PhDr. Jiří Jaroš Nickelli - Křivý metr Alexandra Vondry


Vážený pan ministr obrany Vondra již delší dobu vyvíjí mnoho aktivit ke zviditelnění takzvaného třetího odboje. Jednou z těchto činností bylo i vyznamenání bratří Mašínů, a účast na pohřbu v U.S.A. Přitom nikdy nikdo neprokázal uvědomělý odboj Mašínů a společníků proti bývalému režimu. Prokázány jsou pouze vraždy civilních osob, krádeže státních peněz, a v bývalé NDR snad zdržování značných policejních a vojenských sil v úsilí na dopadení skupiny při přechodu území sousedního státu. Tam by možná bylo možno označit jejich činnost jako jakýsi odboj - nikoli však v někdejší ČSR ! Přitom právě tam -pokud je známo - na ně prý doposud platí zatykač (??!!) V naší republice se činnost bratří Mašínů a společníků podobá nejvíce obyčejné kriminální činnosti. Navíc, podle mého skromného názoru, šlo o dokonané bestiální vražednictví ,neomluvitelné ideologickými bláboly.

V současnosti pan vicepremiér Vondra kaceřuje naše Ministerstvo vnitra za údajné nesplnění požadavku vlády na "pozastavení činnosti KSČM" . Tak to alespoň prezentovalo Metro 21.11.2011 na str.06. Pan vicepremiér snad žije v dobách amerického Meckarthyho´??? Je všeobecně známo, že nikde v zemích eurounie není zakázána nebo pozastavena činnost ani jediné komunistické strany či radikálně levicové strany, když nejsou pozastaveny činnosti rovněž stran ultrapravicových. Jestliže panu vicepremiérovi leží na srdci blaho českého občanstva ohledně ultralevice, mělo by mu ležet na srdci též blaho občanstva ohledně nebezpečí ultrapravice. A to se projevuje mnohem hůře a mnohem nebezpečněji, než v současnosti klidná KSČM. Neznáme ani jeden případ, kdy by se se činovníci parlamentní strany nebo její členové za poslední dvacetiletí dopouštěli nějakých zločinů proti státu, demokracii, lidským právům a právům občanským. Pokud se týče zákona o zločinném komunistickém režimu, ten se týká minulosti, nikoli současnosti, a je to zákon deklaratorní, bez sankcí. Ztotožňování současné KSČM a minulé KSČ je tudíž neaktuální a účelově ahistorické. Za záměrem pozastavit činnost KSČM, když už ji nelze zakázat - to by smetl na to tata Ústavní soud ! - čouhá jako sláma z bot záměr zarazit strmé volební preference levice, které smrtelně ohrožují dnešní mocivládu. To je snad jediný důvod morálního divoku pana ministra a jeho neoprávněných výtek vůči ministerstvu vnitra.

Ministerstvo vnitra, které v současnosti jako jeden z mála pilířů státu hájí dekretální statut republiky proti různým restitučním tunelům, si prostě takovou nekvalifikovanou výtku nezaslouží. Naopak my jako legionáři a odbojáři vzdáváme chválu ministerstvu vnitra za jeho výbornou práci pro stát v těchto věcech.

Pan vicepremiér by měl snad opravit svůj pokřivený metr a posoudit více naprosto protistátní a ilegální činnost jiné politické strany - strany hájící neonacismus, rasistické ataky proti menšinám, a pořádající koncerty rasistické náplně. Naposledy se takto tato strana projevila v Brně útokem na romskou menšinu, kde plánovala dokonce útoky se zbraní na nebohé naše spoluobčany. My jsme jim šli na pomoc a zablokovali jsme jim cestu za spolupráce Policie ČR, která byla v tomto případě vzorná. A tato strana - nechť si pan ministr ráčí vzpomenout ! - to byla, která uspořádala v Praze rasistický pochod před synagogami a útočila na naše židovské spoluobčany. Fenomén, za který by v sousedním Německu dostali pořadatelé a aktivisté těžké sankce ! Jsme - li stát vyznávající Listinu práv a ústavu, pak současná KSČM těmto kritériím vyhovuje a neonacistická strana nikoli ! A nemusíme být komunisty, abychom toto zviditelňovali. Stačí být demokraty.

Třeba by panu vicepremiérovi slušely nové brýle,aby se na věc podíval ostřeji. Já sám mám sice jen jediné oko - ale rasismus a nacismus vidím možná lépe, než mnozí dvouocí.

ČSOL Brno


Proč je Vondra neodvolatelný

aneb Kdo vládne republice

Miro Suja

Na Slovensku byl odvolán ministr obrany Ľ. Galko (SaS) za to, že vojenskou rozvědkou nechal odposlouchávat novináře a údajně i premiérku Radičovou. Mimochodem první věc, kterou chtěl Vondra po nástupu do funkce ministra obrany prosadit, bylo umožnění odposlechů vojenskou policií.


V Německu nedávno rovněž odstoupil ministr obrany Karl-Theodor zu Guttenberg za to, že část své disertační práce opsal. V Česku si politici tituly rovnou kupují, natož aby se obtěžovali nějakým opisováním.


Pojďme se ale nyní podívat na to, co všechno přestál český ministr obrany, abychom tak lépe pochopili celkovou nejen politickou kulturu v České republice a snad i to, proč nás již celý svět veřejně označuje za korupční žumpu.


Český ministr obrany s modrou knížkou neodstoupil ani poté, co vyšlo najevo, že opakovaně nedodržuje zákon (o zadávaní veřejných zakázek) a tudíž, že předraženými zakázkami bez výběrového řízení okrádá tuto zemi o stovky milionů neřkuli miliardy, vezmu-li v úvahu celý jeho zločinecký konglomerát státních úředníků, který pro něj tiše neúnavně pracuje (čti krade) již dobrých 15-20 let.


Z důvodu nedostatku času a prostoru si připomeňme jen několik dnes již notoricky známých kousků z Vondrovy hitparády zlodějin a „přešlapů“:


Vondrovi muži v ČT předvedli, proč se bát Ruska


V kauze ProMoPro se policie chystá obvinit deset lidí


Rozkradač majetku Vondra dále lže a krade!


Vondra a Nečasova šéfka kabinetu musí k výslechu na organizovaný zločin


Armádní obchodování bez souhlasu vlády. Na obraně to zavání zločinem


Další Promopro: Vondra přes odpor svých právníků zadal drahý audit bez soutěže


NKÚ podává trestní oznámení na Vondru. Druhé ProMoPro?


Vondra může být i bezpečnostním rizikem pro český stát, obává se expert


Těch kauz A. Vondry je již tolik, že by to v civilizované zemi stačilo nejen na odvolání, ale i na takových 15 let natvrdo, pracovala-li by policie a soudy v této zemi standardním způsobem.


Zajímavé je však hlavně to, proč Vondra není Nečasem odvolán ani poté, co na jeho odvolání již tlačí i jeho koaliční partneři viz. „S arogantním Vondrou rychle pryč! tlačí koaliční strany na ODS a ministra“.


Jinými slovy Vondra i přes porušování zákonů, lži, bezpečnostní riziko pro stát a přání všech politických subjektů v ČR není Nečasem odvolán. A to i přesto, že jiní ministři padli „jen“ kvůli podezření z korupce (Drobil, Bárta, Kocourek), což je samozřejmě úplně v pořádku. A nezapomeňme na vynucený odchod Johna pro neschopnost. Vondra kromě toho, že lže, krade a nedodržuje zákony ČR je i dle lidí, kteří ho znají neschopný či spíše všehoschopný a líný. Jeden z mnoha exdisidentů o Vondrově schopnostech tvrdí, že byl do vysokých funkcí vynesen sametovou "revoluční" vlnou, nikoli svými schopnostmi a prací. Ale o Vondrových „schopnostech a pracovitosti“ již v ČR není potřeba nikoho přesvědčovat, viz. Kdo je Alexandr Vondra.


Vysvětlení Vondrovy neodvolatelnosti mám pouze dvě. Buďto je Vondra Bůh, či spíše v jeho případě Satan, nebo českou vládu a potažmo republiku neřídí Nečas nýbrž Vondra.


Osobně se přikláním k té druhé možnosti. V českých poměrech by to nebylo nic neobvyklého. Ještě si vzpomínám na případ, kdy byl odvolán bývalý náměstek MZV D.Gladiš a to svojí podřízenou tehdejší vrchní ředitelkou E. Hrdou dnešní velvyslankyní ČR při OSN. Jen připomínám, že Gladiš tehdy upozornil na o stovky procent předražené faktury za projekt „Prezentace ČR v zahraničí“, které byly údajně podepsané tehdejší vrchní ředitelkou MZV Hrdou. Zajímavé bylo to, že Gladiš byl náměstkem za ODS. Když jsem se Gladiše tehdy ptal, kdo za ním stojí, řekl, že Topolánek. Ovšem za Hrdou stál Vondra, poněvadž Hrdá byla kdysi jeho tajemnicí a dle mnoha zdrojů z MZV i milenkou.


Z toho je jasné, že již v Topolánkově vládě měl Vondra větší vliv než samotný Topolánek potažmo Dalík. Což se ukázalo i tehdy, když Vondra nakonec odvolal samotného Topolánka. Jen připomenu, že Topolánek to vzdal až poté, co ho mediálně hodil přes palubu právě Vondra. Snad nikdo v ČR již nevěří tomu, že Topolánek odstoupil, kvůli jedné trapné průpovídce na adresu gayů či Židů.


O tom, že již v kabinetu Topolánka se vládlo prostřednictvím smsek ministra Vondry již dnes rovněž v Česku nikdo nepochybuje. Viz. Vondrova smska od Robertsona. Připomeňme si i to, kdo svolal po Topolánkově odchodu tajnou schůzku tzv. „srdcařů ODS“, na které bylo dojednáno nové vedení „obrozené“ ODS. Byl to opět Vondra. Mimochodem co se jeho vztahu k ODS týče, jeho srdcový vztah k modrým ptákům mu nebránil v tom, aby šel do Lidového domu škemrat o podporu na post eurokomisaře. Podle důvěryhodných zdrojů tam před politiky ČSSD relativizoval svůj postoj k ODS. Tyto a podobné příběhy ukazují, že Vondra je člověk bažící po funkcích, nesmírně ctižádostivý, ambiciozní a hlavně bezcharakterní. Rád se také chová elitářsky, jak poukázala například bývalá europoslankyně Jana Bobošíková ve svých vzpomínkách na práci v Bruselu, kde popisuje Vondru, jak si po přistání letadla na ruzyňském letišti osaměle štrádoval prostorným koridorem VIP terminálu, "v ruce igelitovou tašku z obchodního domu, ze které mu čouhalo zmuchlané pyžamo", zatímco všichni ostatní z letadla museli jít skrze obyčejný terminál tři. Vondra si to tak přál, vzpomíná Bobošíková.

Pojďme se ale zamyslet nad tím, pro koho doopravdy pracuje člověk, jenž je i přes svou neschopnost, zkorumpovanost a nízké morální kvality v podstatě neodvolatelný a na kterého se nevztahují zákony ČR.


Vondra je členem mnoha organizací a je i držitelem několika medailí a vyznamenání. Již asi každý ví, že Vondra je aktivním členem Trilaterální komise a účastní se schůzek Bilderbergu. Obě tyto organizace, kromě jiného, usilují o nastolení nového světového pořádku pod vedením jedné světové vlády. Mimochodem Vondra na New York University v Praze, kterou vede další návštěvník Bilderbergu Jiří Pehe, přednášel nejen historii vztahů mezi Spojenými státy a Evropou, ale i o "Novém světovém řádu".


Z ocenění vzpomeňme třeba medaili generálního tajemníka NATO a ocenění organizace nazvané vznešeně Národní nadace pro demokracii - National Endowment for Democracy. Co je to NATO již díky Jugoslávii (Srbsku), Afghánistánu, Iráku a nedávno i Libyi víme. Ostatně slavná smska, jež z Vondrova mobilu unikla na veřejnost, a před kterou se musel sklonit i Topolánek, je právě od bývalého tajemníka této organizace. Kdo má v NATO hlavní slovo je rovněž všem jasné. Na druhou stranu nutno dodat, že po zpackaném předsednictví EU Vondra upadl u současného GT NATO Rasmussena v nemilost, poněvadž se nestal ani jeho poradcem. Dle mého názoru je však Vondrova ambice mnohem vyšší. Bezesporu by neodmítl post GT NATO.


Ovšem jen málo lidí ví, co je to vlastně National Endowment for Democracy (NED). Poté co se CIA v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století totálně v celém světě zdiskreditovala, zafinancovala vláda USA vznik mnoha tzv. NGO neboli nevládních organizací včetně „humanitárních“, které však plní úkoly CIA, potažmo vlády USA. Jednou z takových organizací je i NED. Avšak označení NGO je trochu nepřesné, protože se jedná o vládní organizaci, financovanou přímo z rozpočtu USA. Další takovou organizací je například i Agentura pro mezinárodní rozvoj - Agency for International Development (AID). Tyto agentury vůbec nesou vznešené názvy avšak jejich úkolem je podpora proamerických skupin na celém světě a podněcování k protivládním akcím včetně teroru ala CIA 70-tých let v zemích, které se vzepřely imperiální tyranii USA. Viz. rozdělení Srbska, snaha o to samé v Bolívii…. V Česku, jež se chová již dvacet let i díky A.Vondrovi či V.Havlovi jako poskok USA je takovouto organizací se vznešeným názvem Člověk v tísni. Ovšem tu si jako správní lokajové financujeme sami ze státního rozpočtu. Ostatně jméno Š. Pánka, jako kandidáta na budoucího prezidenta ČR již Havel několikrát vyslovil. To pro případ, že by se Schwarzenberg příští prezidentské volby nedožil.


O Vondrových kvalitách se zmiňuje i nejeden TIC (telegram in claris) neboli depeše z americké ambasády. Tehdejší chargée d'affaires americké ambasády Mary Thompson-Jones Vondrův přínos hodnotila následovně: "Češi od roku 1989 významně přispěli k bezpečnosti, demokracii a svobodě na celém světě. Vondra, který za tu dobu byl v několika vedoucích pozicích, byl odpovědný za mnoho těchto příspěvků," Vondra je podle depeše "oddaným obhájcem" transatlantické orientace v české zahraniční a bezpečnostní politice.


V překladu z diplomatického jazyka to znamená asi tohle. Agent CIA Vondra své úkoly plní řádně a svědomitě. Česko se pod Vondrovým vedením účastní všech našich imperiálních válečných tažení a okupací. Česko máme pomocí Vondry pevně pod kontrolou.


Jinými slovy Vondra je vyznamenáván a v diplomatických depeších chválen za vynikající práci pro USA a s velkou pravděpodobností je přímo i vládou USA, potažmo CIA řízen.


Bývalý velvyslanec USA v ČR Cabaniss dokonce veřejně vystoupil ve prospěch Vondry, když to již vypadalo, že Vondra ztrácí půdu pod nohama. Viz. Dalík si řekl o úplatek. To bylo v době, kdy se na Vondru vytáhla ta „nehorázná špína“, že nejvehementněji z celé tehdejší vlády prosazoval nákup boje neschopných a předražených Pandurů od firmy Steyr. Svědčí o tom i Kalouskova slova: Vondra byl nejaktivnější člen vlády, který nejvíc prosazoval, abychom učinili se Steyrem a General Dynamics (americký vlastník zbrojovky Steyr) dohodu. Nejvíc s námi se všemi hovořil a naléhal na to, abychom to udělali kvůli dobrým vztahům s firmou General Dynamics“. Topolánkovi se tehdy do tohoto tunelu i přes Vondrovo naléhání moc nechtělo možná proto, že Dalík nezinkasoval provizi, o kterou si řekl a tak přišla na řadu slavná smska od Robertsona, aby Topolánkovi připomněla, kdo je v Česku pánem.


Když se na Vondru nedávno vytáhla špína kolem Pandurů, hrozilo, že by kvůli předraženému nákupu bojeneschopných obrněnců mohl ztratit část vlivu, a tak Američané raději zasáhli. Vondra totiž bude ještě zapotřebí, poněvadž ten hlavní a největší byznys má teprve přijít. Viz. Premiér Nečas by na českém nebi rád viděl americké F-16


A možná právě Dalíkova drzost, byla pro Vondru a potažmo Američany poslední kapkou, která ho vedla k odvolání Topolánka, poněvadž inkasovat americké nadřízené bylo trochu silné kafe i pro Vondru. Jinak pracovat (čti krást) pod krytím takového primitiva jakým byl Topolánek, jenž na sebe a Dalíka strhával veškerou mediální pozornost, muselo být pro Vondru požehnáním.


Ovšem sdělení, že Vondra pracuje pro CIA či americkou vládu by bylo lehce zavádějící a nepřesné, protože i CIA a americká vláda pro někoho pracují. Ten, kdo řídí vládu USA, tudíž i Vondru a potažmo i války na celém světě, jsou americké zbrojařské koncerny. A pro koho již dvacet let Vondra v ČR lobuje? No přece pro zbrojařské koncerny USA. Jeho vládní funkce jsou jen prostředkem k dosažení hlavních cílů. Vyvádění peněz ze státního rozpočtu ČR do kapes nenažraných „nadlidí“, jenž pod rouškou prosazování míru a demokracie válčí po celém světě a chladnokrevně plánují například redukci obyvatel na zemi nebo nastolení nového světového pořádku, v němž by nám nevolené „autority“ diktovaly mantinely, ve kterých nám laskavě dovolí existovat.

26. listopad 2011, Czech free press


Webová stránka: www.ceskenarodnilisty.cz E-mail: vydavatel@seznam.cz