentu jako naše zástupce (!!)

Demonstrace současných českých monarchistů však není jen nebezpečím pro republiku. Je to současně ukázka neschopnosti všech našich politických stran nabídnout občanům jinou, lepší perspektivu, než tu vybájenou, vylhanou monarchisty. Monarchisté totiž zejména mladší generaci, neznající dějiny vlastní republiky, představují zaniklé mocnářství jako cosi daleko lepšího, cosi daleko hodnotnějšího a cosi daleko legitimnějšího, než je naše republika. Zde zklamaly nejen strany,ale zejména naše školství - a to za vydatného přispění zparchantělých médii, zejména televize. Pamatujeme si přece ty ohavné seriály o habsburském mocnářství, kde zesnulá excísařovna Zita plila jedovaté sliny na zakladatele ČSR T.G.M a Dr.Beneše jako na "válečné štváče" a rozbíječe nebohé monarchie. K tomu přidejme hlasy různých kavárenských povalečů intelektuálů, kteří ve svých spiscích vydávají mocnářství za vrchol idyly, pohody,parlamentarismu "národnostní harmonie" a hospodářské prosperity",kteří vydávají éru Franze Josefa I. za éru "nedostižného panovníka" atd.

Sochy našich velikánů TGM a Beneše, kteří se zasloužily o stát, by měly rotovat jako turbiny při projevech a akcích tzv.českých monarchistů. Otázka je, co udělá vláda, co udělá parlament, co udělají doposud neschopné politické strany. Absolutně nemám na zřeteli nějaké represe proti monarchistům. Ať si vyznávají, co chtějí. Je však třeba přestat s rozbíjením naší republiky nekonečnými "deformami" a dát občanům daleko lepší perspektivy a jistoty, než jim nabízejí vybájené nepravdivé slogany monarchistů.

Je třeba, aby stávající politické strany nabídly občanům něco lepšího, než vidinu "železného pořádku" monarchistů! S železnými pořádky přicházejí monarchové a diktátoři vždy tam, kde je krize, korupce, chaos a podvod. Víme, jak to dopadlo s Výmarskou republikou.To by neměly být atributy demokracie a republiky, jak jí to přičítají monarchisté, kteří přicházejí s opiáty typu "vláda z milosti Boží", "pestře strukturovaná stavovská společnost", "poddanství lepší občanství" (!) atd. Předáci politických stran, naši "trojští pašáci" - máte trojského koně ve své špatně opečovávané republice ! Demonstrace monarchistů je též rukavicí hozenou do tváře odbojářů a legionářů, kteří pokládali životy ne za prohnilé mocnářství, ale za republiku. Neměli by členové Českého svazu bojovníků za svobodu a Čs. obce legionářské rovněž demonstrovat? Neměli by žádat - politici chraňte republiku ? Neměli by žádat zákon na obranu republiky ? Nechají politici a strany roztlouci republiku k jejímu stému výročí ?? Republika se neubrání sama. Pak ji bránit musí občané.

Autor je předsedou OV ČSBS Boskovice



MONARCHISTÉ TÁHNOU NA HRAD

Na demonstraci monarchistů v Praze

Monarchisté táhnou na Hrad.

Hospodine dávaj zahrát.

Čehona byl občan pilný,

monarchista bude silný.

Franz Josef der Erste

už je dávno v pekle.

Bourají nám stát.

Okupují Hrad.

Kdepak krále vezmeme?

Habsburka přineseme?

Nebo ňáké edle Herren ?

Poletí sem s keserem ?

Republika jim nevoní !

Obrátili nohy koni.

Prezidentům nefandí.

Monarchům se tu klaní.

Hospodine,dej nám vládu,

co dá monarchistům kládu !

Nemyslím je zavírat.

Jen dveře ven jim otvírat.

Ať si táhnou do Rakouska,

tam monarchie dodnes hezká.

Monarchu zde neberem.

S cizím králem pěkně ven !

Kdo chce bránit republiku,

ať nestojí na chodníku !

Za Masaryka,Beneše !

Bez té všivé veteše !

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz