PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Neoprávněné výtky presidentu Benešovi

 

K diskusi o presidentu Benešovi (Nár.Osvobození č.16, str.3, a NO 19/2011,str.2) nesouhlasím s jinak určitým způsobem přínosným článkem váženého pana Miroslava Jandáska z Brna.

 

President Beneš nemůže být stále napadán za smlouvu se Sověty. Právě smlouva se Sověty iniciovala poněkud opožděné a poněkud nucené uznání exilové vlády a obnovené ČSR Spojenci.

 

Prezident Beneš rovněž nemůže být napadán za jakési "věnování Podkarpatské Rusi Stalinovi". Pokud bychom někoho z dějinných aktérů chtěli správně označit za "donátora Podkarpatské Rusi Stalinovi", pak by to musel být Winston Spencer Churchill. Právě on domlouval s J.V.Stalinem rozdělení sfér vlivu v Evropě v Teheránu a v Jaltě. Churchill byl nucen "prodat" Stalinovi též Polsko! I tak neohrožený a všemi spojenci uznávaný politik musel ustoupit obrovské mocenské autoritě, kterou si oprávněně vydobyla Rudá armáda ve východní Evropě!

 

Traduje se, že si psali dokonce tužkou procenta vlivu v té které zemí - například u Jugoslavie 30 procent pro Západ, rozuměj pro Spojené království. Edvard Beneš v případě Podkarpatské Rusi byl postaven před hotovou věc aktu velmocí, čili jak se v diplomacii praví - "před fait  d´acompli." A dokonce před zfalšované referendum, kdy se Rusínům na dekretech o dodávkách obilí předepisovalo - rozuměj nařizovalo ! - na rubu, jak mají hlasovat pro připojení k Sovětům ( viz mou knihu "Syn Karpat" o Rusínu tehdy kpt. dnes mjr.Hečkovi) .

 

Zkrátka, bez spojenecké smlouvy se Sověty by nebylo ani uznání exilové čs. vlády, ani uznání obnovené ČSR.


Právě toto selhávají pánové emeritní diplomat pan Gruša, pan emeritní rektor Masarykovy university profesor Schmidt, pan emeritní rektor MU profesor Zlatuška a další nepřátelé presidenta Budovatele. Uvědomují si různí pseudokritikové Dr. Beneše, že v době války obnovení ČSR vůbec nebylo pokládáno za samozřejmost, že v době války Spojenci uvažovali o osudu ČSR velmi různě, že v USA například byly nastolovány dokonce i úvahy o obnovení "habsburské podunajské federace" s Ottou Habsburkem v čele ??

 

Celá diskuse o presidentu  Benešovi je dnes vedena v jediném duchu se strany nepřátel - kritizovat - zpochybňovat - hanobit. Zamlčování dějinných fakt a informací v duchu zaostalého sudetismu, starorakušáckého monarchismu a starého známého revanšismu nevede k ničemu jinému, než k rozpolcení českého národa a k vymývání mozků mladších generací. To a odvádění pozornosti od pravých záměrů globalismu - od politického, sociálního a kulturního ničení národních států - je účelem goebbelsovské kampaně nových politruků a pseudohistoriků. Jejich kritika Beneše se nápadně podobá nejenom kritice protektorátních kolaborantů s s mužem s hlavou tvaru libeňského plynojemu, velezrádce Moravce, ale dokonce i kritice onoho gestapáka, který tvrdil, že "Praha je prastaré germánské město, kněžna Libuše byla německá kněžna a celé české dějiny se dají naučit z gestapácké příručky za několik hodin". Český národ se nemůže nechat donekonečna ohlupovat nepravdami a čtvrtpravdami o presidentu Benešovi.

OV ČSBS Boskovice-ČSOL Brno

Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz