PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Pryč se sudetskými památníky

V posledním dvacetiletí se v naší republice zahnízdily velmi podivné a doslova protistátní moresy. Patří k nim zejména odhalování různých památníků, pamětních desek, informačních tabulí s tematikou odsunutých či potrestnaných Němců, kteří si říkají sudetští, - a dnes i dokonce budování expozice v Ústí nad Labem s touto tematikou.

Jsou vyznamenáváni a odměňování ti, kdož takové moresy propagují a dokonce je ilustrují svými filmovými díly. Jakoby historie neplatila, vyrábějí se lžidokumenty, vyrábějí se tzv. dokumentární romány, na jejichž trůnu čnějí padíla známé pisatelky Sidonie Dědinové. Jsou oslavováni exdiplomaté, kteří napsali hanopisy o Edvardu Benešovi - našem prezidentu Budovateli, jenž se podle zákona zasloužil o stát. Tzv. sudeťákům se dokonce omlouvají i europoslanci našeho státu jako pan Rouček, jenž měl již dávno být zbaven mandátu a odvolán z funkce.

Po trucmonumentech v Novém Boru, v Dobroníně a v Pohořelicích následují další a další - na Kvildě, v Krnově a jinde. V Brně se dokonce objevil provokační nápis na Mendlově náměsti. Zněl takto: "Organizátoři etnické čistky dokázali během jediné noci vytáhnout z bytů téměř 30 000 Němců". A my se ptáme - co činil magistrát ? Jak to že nevydal prohlášení, jimž se distancoval o této superlži? O žádnou etnickou čistku nešlo. Pisatelé nápisu naopak zamlčeli fakta o hromadných vraždách Čechů ještě v den osvobození Brna, kdy civilisté byli stříleni na letišti v Medlánkách ! Pisatelé zamlčeli, že brněnští Němci vydávali vstupenky po třech markách na popravy českých vlastenců v Kounicových kolejích a Pod kaštany a že tam posílali své ženy s dětmi dívat se na hrůzné divadlo, kdy umírali čeští vlastenci !

My odbojáři z Benešova u Boskovic, z Boskovic,z Doubravice, z Jedovnic, z Křetína, z Letovic a z dalších obcí a měst regionu Boskovicka a též odbojáři z Brna nesouhlasíme s těmito protistátními moresy. My si nepřejeme instalace památníků a desek oslavujících tzv. sudetské Němce. My protestujeme proti lžím o vyhánění nebohých Němců, a o vraždách tam, kde šlo o tresty za jiné vraždy, mučení a znásilňování Čechů.

Žádáme, aby se instalacemi tzv. sudetských památníků, desek, pomníků a monumentů zabývaly úřady republiky. Žádáme, aby úřady prověřovaly oprávněnost instalací těchto památníků. Žádáme, aby o instalaci těchto památníků podle platného zákona o válečných hrobech a pietních místech rozhodovalo Ministerstvo obrany ČR svým meziresortním odborem a nikoli jisté kruhy v místních samosprávách. Nelze nadále trpět, aby byly instalovány památníky sudetských nepřátel a dokonce někdy i sudetských vrahů českého národa !


Totéž se týká i památníků osob habsburské nadvlády, které jsou urážkou čs. legionářů, kteří vybojovali republiku. Nelze trpět památníky Sissi, Franze Josefa I., Radetzkyho - italského Widischgrätze - a dalších exponentů mocnářství. Náš ústřední výbor by měl vyzvat příslušnou parlamentní komisi k ustavení vyšetřovací komise pro tyto případy, které jsou urážkou českého národa a 250.000 Čechů vyhnaných z našeho pohraničí tzv. sudetskými Němci - vpravdě zločinci ordnery a freikorpsy.

Nakonec připomínáme - nelze trpět památníky těm, kdož byli jako menšina žalováni v čs.žalobě na Norimberském soudu.

Autor je předsedou okresní organizaci ČSBS Boskovice

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz