PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Strassburgská náplast restitučního křižáka Kinskyho a sudetská lež


Život tropí hlouposti. I ve Strassburgu. Známý argentinský příchozí do Čech Franz Ulrich Kinsky, přepisovaný na Františka Oldřicha Kinského, posmrtně uspěl u Strassburského soudu pro lidská práva "pro nespravedlnost českých soudů" (??). O jakou nespravedlnost a jaká pochybení českých soudů šlo, se nedozvíme.


Ják známo, Kinsky podal na republiku asi 157 žalob pro určení majetku. Někde uspěl, více však neuspěl. Ohrozil řadu majitelů realit, kteří nabyli majetky v dobré víře ve stát a dekrety. Naštěstí několik osvícených soudů zarazilo Kinskyho křižácké restituční tažení, které by pohltilo i Národní galerii v Praze na Staroměstském náměstí. Sluší podotknout, že teprve když Kinskyho restituční povodeň dotekla až do Prahy, až tehdy se počaly věci hýbat správným směrem. Jak je u nás zvykem - po katastrofě.

Tehdy se do Kinskyho pustil i zesnulý ministr Dostál. Jako vždy, když někdo něco oprávněně kritizuje, i tento osvícený ministr se dostal do palby prorestitučních médií.

Celý právní kolotoč zarazilo až osvícené usnesení Ústavního soudu ( a ode mne, jemuž Ústavní soud nevyhověl ve vlastní věci, je to dvojnásob objektivní konstatování !), že dekrety mají přednost před určovacími žalobami. Toto zásadní průlomové usnesení Ústavního soudu dalo nový směr chaosu v protektorátních restitucích. Již předtím toto respektovaly některé osvícené obecné soudy v kauze Kinskyho. Samozřejmě Ústavní soud si za to vysloužil zcela neoprávněnou kritiku obhájců Kinskyho, jak zesnulého advokáta rodů Walderode a Salm dr. Nevřely, tak i všech ostatních, včetně obhájce Kinskyho, dr.Capka. JUDr. Nevřela tehdy dokonce prohlásil usnesení Ústavního soudu za "lumpárnu".

Kinsky nakonec neuspěl a majetek údajně po svém dědovi a pradědovi nedostal. Jak by jej také mohl dostat potomek rodičů říšských Němců, otce SAmana a bojovníka fašistického Freikorpsu, a matky, členky NSDAP člen. číslo 6566899 ! Toto číslo zveřejnil již perfektní, skutečný investigativní novinář Ondřej Nezbeda v článku "Čéska šlechtic, tópra šlechtic" (MS 04/2004,str.46-49 s ostatními archivními dokumenty o národnosti, říšském občanství a přihlášce podporujícího člena SS NSDAP, atd.)


Je tragikomické, když Strassburg hovoří o jakési "nespravedlnosti soudů" v případě nezletilého občana, který odjel z reichu do Argentiny se svou matkou nacistkou a tudíž nemohl nikdy odjet z reichu na čs. pas, jak lže advokát Capek (!). Novinář dokázal, že odjel na říšský pas Mathildy Kinsky č.15 vydaný říšským úřadem tehdy říší zabraném Děčíně matka říšská Němka. SAmann Kinsky zemřel roku 1938, avšak ještě stačil ve slavnostní zvláště pro ten případ šité uniformě SA vítat Hitlera v zabrané České Kamenici. Tuto fotografii Kinskyho otce v uniformě SA zveřejnil jiný výborný investigativní reportér Miroslav Šiška v Právu 1.6.2002 v článku "Kauza Kinský a hra o miliardy", na str.19.


Nemá smysl rozebírat celé peripetie nacistické minulosti této větve rodu Kinskych (na rozdíl od velmi vzdálené větve ždárské, větve naprosto vlastenecké a oddané ČSR, jejíž hlava byla autorem prohlášení loajality k presidentu Beneši roku 1938 !). To učinili již výše jmenovaní skuteční novináři výzkumníci i další badatelé. Sluší zde jen ocitovat dopis otce Franze Ulricha Kinskyho - Ulricha Ferdinanda Kinskyho, henleinovce, freikorpse a SAmanna, poslaný členu Runcimanovy mise dne 29.9.1938 z hotelu Bellevue v Drážďanech. Text telegrami Kinskyho otce Ashtonu Gwatkinovi zni:


"Se vzpomínkou na Vaši milou návštěvu společně s lordem Runcimanem v mé hájovně v Balzhütte Vás zapřísahám, abyste nasadil celý Váš vliv k tomu, aby sudetské území bylo okamžitě okupováno německou armádou, protože je toto jediná cesta, jak okamžitě zastavit ukrutnosti, další devastaci a žhářství prováděné českými jednotkami a rudou lůzou, většinou už pod vedením ruských bolševiků, kteří přijeli z Moskvy v minulých dnes stop Vše je prováděno ve stylu horším, než byl husitský duch ve středověku či Rusku v roce 1918 stop Pan Beneš a jeho nenávistní Češi se úplně zbláznili stop Přestali se ovládat stop Nechápu, proč by tento národ měl požívat ochrany světa ohledně oprávněných nároků jiných národů, které byly natlačeny do tohoto státu proti svému přání a své vůli a kteří nyní nepředstavitelným způsobem každým dnem trpí stop Ať se ani jeden krok o vteřinu neopozdí při zastavení reálného bolševismu,který již čtrnáct dní vede svoji vlastní válku v srdci Evropy" (Originál - Státní ústřední archiv v Praze).


Takové byli rodiče Franze Ulricha Kinskyho, říšského Němce žádajícího o miliardové majetky v republice ! Podle starého českého přísloví - "ve Strassburgu patrně měli na jednom oku cink a na druhém břink", když z neznámých důvodů naznali "českou nespravedlnost soudu na Kinskym".


A na margo telegramu SAmanna sudeta Kinskyho staršího. Sudetí prý "byli do ČSR natlačeni proti své vůli a proti svému přání". Tak ať dnes táhnou zpět, kam je srdce a mysli táhly odedávna a netarasí kyslíkový provoz republiky !


My, odbojáři Boskovicka, postiženého s dalším regionem vyhnáním 40.000 Čechů z vnitrozemí českými Němci z příkazu reichu, si nepřejeme žádné návraty landsmannschaftů, žádné pomníky českým Němcům ,žádné Dobroníny, žádné Pohořelice, žádné Nové Bory, protože se čeští Němci většinově přidali k Hitlerovi a ohrozili bytí Čechů a páchali i masové zločiny na Češích! Jediná slušná expozice tohoto typu, expozice, která by přicházela do úvahy, by mohla být "Expozice německých antifašistů v ČSR". Tu však sudeti jaksi cudně sami nechtějí - usvědčovala by je totiž z jejich vlastních zločinů !


Nechceme žádné výstavy a sudetomuzea v Ústí nad Labem. nechceme žádné výmysly o pokojném soužití s Němci od 13.století o jejich kulturtrégrovství a o jakémsi výmyslu společného "habsburského domova" jak to lživě a nesmyslně projektují v Ústí nad Labem. Vážená paní ředitelka muzea by se snad ještě jednou měla zamyslet nad zvráceností a de facto protistátností celého projektu, který popírá celou československou státní ideu. My máme budovat Muzea české státnosti, muzea obrany proti Drang nach Osten, jak to například navrhl bratr Ing. Zoufal z okresní organizace ČSBS Benešov a ne jakási sudetomuzea německy hovořících obyvatel Česka, oslavujících německé feudály, římskou církev a habsburskou monarchii !

K požadavku na výstavy či muzea německy hovořících obyvatel podotýkáme, - stejná práva mají obyvatelé hovořící slovensky, polsky, ukrajinsky, rusky, srbsky, chorvatsky, romsky, vietnamsky, čínsky a japonsky, protože ti všichni zde žijí- a to jsem nejmenoval další. Proč jen německy hovořící mají mít jakési nadpráví svého kulturního stánku ?? Kdyby se mělo postupovat demokraticky, muselo by tu vzniknout za ty strašné peníze 450 milionů vyhozených na projekt sudetomuzea v Ústí "Muzeum,( památník, expozice) všech národních menšin českých zemí" - a to by se asi sudetům vůbec nehodilo do krámu ! Ale především - jsme stále ještě český stát a máme propagovat českou státní ideu, nástupníka československé státní idey ! Ať si budují sudeti své památníky a expozice jinde a ne na území republiky ! My také nebudujeme proti vůli národů muzea české menšiny v Německu, Argentině, Kanadě, Austrálii, USA a jinde, kde všude jsou naši krajané.


Jako okresní odbojáři Boskovicka a Drahanské vysočiny budeme vždy protestovat proti budování památníků, expozic a dokonce muzeí českých Němců, nazývaných sudetští Němci. Jejich menšina byla a je vymyšlená menšina - jsou to de facto říšští Němci, přechodně usazení v Čechách, kteří nikdy neusilovali o nic jiného, než o uloupení pohraničí a pak i celé české země do velikého Reichu ! Taková a jediná je celá pravda o sudetských Němcích. jejich útoky, lži a výmysly na ČSR, na prezidenty Masaryka a Beneše se už nám v tom česky psaném cizím tisku a v česky vysílané cizí televizi příčí číst a poslouchat. jako odbojáři budeme až do smrti proti takovým útokům a sudetské lži protestovat. To oni lžou o našich dějinách, to oni nás urážejí jako národ, o oni zde vytvářejí "blbou náladu" strachu z jejich takzvaných lžirestitucí a majetkových lžinároků ! Pryč s nimi z republiky ! A budeme protestovat proti všem, kdo je podporují, jako proti zrádcům národa - byť by to byla i vláda !

ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz